Ege Postası
Geri

İzmirli sanatçıdan ''Asker Ölmesin'' türküsü

İş adamı ve sanatçı Kadir Kasapoğlu, çözüm sürecine destek için ilginç öyküsü olan bir türkü besteledi.
İzmirli sanatçıdan ''Asker Ölmesin'' türküsü
Haberler / Güncel
5 Nisan 2013 Cuma 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Sanatçı Kadir Kasapoğlu, "Asker Ölmesin" isimli türküsüyle ilgili şöyle konuştu: "Bu şarkıda anlaşılacağı üzere ben ve sen, o ve öteki yok aslında. Ne taraftan olursa olsun ölenler bizdik. Bizi bize kırdırdılar. Yıllarca bunu fark edemedik. Dağa çıkanların ve askere gidenlerin, yaşamını yitirenlerin özel hikayelerine eğilemedik. O hikayelere eğilebilseydik, biz o hikayelerden yıllar öncesinden bir sonuç çıkarabilir ve bir barış dili geliştirebilirdik. Burada benim yaptığım işte bunun bir başlanğıcıdır. Hikayelere eğilerek insanların şarkı, türkü yoluyla empati yapmasını gerçekleştireceksin. Barış dilini topluma ancak sanatçılar, şarkılar, şiirler egemen kılabilir. Barış ancak böyle kazanılabilir. Bu bir ilk olsun ve gizli kalmış susmuş nice hikayeler, trajediler yeniden gün yüzüne çıkar ve yeniden bu hikayelere eğilerek hep birlikte biz olarak doğru bir geleceğe yöneliriz."

DAĞDAN İNİP ŞEHİT OLAN GENCİN HİKAYESİ
Sanatçı Kadir Kasapoğlu, 2005 yılında Muş Malazgirt'te tanık olduğu bir şehit cenazesinin hikayesi üzerine bu türküyü yazmaya karar verdiğini ifade ederken, şunları söyledi: "Hikayesine sadece bizim ülkemizde rastlayabileceğimiz vahim bir durum bu. Oğlu dağa çıkmış bir annenin oğlunu bin bir türlü mücadeleyle dağdan indirip ellerine kına yakıp davul zurnalarla askere gönderip, yine kader bu ya, oğlunu askerdeyken dağda şehit vermiş bir annenin hikayesi ve şarkısıdır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası