Ege Postası
Geri

İzmir’in “en güzel kedisi” seçilecek

Sultan Kedi Irkları Derneği, İzmir Fuarı’nda yeni bir yarışma düzenliyor.
İzmir’in “en güzel kedisi” seçilecek
Haberler / Güncel
27 Eylül 2012 Perşembe 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR, 27 EYLÜL 2012

İZMİR-FIFE tarafından tanınan tek Türk Kedi Kulübü olan Sultan Kedi Irkları Derneği, Türkiye’de bir ilki daha başarmak istiyor. Bu sene 27-30 Eylül tarihlerinde Efor Fuarcılık tarafından İzmir Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. 15. Pet Show kapsamında; yeni bir kedi güzellik yarışması düzenliyor. Şecereli veya şeceresiz her cinsten ev kedisinin katılımının mümkün olduğu yarışmada, en güzel göz, en uzun kuyruk, en yumuşak kürk, en asil duruş gibi kategorilerin birincilerine çeşitli kupa, sertifika ve armağanlar verilecek.

 

SKID gösterilerine her sene; Rusya, Ukrayna ve Bulgaristan gibi çeşitli ülkelerden de gelen onlarca yabancı ve yerli kedi katılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan dernek başkanı OlenaBidyukVarıcıoğlu, yarışmanın 29 Eylül’de olduğunu hatırlatarak, “Geçen seneki yarışmalarımızı kazanan kedilerimize, uluslararası hakemlerin onayı doğrultusunda, ülkemizde SKID haricindeki hiçbir kedi derneğinin vermeye yetkisinin olmadığı sıfır şecere verildi. Bu seneki uluslararası yarışmamız Urla'da 6-7 Ekim tarihlerinde olacak. Ama öncesindeki fuar güzellik yarışmamıza da bütün İzmirli ailelerimizi ve kedilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yarışma 29 Eylül'de Fuar 4. Hol’de, saat 11:00’de başlayacak.

SKID Nedir'

Sultan Kedi Irkları Derneği, şu anda FIFe tarafından tanınmış tek Türk Kedi Kulübüdür. Ayrıca ülkemizde uluslararası bağı bulunan tek faal kedi kulübü olma niteliğini de taşımaktadır. Dernek olarak öncelikli hedefimiz, kedilerin sağlığı ve mutluluğudur. Çalışmalarımız; sokak kedilerine iyi imkanlar sağlama ve sahiplendirmenin yanı sıra, ırk kedilerinin saflığının bozulmasını ve melezlemeleri önlemek ve şecereleri kayıt altına almak üzerinedir.

Bütün bunların yanı sıra SKID olarak düzenlediğimiz uluslararası ve ulusal kedi yarışmaları ile, hem katılımcıları diğer kedi ırkları hakkında bilgilendirmek, hem de ülkemizdeki katılımcıların kedilerini değerlendirmek üzere; FIFe hakemlerini ülkemize davet ederek kedilerimizin durumları hakkında fikir sahibi olmayı amaçlıyoruz.

SKID ve FIFe hakkında daha detaylı bilgi almak için, lütfen inceleyiniz: www.sultankediirklaridernegi.org.tr

İletişim

SKID Başkanı

OlenaBidyukVarıcıoğlu

(0533) 550 71 37

SKID Projeler Koordinatörü

Gamze Köseoğlu

(0532) 617 95 95

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası