Ege Postası
Geri

KÖYDES'ten 15 milyon lira ödenek alan Trabzon, 15 milyon lira da borçlanacak

KÖYDES projesi 2013 yılı 2. İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı, Vali Recep Kızılcık başkanlığında Valilik A Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, İl Özel...
KÖYDES'ten 15 milyon lira ödenek alan Trabzon, 15 milyon lira da borçlanacak
Haberler / Genel
25 Haziran 2013 Salı 16:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KÖYDES projesi 2013 yılı 2. İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı, Vali Recep Kızılcık başkanlığında Valilik A Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, ilçe kaymakamları ve ilgili daire amirleri katıldı.

Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, 2005 yılından bu yana uygulanan KÖYDES projelerinin amacına uygun olarak yürütülmesi ve kırsaldaki yol ve içme suyu ihtiyacının karşılanması için toplantıyı düzenlediklerini belirtti. Trabzon’un 2013 yılı KÖYDES ödeneğinin 15 milyon 721 bin lira olduğunu hatırlatan Kızılcık, bu ödeneğin merkez ilçe ve ilçelerimize paylaştırılmasını daha önce kararlaştırdıklarına değindi.

Bu ödeneğin 13 milyon 261 bin lirasının köy yolları için ayrıldığını ifade eden Vali Kızılcık, "Bu ödenek ile köy yollarında 299 adet projeyi hayata geçireceğiz. Geri kalan kısmını da kırsaldaki içme suyu ihtiyacının karşılanması için ayırdık. Bununla da 49 adet proje hayata geçirilecek. Akaryakıt ve asfalt bakımı için de 3 milyon civarında bir para ayırdık. 2013 yılı içersinde bakanlığımızın göndermiş olduğu 15 milyon 721 bin lira ile köy yolları standardını arttıracağız ve içme suyu ihtiyacını da karşılamış olacağız." dedi.

Tüm kaymakamlıkların gerekli ihaleleri yaptıklarını belirten Kızılcık, mevsim koşullarının uygun olduğu dönemlerde ödeneklerin kullanılmasının fevkalade yararlı olacağının altını çizdi. Vali Kızılcık, "Mevsim koşulları çok iyi olduğu bu dönemde işlerimizi bir an önce yapalım ki hava koşulları değiştiğinde beklemek zorunda kalmayalım." ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık, ayrıca İl Özel İdaresi olarak köy yolları ve içme suyu ihtiyacının karşılanması için İller Bankası’ndan 15 milyon lira borçlanma kararı alındığının da bilgisini verdi.

Toplantı daha sonra, yapılan ve yapılacak olan işlerin değerlendirilmesi, kaymakam ve daire amirlerinin sunumlarıyla devam etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası