Ege Postası
Geri

Kaçak bufalo etine 1 yıl 4 ay hapis (Özel)

Sakarya'da son kullanma tarihi geçmiş bufalo etinin ele geçirildiği yemek fabrikasının sahibi 1 yıl 4 ay hapis ve 4 bin 400 lira para cezasına çarptırıldı. Etleri sattıkları iddiasıyla yargılanan iki işletme sahibi de 1 yıl 4 ay hapis ve...
Kaçak bufalo etine 1 yıl 4 ay hapis (Özel)
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2013 Cumartesi 13:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sakarya'da son kullanma tarihi geçmiş bufalo etinin ele geçirildiği yemek fabrikasının sahibi 1 yıl 4 ay hapis ve 4 bin 400 lira para cezasına çarptırıldı. Etleri sattıkları iddiasıyla yargılanan iki işletme sahibi de 1 yıl 4 ay hapis ve 2 bin 400 lira para cezasına çarptırıldı. İşletme sahiplerinin cezaları ertelendi.

        Sakarya'da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekibinin geçen yıl 7 Mart'ta A.Z.'ye ait yemek firmasında yaptığı kontrolde son kullanma tarihi geçmiş, 146 kilogram bufalo eti ele geçirildi. Yapılan incelemede etlerin Hindistan menşeli olduğu, Mısır'a ithal edildiği ve kaçak yollarla Türkiye'ye getirildiği belirlendi.

        Şüpheli A.Z., suça konu et ürünlerini denetimden bir gün önce Z.T. ve M.T.'nin işletmeciliğini yaptığı kasaptan aldığını öne sürdü. A.Z., iş yerinden aldığı 150 kilogram kemiksiz dana etine ilişkin faturayı ibraz etti. Bunun üzerine ekipler, Z.T. ve M.T.'ye ait iş yerinde denetim yaptı. Ancak söz konusu işyerinde kaçak et bulunamadı. Müdürlüğün suç duyurusunda bulunması üzerine yemek firmasının sahibi A.Z. ile kasap dükkanının ortakları Z.T. ve M.T. ile çalışanları C.Ç. ve M.C. hakkında Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

        Hakim karşısına çıkan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Yemek firması sahibi A.Z., etleri tanıdığı şahsın çalıştırdığı iş yerinden aldığını öne sürerek; "Etleri ithal dana eti diye aldırdım. Bufalo eti olduğunu bilmiyordum. Z.T.'nin iş yerinden alınan fatura yaptığım et alış verişine ilişkin faturadır. Bu eti bir hafta boyunca yemeklerde kullanmak için almıştım." dedi.

        Diğer sanık Z.T. ise A.Z.'nin denetimden kendisini kurtarmak için kendilerini malzeme yaptığını öne sürerek; "Bizden ocak ayında yaptıkları alışverişten dolayı fatura istediler. 7 Mart'taki denetimden kendisini kurtarmak için bizi de malzeme yapmış olabilir. Bizim iş yerimizde böyle bir et satılmamıştır." diyerek kendini savundu.

        Sanık M.T. de iş yerlerinde kaçak et satılmasının söz konusu olmadığını ileri sürerek, A.Z.'yi işlediği suçtan dolayı kendilerinden fatura alarak suçu üzerlerine yıkmaya çalışmakla suçladı. Tanıkların dinlenmesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden temin olunan bilirkişi görüşünün alınmasının ardından mahkeme davayı sonuçlandırdı.

        İnsan sağlığı için tehlike içeren et ürünlerinin ticaretini yaptıkları iddiasıyla 1 yıl 4 aydan 6,5 yıla kadar hapis ve bin 500 güne kadar adlî para cezası talebiyle yargılanan sanıklardan Z.T. ve M.T. 1 yıl 4 ay hapis ve 2 bin 400 TL para cezasına çarptırıldı. Sanıkların kişisel ve sosyal durumları ile sabıkasız olmalarını dikkate alan mahkeme, cezaları erteledi. Her iki sanığında 5 yıl denetim süresine tabi tutulması kararlaştırıldı. Diğer sanık A.Z. de 1 yıl 4 ay hapis ve 4 bin 400 TL para cezasına çarptırıldı. Sanığın cezası ertelenmedi. Mahkeme, kasap dükkanının çalışanları C.Ç. ve M.C.'nin beraatine karar verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası