Ege Postası
Geri

Barış Gemisi’ne Konak Belediyesi sahip çıktı

Geçtiğimiz yıl Japonya’nın Yakohama Limanı’ndan hareket ederek rotasını Türkiye’ye çeviren ancak kendilerini karşılayan kimse olmayınca barış söylemlerini iletemeyen Barış Gemisi’ni bu yıl Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan karşıladı.
Barış Gemisi’ne Konak Belediyesi sahip çıktı
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Ağustos 2013 Pazar 08:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 1945 yılında Japonya’nın Hiroşima ve Nagasaki kentlerine atılan atom  bombaları sonucu yaşamını yitirenlerin anısına, Nükleer savaşın yaşattığı yıkımı anlatmak için Türkiye’ye gelen Barış Gemisi’ne (Peace Boat)Konak Belediyesi ev sahipliği yaptı. Hibakusha adıyla alınan anılan, atom bombası saldırısından kurtulan savaş mağdurlarının katıldığı ‘Nükleersiz bir dünya için’ sloganıyla düzenlenen toplantı Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kükltür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de karşılayan kimse olmadığı için etkinliklerini gerçekleştiremeyen Barış Gemisi gönüllülerine bu yıl  Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan sahip çıktı. 

Nagasaki’den barış mektubu

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat  Merkezi’nde Japon konuklar ve Avrupalı gençlerin katıldığı panel, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan belgesel gösterimiyle başladı. Savaşın izlerini, yarattığı yıkımı anlatan filmin ardından savaşın canlı tanıklarından Takashi Miyata, Nagasaki Belediye Başkanı Tomishisa Taue’nin İzmirlilere gönderdiği barış mektubunu okudu. Yaşanan derin acıyı ve nükleersiz bir dünya istemini anlatan mektupta şu ifadeler yer aldı:“9 Ağustos 1945’te kentimize atılan atom bombası şehrimizi yok etti. 74 bin insanımızın yaşamına kastedildi ve kurtulanlar da aradan geçmesine rağmen hala yaşıyor. Biz, Japonya’da ve dünyanın hiçbir yerinde bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması için atom bombasının zararlarını anlatmak üzere bu projeyi gerçekleştirdik. Dünya da halen 17 bin nükleer savaş başlığı var. İnanıyorum ki Barış Gemisi’nin Hibakusha projesine birçok ülke destek verecek ve nükleer silahların yok edilmesi için öncü olacağız.”

Mutlak kurtuluş: Barış


Yaşamı boyunca barıştan yana olan ve her fırsatta barış söylemini İzmir’den Türkiye’ye ve dünyaya ileten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Barış Gemisi’ni karşılamak ve Hibakusha projesine İzmir’de ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu söyledi. Nagasaki Belediye Başkanı Tomishisa Taue’ye de teşekkürlerini ileterek barış mesajını yanıtlayan Başkan Tartan, “Savaş askerlerin, barış herkesin işi” diyerek dostluk ve barışa vurgu yaptı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası