Ege Postası
Geri

İzmir’de STK’lardan Kılıçdaroğlu'na çağrı

İzmir’deki Birçok sivil toplum kuruşu bir araya gelerek CHP’ye karşı bir bildiri yayınladı. 60'ı aşkın dernek başkanı ve birçok muhtarın imzasının bulunduğu bildiride, “İzmir ikinci bölgede belirleyeceğimiz bir kişiyi kontenjan adayı olarak görmek istiyoruz” çağrısında bulunuldu.
İzmir’de STK’lardan  Kılıçdaroğlu'na çağrı
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mart 2015 Cumartesi 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Babadan Cağ Kebap Restoranında düzenlenen akşam yemeğinde bir araya gelen 60'ı aşkın STK temsilcisi ortak bir bildiri yayınlayarak CHP genel merkezinde “Kendi adayımızı istiyoruz” çağrısında bulundu.
İzmir Dernekler Platformu adına ortak bildiriyi okuyan Bayraklı Erzurum dernekler Birliği başkanı Medeni Erdem, “Kurmuş olduğumuz hemşeri dernekleri ve sivil toplum kuruluşları demokrasinin ve ülkemizin vazgeçilmez unsurudur. Biz dernekler olarak her ne kadar siyasi faaliyet yürütemezsek de üyelerimiz ve hemşerilerimizin ihtiyacı ve ülkemizin siyasi koşulları bizleri siyasetin içerisine çekmektedir” dedi.
2014 SEÇİMLERİNDE DE BU UYGULAMAYI YAPTIK
Erdem konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Platforma bağlı derneklerde her ne kadar farklı siyasi düşünceler, zıt görüşler bulunsa da ülke ve toplum menfaati adına yerel seçimlerde olduğu gibi genel seçimlerde de birlikte hareket etmeye karar vermiş durumdayız. Bu örgütlülüğümüz ve birlikte çalışma prensibimiz 2014 yerel seçimlerinde birçok ilçede olumlu sonuçlar vermiştir. İzmir 2'nci bölgede seçmen profilinin neredeyse tamamını temsil edecek adaylar istiyoruz. Bu sorumluluk ve zorunluluk haliyle bizimle aynı sofrayı paylaşan, bakış açımızı benimseyen, partiyi ve bizi temsil kabiliyetine sahip olan içimizden birisini genel seçimlerde İzmir ikinci bölgeden kontenjan adayı olarak görmeyi arzu ediyoruz."
CHP genel merkezine çağrıda bulunan Erdem, "Bu irademizi CHP genel merkezi tarafından olumlu karşılanacağını umut ediyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olup STK’ların arzu ve isteklerini genel merkezinde değerlindileceğini emin olduğumuzu kamuoyuna deklare ederiz. Dedi
Toplantıya katılan dernekler ise şöyle;
Bayraklı Kars, Ardahan, Iğdır Derneği, Konya Seydişehir Derneği, Çorum Mecitözü Derneği, KarsŞörelilerDerneği, Kars Merkez Köy Dernekleri, Kars Çıplaklılar Derneği, Çorum Dernekler Federasyonu, Bayraklı Kentsel Dönüşüm Derneği, Ege Van Bölgesi Derneği,Cengizhan Mah.Muhtarı, Alpaslan Mah. Muhtarı, EhlibeytDerneği, Konya Beyşehirliler Derneği, ÇıldırlılarDerneği, BitlislilerDerneği, Ağrı DiyadinlilerDerneği, Ağrılılar derneği,BanazlılarDerneği, EşmelilerDerneği, MalatyalılarDerneği, MardinlilerDerneği, YozgatlılarDerneği, Zafer Tepe Çal Köy Derneği, BalıkesirlilerDerneği, BayburtlularDerneği, PalandökenDerneği, Ege Böl. Hasankaleliler Derneği, İzmir Erzurum Tortumlular Derneği, KarayazılılarDerneği, Bayraklı Erzurum Derneği, Hınıs Kongur köyü Derneği, Aşkale Topal Çavuş Köyü Derneği, Hınıs Çevre Köyleri Derneği, Bayraklı Tortumlular Derneği, İbrahim Hakkı Hz. Derneği, Türkiye Emekliler Bayraklı Derneği, KaradenizlilerKadın kolları başkanı, Bingöl Karlıova Derneği, YamanlarHınıslılar Derneği, Postacılar Mah.Muhtarı, Dörtlerderneği, Savatlılar Köyü derneği, Adalet Mah. Muhtarı, Bayraklı Erzurum Oltu Derneği, Ardahan Göle Derneği, Nafiz Gürman Mah. Muhtarı, Tepe kule Mah. Muhtarı, Bayraklı Merkez Mah. Muhtarı, Bayraklı Ağrılılar Derneği, Bayraklı Tortumlular Derneği, Yamanlar Karslılar Derneği ,Bayraklı Cem Evi Dedesi, Erzurum Köprüköy derneği, Bayraklı Sevgi Yolu Esnaf Derneği, Horasanlılarderneği, ErzurumKaraçobanlılar Derneği, ErzurumTekmanlılar derneği, Giresun Göleliler derneği, Trabzon Şal Pazarı derneği, Trabzon Ağarsalılar derneği, Muş Vartolular derneği, Muş Malazgirtliler derneği, Bayraklı Erzurum dernekler birliği ve çok sayıda bürokrat Akademisyen ve iş adamları katıldı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası