Ege Postası
Geri

Kadın Festivali’nde Güzelbahçe farkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta açtığı 6. Kadın Festivali’nde yer alan Güzelbahçe Belediyesi’nin standı büyük ilgi gördü. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Kadın Festivali’nde Güzelbahçe farkı
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Mart 2015 Pazar 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Belediye Semtevi ile kurslara katılan kadınların el emekleri ve göz nurların sergilenip satışa sunulduğu standı Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, eşi Nilüfer İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın gezdi. Belediye Başkanı Mustafa İnce, kadın emeğin değerlendirilmesi, kadınlarımızın ekonomik açıdan güçlenmesi, sosyal ve toplumsal yaşamda erkeklerle eşit olarak yer alabilmeleri için çalıştıklarını söyledi. Son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarının artış gösterdiğine de dikkat çeken İnce şu mesajı verdi:

KADINA ŞİDDETE HAYIR
“Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim. Kadına karşı şiddetle mücadele de, toplumun bireyleri olarak üzerine düşen görevi yapmak üzere kararlıyız. 8 Mart sadece kadınları anmak, kutlamak, övgüler yağdırmak değil, kadın hakları, kadın-erkek eşitsizliği, kadına şiddet gibi konuların da tartışılması, gündeme gelmesi, kadınlarımıza daha çok değer vermemizi sağlar”

Atatürk’ün Türk kadınına yıllar önce verdiği hakların geri alınmak istendiğine de dikkat çeken Başkan İnce, “Atatürk devrimleri ile kadınların sosyal, kültürel alanlarda, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. Cumhuriyetin kurulması ile kadınlarımız, bilim dünyasında, yüksek öğrenimde, meslek sahibi olmada, kamu alanlarında, iş yaşamında rahat ve emin adımlarla çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmıştır. Kadınlarımız bu haklarını korumak, haklarını daha da çoğaltmak için çalışmaktadır. Bize düşen görev kadınlarımızın yanında yer almak, onlara bu haklı mücadelelerinde destek olmaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum” dedi. 
Bu arada festival kapsamında Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Güçlendirme ve Musiki Derneği de stand açtı. Dernek Başkanı Emel Ardahanlı, “Kursiyerlerimizin emeklerini burada vitrine çıkardık. Büyük ilgi görüyor” dedi. Festival, 10 Mart akşamına kadar devam edecek ve stantlar bu tarihe kadar açık kalacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası