Ege Postası
Geri

İzmirli kadınlardan 8 Mart mesajı

İzmir Kadın Hakları Koruma Derneği'nde 8 Mart Dünya kadınlar Günü öncesi yapılan toplantıya katılan kadınlar, kadınların 90 yıllık emeğine sahip çıkacakları mesajı verdi.
İzmirli kadınlardan 8 Mart mesajı
Haberler / İzmir
4 Mart 2016 Cuma 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Toplantıya konuk olarak, Ankara'dan gelen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Federasyon Ege Temsilcisi ve Kadın hakları Derneği Başkanı Engin Demir de katıldı. Demir, Cumhuriyeti 90 yıllık enkaza benzeten söylemlere karşı Cumhuriyet'in kadınlara birey olma hakkını verdiğini vurgulayıp, sadece bu nedenle bile mücadelenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Federasyon Başkanı Canan Güllü de şiddetin artttığı, ahlaki dezenformasyonun had safhada olduğu bu şüreçte enkaz yaratanların bu söylemi dile getirmelerinin düşündürücü olduğunu belirterek, "Federasyona 1- Ocak 2106 ile 28 Şubat 2016 tarihlerinde gelen çağrı 473. Mağdur yaş aralığı 6-65. Arayan mağdur yakını 124. Acil Vaka 3. Sığınma evlerine gönderilen sayısı 10. Emniyet kanalıyla destek alan vaka 12. Arayanların yüzde 46.5'i fiziksel ve ekonomik şiddet, yüzde 2.47'si psikolojik şiddetten şikayet ederken yüzde yüzde 35.95'i maddi yardım talebinde bulundu" dedi .

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası