Ege Postası
Geri

İzmir’e eğitime gelen 29 öğretmenden ‘mağduriyet’ iddiası: Bulaşıkları bile kendimiz yıkıyoruz!

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın 485 bin euro bütçeli Avrupa Birliği Projesi kapsamında Türkiye'nin farklı illerinden İzmir’e gelen 29 öğretmen karşılaştıkları muamele nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, bulaşıkları bile kendilerinin yıkadıklarını ileri sürdüler.
İzmir’e eğitime gelen 29 öğretmenden ‘mağduriyet’ iddiası: Bulaşıkları bile kendimiz yıkıyoruz!
Haberler / İzmir
5 Eylül 2023 Salı 16:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/EGEPOSTASI- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanında Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen kursa Türkiye'nin farklı illerinden 29 öğretmen başvurdu.

Yaklaşık 10 gün sürecek eğitim projesine başvuran öğretmenler karşılaştıkları muamele karşısında adeta şoke oldular.

Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından öğretmenlerin ulaşım- konaklama yeme/içme ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtilmesine rağmen geldikleri ilk günden itibaren mağduriyet yaşadıklarını belirten öğretmenler, yetkililer tarafından muhatap dahi alınmadıklarını iddia ederek şunları söylediler:

BULAŞIKLARI BİZ KENDİMİZ YIKIYORUZ!

“Biz Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 29 öğretmeniz. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın düzenlemiş olduğu mesleki yetkinlikle alakalı projeye başvurduk. Bu kapsamda bizim ulaşımdan tutun da yeme- içme ve konaklamaya kadar tüm masrafalarımız ayrılmıştı. Ama buraya geldiğimiz ilk günden itibaren sıkıntı yaşıyoruz. Hem eğitim aldığımız yer hem de konakladığımız yerde. Bugün örneğin yemek yediğimiz yerde bulaşıklar tamamen berbat bir haldeydi. Ve bulaşıkları biz kendimiz yıkamak zorunda kaldık.

DEDİLER Kİ; DÖRT YILDIZLI OTELDE KALACAKSINIZ…

Sorunlarımızı yetkililere iletiyoruz. Yetkililer sorunlarımızla herhangi bir şekilde ilgilenmedikleri gibi konuyla ilgili herhangi bir açıklama dahi yapmadılar. Sürekli ya okul müdürüne ya da başka birine yönlendirerek ‘bunlara iletin sorunlarınızı’ diyorlar.  Ama sorunlar da hiçbir şekilde çözülmek bilmiyor.  Sorunlar artarak devam ediyor.  Biz 29 öğretmen mağdur durumdayız. Bize bir afiş atıldı. Dediler ki; ‘dört yıldızlı bir otelde kalacaksınız. Ulaşım karşılanacak.’ Biz sadece burada değil Türkiye'nin dört bir tarafında eğitime gidiyoruz. Burada karşılaştığımız durum standardın çok çok altında.

İZMİR'İN ADI LEKELENİYOR…

İzmir’in adı lekeleniyor. İzmir’e hiç yakışacak şeyler değil. Türkiye'nin en modern şehri denilen İzmir’e yani maalesef yakışmıyor bu durum.”

YETKİLİLER BİR AN ÖNCE DURUMU DÜZELTSİN!

Yarın öğlen yemeğini yemeyerek yapılan muameleyi protesto edeceklerini söyleyen öğretmenler, yetkililerin bir an önce durumu düzeltmeleri için çağrıda bulundu.

Öte yandan mağdur öğretmenler  kurulan WhatsApp grubunda şikayetlerini de paylaştılar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası