Ege Postası
Geri

Konak'ta hukuk çatlağı

Konak Belediyesi'nde bir süredir CHP'li meclis üyelerinde yaşanan görüş ayrılıkları ve tartışmaların ardından sürpriz bir istifa da beraberinde geldi. Mecliste "Yalı grubu" olarak da adlandırılan ve Başkan Sema Pekdaş'a muhalif tavrı ile bilinen meclis üyelerinden CHP'li Vedat Uğur hukuk komisyonu başkanlığından istifa etti. Uğur'un bir diğer CHP'li üye Cem Aksan ile yaşadığı tartışmaların ardından istifa kararı aldığı ileri sürüldü. Konak'ta hukuk çatlağı
Konak'ta hukuk çatlağı
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Aralık 2015 Salı 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediye meclisinde yaşanan kriz dinmek bilmiyor. Bir süre önce Cumhuriyet Halk Parti'li meclis üyeleri arasında yaşanan çatlak giderek artarken, Başkan Sema Pekdaş'a muhalif tavrı ile bilinen "Yalı grubu"nda şok bir istifa da beraberinde geldi. Gelen istifa kararının ardından yaşanan gelişmeler "Yalı grubunda çözülme başladı" şeklinde yorumlara yol açtı.
 
YALI'DA İSTİFA KRİZİ!
Geçtiğimiz ayki belediye meclis toplantısı öncesinde Başkan Sema Pekdaş'a yönelik "Faşist" söylemi ile gündeme gelen CHP'li üye Cem Aksan ile Vedat Uğur arasında yaşanan çatışma istifa ile sonuçlandı. İkili arasında "liderlik" gerekçesiyle ortaya çıktığı öğrenilen tartışmalar neticesinde CHP'li Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Vedat Uğur'un istifası da beraberinde geldi.
 

AKSAN-UĞUR TARTIŞMASI İSTİFAYI BERABERİNDE GETİRDİ
Meclis toplantısında flaş bir çıkışa imza atarak işlerinin yoğunluğu gerekçesi ile komisyon başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Uğur ile Aksan arasında bir süredir çeşitli tartışmalar yaşandığı öğrenilirken, söz konusu gerginlik son meclis toplantısında su yüzüne çıktı. Tansiyonun yükseldiği meclis oturumunun ve istifa kararının ardından iki ismin meclis salonu dışında da ufak çaplı sözlü tartışma yaşadıkları dikkat çekerken, Avukat Uğur'un "Ben sizin hukuksuz işlerinize onay vermeyeceğim" diyerek geçtiğimiz günlerde Yalı grubuna mensup meclis üyelerine ve Aksan'a istifa resti çektiği ileri sürüldü.
 
HUKUK KOMİSYONU, "HUKUKÇUSUZ KOMİSYON" OLDU!
Yaşanan gelişmeler çeşitli iddiaları da beraberinde getirirken, Uğur'un istifası gelecek toplantıda resmi olarak işleme konacak ve komisyonda boşalan koltuğu için yeniden seçime gidilecek. İstifa kararının ardından toplam 5 avukatın yer aldığı belediye meclisinin hukuk komisyonunda ise hukukçu hiçbir isim kalmadı.
 
BEŞ AVUKAT BOŞTA, KOMİSYONDA HUKUKÇU KALMADI
Geçmişte İzmir Barosu Başkanlığı görevini de yerine getiren Avukat Sema Pekdaş'ın liderlik ettiği meclis kadrosunda Mart ayında gerçekleşen komisyon seçimlerinin ardından komisyon dışında kalan CHP'li İlker Varlı, Mehmet Ali Büyükkayıkçı, Nimet Haytabay'ın yanı sıra, AK Parti'li Mustafa Türe gibi avukat isimlere görev verilmezken, Komisyon Başkanı Avukat Vedat Uğur'un da istifası sonrasında hukuk komisyonu "Hukukçusuz komisyon" olarak adlandırılmaya başlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası