Ege Postası
Geri

Kadının toplumdaki yeri Bornova’daki panelde ele alındı

Türk Kadını’nın toplumdaki yeri, Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nce düzenlenen panelde ele alındı. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken yönettiği yönettiği panelde, Milli Mücadele’de Türk Kadınlarının oynadığı role dikkat çekildi, o ruhun yeniden canlanması gerektiği vurgulandı. Kesken, “Gücümüz toplumun temellerini oluşturmamızdan geliyor. Bunun farkına varmalı; bilinçli, örgütlü ve sorgulayıcı olmalıyız” dedi
Kadının toplumdaki yeri Bornova’daki panelde ele alındı
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Aralık 2015 Salı 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nce düzenlenen panel Uğur Mumcu Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nunda yapıldı. Panel öncesi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nu dolduran kadınlara hitap eden Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Sultan Tuzlacı, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkını pek çok Avrupa ülkesinden bile yıllar önce Atatürk’ün kadının her alanda erkeklerle eşit olmasını istediğini ve bunu her zaman dile getirdiğini söyledi.

Kadın haklarında geriye gittik

Eski bir belde olan Seyrek’te uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapan Nurgül Uçar,  yaş ortalaması 26 olan kadın ve gençlerden kurulu belediye meclisleri ile önemli işler yaptıklarını anlattı. Türk toplumunda kadının giderek geri plana itildiğini ifade eden Uçar, “25 Mart,  5 Aralık, 8 Mart yetmez. Bir kadın olarak ben yılın tüm günlerine talibim. Bugün bizim için milat olsun. Biz kadınlar daha özgür bir yaşam içim dayanışma içinde olalım” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılap Bölümü Öğretim Üyesi Zeynep Türkyılmaz, yaptığı sunumla Türk Kadını’nın Milli Mücadele’nin kazanılmasında büyük bir role sahip olduğuna dikkat çekti; “Cumhuriyetimizin kuruluş ruhunu çok iyi irdelememiz gerekiyor” dedi.



Ege Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılap Bölümü Öğretim Üyesi Oktay Çanaklı ise kamu, siyasi partiler ve medya başta olmak üzere çoğu kurumun yöneticisinin erkek olduğuna belirterek, “Biz bağımsızlık mücadelemizi hep birlikte verdik. Bizim ordumuzda neden kadın general yok. Oysa başka ülkede var. Kadın başbakanımız oldu ama yetmez. Ben artık ilk kadın Cumhurbaşkanımız görmek istiyorum” diye konuştu.

Gücümüzün farkında olmalıyız

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, kadının gücünü doğurganlığından aldığını belirterek, “Yani gücümüz toplumun temellerini oluşturmamızdan geliyor. Bu farkına varmalı; bilinçli, örgütlü ve sorgulayıcı olmalıyız. Bizler evimizi ve yakın çevremizi yönetmekte çok başarılıyız. Ancak, daha fazlası için istekli olmalıyız” dedi.

Kadının bedenine, yaşam biçime acımasızca saldırılar olsa da hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini  belirten Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Melek Sarı ise “Geçmişlerini bilmeyen toplumların geleceği de olmaz. Biz geçmişte çok büyük işler başardık. Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiğimiz mücadeleci ruhu yeniden ortaya çıkarmamız gerekiyor ” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası