Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi’nden hayati hizmet

Türkiye’yi sarsan 17 Ağustos depreminden sonra bina güvenliği konusunun ne kadar hayati öneme sahip olduğu bir kez daha anlaşıldı. Bornova Belediyesi bina güvenliği konusunda 2011 yılında kurduğu Deprem Etüd Merkezi’yle başta Bornova olmak üzere tüm İzmir’de çok özel bir hizmet sunuyor. Bugüne kadar talepler doğrultusunda yüzlerce binanın sağlamlığını kontrol eden Bornova Belediyesi ekipleri vatandaşlara önerilerde de bulunuyor. Üstelik bu hizmet 10 lira gibi sembolik bir ücret karşılığı veriliyor
Bornova Belediyesi’nden hayati hizmet
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2013 Cumartesi 09:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 17 Ağustos 1999’da merkez üssü Gölcük olarak belirlenen 7.4 şiddetindeki depremin yarattığı yıkımlar Türkiye’ye maddi ve manevi büyük acılar yaşatırken, afete hazırlığın hayati önemi daha da iyi anlaşıldı. Bornova Belediyesi ise depreme karşı korunmanın sağlam binalardan geçtiği düşüncesiyle, vatandaşların bu konudaki bilincini artırmak için önemli bir çalışmayı sürdürüyor. 2011 yılında kurulan Bornova Belediyesi Deprem Etüd Merkezi, iki yılda yüzlerce binada sağlamlık testi yaptı. İzmir’in tamamında daire başına sadece 10 lira ücret karşılığında verilen hizmet kapsamında, sonuçlar bina sakinleriyle paylaşıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde alınan teknik destekle kurulan Deprem Etüd Merkezi’nde konusunun uzmanı olan farklı disiplinlerden mühendislerin, tekniker ve teknisyenlerin görev yaptığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Merkezimizde en yeni bilgi ve teknolojileri kullanarak modern ölçüm cihazlarımızla ölçümlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Rapor da veriliyor

Binaların beton ve demirlerinin sağlamlağını ve aşınmış olup olmadıklarını tespit edip tavsiye niteliğinde raporlar hazırladıklarını ifade eden Başkan Sındır, “Bugüne kadar yüzlerce binada bu testlerimizi gerçekleştirdik” diye konuştu. Bornova Belediyesi Deprem Etüd Merkezi’nin verdiği bu hizmet karşılığında sadece maliyetleri karşılayacak kadar düşük bir ücret aldıklarını vurgulayan Sındır, “17 Ağustos 1999 depremini büyük acıyla anıyoruz. Bir daha yerkürede depremden ölen hiçbir canlının ve yıkılan binanın olmaması dileğiyle 17 Ağustos’ta yitirdiğimiz tüm canları saygıyla anıyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası