Ege Postası
Geri

İzmir’de kongre bereketi

Dünyada birçok insana ‘uzun yaşam ve sağlıklı beslenme’ konusunda önemli ipuçları veren Uluslararası Et Bilimi ve Teknoloji Kongresi’ne, 49 ülkeden 500’e yakın bilim adamı ve uzman katıldı. Üç yıldan beri hazırlıkları süren, Türkiye ve İzmir için önemli bir tanıtım atağı olarak nitelenen, ancak İstanbul’da başlayan Gezi Parkı olayları nedeniyle iptalin eşiğine gelen bu önemli kongre, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın devreye girmesi ve “Bu kongrenin güvencesi benim” sözünü vermesiyle gerçekleşti. Kongre, yaz sükuneti yaşayan İzmir esnafına, taksicisinden lokantacısına, turizmcisinden hediyelik eşya satıcısına, butiğine kadar geniş bir kesime bereket getirdi.
İzmir’de kongre bereketi
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Ağustos 2013 Pazartesi 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Ney dinletisi ve davul gösterisi ile başlayan ICOMST/59. Uluslararası Et Bilimi ve Teknoloji Kongresinde, Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Meltem Serdaroğlu, “İzmir ve Türkiye adına önemli bir kongreye başladık. Bu kongre ilk defa ülkemizde gerçekleşiyor ve katılımcılarımızın yüzde 90’ı yurtdışından geliyor. Elbette bilimle dolu günler yaşayacağız ama konuklarımız bu tarih dolu kentimizi ve bölgeyi gezme, İzmir’i yakından görme, Ege ve Orta Asya’yı harmanlayan mutfağımızı tanıma fırsatı da bulacaklar” dedi. 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da bu önemli kongrenin İzmir’de gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:
“Başta Meltem Serdaroğlu hocamız ve düzenleme komitesi üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kongre sadece canlılık ve bereket getirmedi, aynı zamanda bilim ve kongre merkezi İzmir’e de önemli kazanımlar sağladı. Bütün ülkelerin peşinde koştuğu altı günlük bu önemli kongre İzmir’in sesini daha etkin yansıtacaktır. Gezi olayları nedeniyle bir ara tereddüt yaşanan bu kongrenin güvencesi benim. İzmir’den dünyaya, protein kaynağımız et, sağlıklı beslenme ve uzun yaşama konusunda önemli mesajlar verilecektir. Bunun için mutluyuz.”
Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve 23 Ağustos tarihine kadar sürecek olan ICOMST/59. Uluslararası Et Bilimi ve Teknoloji Kongresi’ne 49 ülkeden 500’e yakın uzman ve bilim adamı katılıyor. Kongre boyunca tarihi, teknik ve bilimsel geziler de programda yer alacak. Katılımcı listesinde Güney Afrika’dan Finlandiya’ya, Urugay’dan Yeni Zelanda’ya, İngiltere’den Kore’ye geniş bir yelpazeye sahip olan kongre sadece bilime değil İzmir’in tanıtımına da hizmet edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası