Ege Postası
Geri

Kadınların Olduğu Her Yerde Başarı da Olur

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Kadın Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden, Altay Konak Belediyesi Kadın Basketbol Takımı oyuncularını ve teknik heyetini Meclis’te ağırladı. Güler, “Kadınların olduğu her yerde başarı da olur” dedi.
Kadınların Olduğu Her Yerde Başarı da Olur
Haberler / Politika
5 Ekim 2012 Cuma 09:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Altay Konak Belediyesi Basketbol takımını 2. Ligde iddialı bir takım olduğunu büyük bir memnuniyetle öğrendiğini belirten Güler, “ Kadınlarımız yaşamın her alanında olduğu gibi sporda da çok başarılı işlere imza atıyorlar. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların sporda, sanatta ve siyasette daha çok yer almasının toplumun gelişiminde ve ilerlemesinde yaşamsal bir yeri var. Kadınların olduğu her yerde başarı da olur. Sizler bunun en güzel örneğisiniz. Ülke olarak çok büyük bir kadın potansiyeli barındırmamıza karşın kadın gücünün ve becerisinin çok küçük bir kısmı etkin olmakta, ezici bir çoğunluğu maalesef atıl bulunmakta. Ayrıca kadına şiddet ve töre – namus adı altında işlenen kadın cinayetleri toplumca mücadele etmemiz gereken sorunların başında gelmekte” dedi.

Yüzümüzü Kadınlar Güldürdü

Kadınlara spor yapma olanakları sağlamanın çok önemli olduğunu, konunun sosyal ve sağlık yönlü düşünülerek ele alınması gerektiğini dile getiren Güler, “Sporda kadınlarımızın son yıllarda yakaladığı başarılı sonuçlar hepimiz için övünç kaynağı olmakta. Filenin sultanları, potanın perileri derken kadınlarımız mücadeleleriyle Avrupa ve Dünya turnuvalarında başarıdan başarıya koşuyorlar. Geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen Londra Olimpiyatlarında aldığımız beş madalyanın üçünü kadınlarımızın başarılarıyla kazandık. Yine Londra’da düzenlenen Paralimpik Olimpiyatları'nda halterde dünya rekoru kıran Nazmiye ulusça göğsümüzü kabarttı” dedi.

Desteği de geçtim Engel Olmasınlar Yeter!

Kadınlara sağlanacak olanakların ekonomik ve toplumsal yaşamda başarılı sonuçları beraberinde getireceğini dile getiren Güler, “genç ve yoğun bir nüfusu oluşturan kadınları atıl olarak sosyal yaşamın dışında tutmak, hem kadınlarımızı hem de ülkemizi geriye götürecektir. Bu nedenle hangi düzeyde olursa olsun kadınların yer aldığı her türlü etkinliğin desteklenmesi gerekir. Hatta desteği de geçtim kadınlara engel olunmasın o da yeter. Bu anlamda, sizin çalışmalarınıza olduğu kadar, kadın çalışmalarına sağladığı katkılar ve gösterdiği duyarlılık kamuoyu tarafından da yakından bilinen Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan Tartan’a da buradan teşekkürlerimi ve tebriklerimi gönderiyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası