Ege Postası
Geri

Kadın cinayeti davalarında karar yok

İzmir'de 2005'te hayatını kaybeden hemşire Gülperi Ovalıoğlu'nun eşinin, "kasten öldürme" suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi. Buca ilçesinde de, iki yıl önce bazanın içinde yanmış cesedi bulunan Sibel Çelik’i (25) öldürmekle suçlanan ve henüz yakalanamayan Halil Yılmaz ile ağabeyi tutuksuz sanık Selman Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi. İki dava da ertelendi.
Kadın cinayeti davalarında karar yok
Haberler / Güncel
21 Şubat 2018 Çarşamba 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de 2005'te yaşamını yitiren hemşire Gülperi Ovalıoğlu'nun eşi hakkında "kasten öldürme" suçlamasıyla açılan davanın duruşması görüldü.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanık Oğuzhan Ovalıoğlu, hemşirenin yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, dosyanın, Ovalıoğlu'nun ölüm nedeninin kesin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kuruluna gönderildiğini ancak buradan henüz dönüş olmadığını belirtti. 

Tanık olarak dinlenilmesi gereken N.A'nın duruşmaya gelmemesi üzerine söz alan duruşma savcısı, dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulundan dönüşünün beklenmesi ve tanığın zorla getirilmesi yönünde mütalaa verdi. 

Mahkeme heyeti, duruşma savcısının taleplerinin kabulünü kararlaştırarak duruşmayı mayısa erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Gülperi Ovalıoğlu'nun 2005'te ölümünün ardından açılan soruşturma, otopsi incelemesinde hemşirenin kullandığı öne sürülen ilaca ait bulgulara rastlanılmamasına rağmen kadının "intihar ettiği" gerekçesiyle kapatılmıştı.

Hemşirenin ailesi, iç hukuk yollarının tüketilmesinin ardından davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşımış, mahkeme "yetersiz soruşturma yürütüldüğü" gerekçesiyle Türkiye'yi suçlu bulmuştu.

Bunun üzerine Gülperi hemşirenin eşi Oğuzhan Ovalıoğlu hakkında "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla dava açılmıştı. Sanık, davanın Şubat 2016'daki ilk duruşmasında suçlamaları reddetmişti.

SİBEL ÇELİK DAVASINDA SANIĞIN CEP TELEFONU İNCELENECEK

İzmirin Buca ilçesinde, iki yıl önce bazanın içinde yanmış cesedi bulunan Sibel Çelik’i (25) öldürmekle suçlanan ve henüz yakalanamayan Halil Yılmaz ile ağabeyi tutuksuz sanık Selman Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, Selman Yılmaz'ın olay tarihinde kullandığı cep telefonunun incelenmesine karar verip duruşmayı erteledi. 

Buca'nın Kuruçeşme Mahallesi 205/27 Sokak'taki 3 katlı binanın zemin katında, 12 Temmuz 2016 tarihinde çıkan yangının ardından itfaiye ekiplerinin evde yaptığı incelemede, bazanın içinde bir kadının yanmış cesedi bulundu. Yapılan incelemede, kadının bıçaklanıp, üzerine yatak yığıldığı ve evin ateşe verildiği belirlendi. Polisin yaptığı araştırmada, öldürülen kişinin Sibel Çelik olduğu anlaşıldı. Sibel Çelik ile Halil Yılmaz'ın olaydan 6 ay önce tanışıp sevgili oldukları ve nişan hazırlıkları yaptıkları tespit edildi. Çelik’in katil zanlısı olarak aranan Halil Yılmaz yakalanamazken, ağabeyi Selman Yılmaz cinayetle ilgili tutuklandı. İki kardeş hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın 6 Aralık 2017'deki duruşmasında ise tutuklu sanık Selman Yılmaz tahliye edildi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına Sibel Çelik'in annesi Cemile Çelik, babası Süleyman Çelik ve tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Selman Yılmaz ise duruşmaya gelmedi. Selman Yılmaz'ın avukatı Mehmet Kaya, müvekkilinin olay tarihinde kullandığı cep telefonunu mahkemeye teslim etti. Çelik Ailesi'nin avukatı Sibel Önder ise olayın üzerinden geçen zaman dikkate alındığında telefondaki, delil niteliği taşıyan belgelerin silinmiş olabileceğini belirtti. Telefona olaydan hemen sonra el konulmaması ya da incelenmemesinin dosya için eksiklik olduğunu ifade eden Önder, sanığın delilleri karartma ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına davaya müdahil olan avukat Müjgan Bilgen Özen de sanığın ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandığını hatırlatarak, bu nedenle tekrar tutuklanması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti ise Selman Yılmaz'ın tekrar tutuklanması talebini reddederken, sanığa ait cep telefonunun incelenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Sibel Çelik'in ölümüyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan gelecek raporun beklenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

ZELİHA KÖSE DAVASINDA SORUŞTURMANIN GENİŞLETİLMESİ TALEBİ

Karşıyaka ilçesinde evlilik hazırlığı yaptığı kadını öldürdüğü öne sürülen emekli astsubay ile cinayete azmettirdiği iddia edilen arkadaşının yargılanmasına devam edildi.
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, Zeliha Köse'nin evlilik hazırlığı yaptığı şahıs tarafından öldürülmesi olayıyla ilgili davaya devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Serdar G. ve taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen hazır bulundu. Duruşmaya tutuksuz yargılanan N.A. ise katılmadı.

Köse Ailesi'nin avukatları, önceki duruşmada iddia makamının, sanık N.A'nın "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan beraatini, Serdar G'nin ise "kasten tahrik altında öldürme" suçundan 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması yönündeki mütalaasına karşı söz alarak soruşturmanın genişletilmesini talep etti. 

Katılan vekili Ayşe Nur Arıcan, telefon görüşmesi kayıtlarına göre iki sanığın da planlayarak Zeliha Köse'yi öldürdüklerinin sabit olduğunu iddia ederek gerçeğin ortaya çıkması için soruşturmanın genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Arıcan, bu nedenle iki sanığın da cezalandırılmasını ve cezalarına herhangi bir indirimin uygulanmamasını talep etti. 

Önceki beyanlarını tekrar ettiğini dile getiren Serkan G, amacının Köse'yi öldürmek olmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, dosyanın bugün görevli olan bir üye hakim tarafından da incelenmesine ve tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Heyet ayrıca, soruşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerin gelecek duruşmada değerlendirileceğini belirtti.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yalı Mahallesi'nde, emekli Astsubay Serdar G'nin (49), evlilik hazırlığı yaptığı emekli hemşire Zeliha Köse'yi (45) 26 Şubat 2016'da silahla öldürdüğü öne sürülmüştü. Karşıyaka Polis Merkezine giden zanlı, cinayeti itiraf etmişti.

Cumhuriyet savcısı, Serdar G. hakkında "tasarlayarak adam öldürme", maktul ve sanığın arkadaşı N.A. hakkında ise "tasarlayarak adam öldürme suçuna azmettirme" suçlamasıyla dava açmıştı. (DHA-AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası