Ege Postası
Geri

İzmir ve Ege'yi MKYK heyecanı sardı

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partisinin 30 Eylül'de gerçekleştireceği kurultayda, İzmir ve Ege'den çok sayıda ismin MKYK'ya girmesini arzu ettiklerini söyledi
İzmir ve Ege'yi MKYK heyecanı sardı
Haberler / Yerel Politika
5 Eylül 2012 Çarşamba 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Yeni asırdan Onur Çakır’ın haberine göre, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcıları Nazmi Kalyoncu ve Yusuf Kenan Çakar, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'i ziyaret etti.

Ziyarette 30 Eylül'de gerçekleştirilecek kurultayda Merkez Karar Yönetim Kurulu'na İzmir ve Ege'den çok sayıda ismin girmesi temennisinde bulunuldu.

 ZOR ŞARTLARDA GÖREV

Ziyarette gazetecilerin zor şartlar altında çalıştıklarını vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, "Gazetecilerin çok zor şartlarda görev yaptığını biliyorum. Bu uğurda birçok gazeteci de hayatını kaybetti. Partimizin ileri gelenleri, bu konudaki düşüncelerini yansıtıyor. Sayın Bülent Arınç'ın da ifade ettiği gibi ülkemizdeki tutukluluk sürelerinin uzun olduğunu düşünüyorum. Bu süre uzadıkça insanlar zulüm görüyor. Bu işin bir an evvel sonuçlanmasını ve gazetecilerin en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmasını arzu ediyoruz" dedi.

Sertel de gazetecilerin özgür kalması gerektiğini belirterek, "Özellikle Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci arkadaşımız Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasına yönelik çağrımızı yinelerken, tutuklu gazetecilerin de bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını bekliyoruz" dedi.

 Nükhet Hotar'ın girme şansı yüksek

Öte yandan İzmir'i MKYK'da temsil eden Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın yeni dönemde yerini koruyup korumayacağı merak konusu oldu. Parti kulislerinde Hotar'ın şansının yüksek olduğu, milletvekilleri İlknur Denizli, Hamza Dağ, Ali Aşlık ve Aydın Şengül'ün yeni MKYK'da yer alabileceği konuşuluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "İl başkanlığı seçimi öncesi teşkilatlarımızı oluştururken partililerden istediğimiz isimler gibi Başbakanımızın da bu tip talepleri oluyor. Biz olaya sadece İzmir açısından da bakmıyoruz. Ege bölgesi açısından da bakıyoruz. Ege Bölgesinin MKYK'da daha çok olması noktasında taleplerimiz olacak" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası