Ege Postası
Geri

KAFESAN işçisi yeni yıla moralli başladı: Çiğli'de yüzler gülüyor!

Geçmişte sık sık işçi eylemlerine sahne olan ve maaş krizleriyle gündeme gelen Çiğli Belediyesi'nde personelin yüzü bu yıl gülüyor. Toplu sözleşme sonrasında yüzde 20 oranında zam alan belediye personeli uzun süre sonra yeni yıla moralli ve maaş alacağı olmadan giriş yaptı. KAFESAN işçisi yeni yıla moralli başladı
KAFESAN işçisi yeni yıla moralli başladı: Çiğli'de yüzler gülüyor!
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Ocak 2016 Perşembe 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıla kadar üst üste gelen maaş alacakları, ihale krizleri ve taşeron kabusunun gölgesinde zorlu günler geçiren Çiğli Belediyesi personeli 2016'ya moralli giriş yaptı.
 


ÇİĞLİ'DE BU YIL EYLEM YOK, İŞLER YOLUNDA
2015'e üst üste gelen krizlerle giriş yapan KAFESAN A.Ş. işçisi uzun yılar sonra makus tarihini yenmeyi başardı. Başkan Hasan Arslan döneminde uygulamaya konan tasarruf tedbirleri ve ekonomik toparlanmanın etkisi belediye personelinin de yüzünü güldürdü. Yaklaşık on yıldır ilk kez alacakları olmaksızın ve maaş sıkıntısı bulunmadan yeni yılı karşılayan 750'ye yakın belediye işçisi, 2016'ya moralleri yüksek giriş yaptı. Ocak itibarı ile tüm maaş, ikramiye ve gıda yardım çekleri gibi sosyal haklarının eksiksiz ödenmesi doping etkisi yaratırken, Çiğli sokaklarında ilçeye hizmet eden işçiler özellikle son 6 aydaki mali toparlanmanın etkisini hissetti. Yaz aylarında imzalanan son toplu iş sözleşmesiyle yüzde 20 oranında zam alan belediyenin park ve bahçeler, temizlik işleri, idari birimler ve fen işleri gibi birimlerinde görevli işçiler yeni yıl öncesinde ücret farklarını da tam olarak almanın mutluluğunu yaşadı.
 


SENDİKA İSTİKRARIN DEVAMINI DİLEDİ
KAFESAN işçisinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 2016'nın belediyede çalışan tüm işçiler için huzurlu geçmesini dilerken, ilçe belediyesinin sağladığı mali başarının personele olumlu yansıdığını dile getirdi. Memnuniyetini sunan ve belediyenin ekonomik açıdan toparlanma sürecine dikkat çeken Kara, "Çiğli'de uzun yıllar sonra iş barışı ve ücret dengesi sağlandığından ötürü oldukça memnunuz. Geçmişte birçok kez hayal kırıklığına uğrayan ve zorlu süreçlerden geçen belediye emekçileri bu sene ilk kez aileleri ile birlikte yeni yılı huzurlu karşılamanın mutluluğunu yaşadı. Çiğli'de uzun zaman sonra çalışanını düşünen, işçisinin çıkarlarını koruyan bir yönetim anlayışı hakim olmuştur. "İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını vereceğim" anlayışını benimseyen ve işçisine daha göreve gelmeden istikrar sözü veren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı bir kez daha kutluyor ve bu tutumunun devam etmesini diliyorum" dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası