Ege Postası
Geri

Kadir Topbaş, Gezi olaylarına katılmayan İstanbullulara teşekkür etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarına katılmayıp, provokatörlere destek vermeyen İstanbul halkına teşekkür etti. Olaylardan en büyük zararın esnafın gördüğünü belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları...
Kadir Topbaş, Gezi olaylarına katılmayan İstanbullulara teşekkür etti
Haberler / Güncel
26 Haziran 2013 Çarşamba 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarına katılmayıp, provokatörlere destek vermeyen İstanbul halkına teşekkür etti. Olaylardan en büyük zararın esnafın gördüğünü belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Vekili Faik Yılmaz ise ayarı kaçan olayların bir an önce bitmesini istediklerini söyledi.

Kadir Topbaş, Gezi Parkı olayları sonrası zarar gören esnaflarla Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantı devam ederken bir açıklama yapan Topbaş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Vekili Faik Yılmaz ile birlikte kameralar karşısına geçti. 500 civarında esnafla toplantı yaptıklarını belirten Topbaş, İstanbul’un Türkiye’nin ve dünyanın en önde gelen şehirleri arasında olduğunu belirterek, Türkiye’nin zor durumda bırakılmaya çalışıldığını kaydetti. Bu eylemlere katılmayarak, destek vermeyen İstanbullulara teşekkür eden Topbaş, “Eylemi sürdürmek isteyenlere İstanbullular taviz vermemiştir, vermeyecektir. Geleceğin 10 ekonomisi arasında olacak olan Türkiye’nin geleceğini karartmaya kimin ne hakkı va? Halkımızın kindar olmayışı ve sabırdaki gayretini büyük takdirle karşılıyorum. Bu oyun, geçmişte de sergilenmişti, artık tutmaz. Türkiye'nin geleceğini kimsenin karartamayacağını herkes gördü.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

2020 olimpiyatları için sürecin iyi yönetilmesi durumunda dışarıya güzel görüntüler taşınacağını ve şehrin geleceğinin daha iyi olacağını kaydeden Topbaş, anamuhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eylemlerde yer alan 90 kuşağını övmesini de eleştirdi.

Gezi Parkı’nın yayalara açılması konusunda çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Topbaş, “Çalışmaların bitimiyle halkımız parka girecek. Park, halkımızın buluştuğu gezdiği bir yer olarak düşünülmekte.” ifadelerini kulandı.

‘AVM’NİN ŞEHİR MERKEZİNE YAPILMASINA KARŞIYIZ’

Toplantıya 142 oda başkanının ve çok sayıda esnafın katıldığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Vekili Faik Yılmaz, “Olaylarda en çok zarar esnaflar oldu. İlk başta parkın alış-veriş merkezi (AVM) olacağı dendi. AVM diye bir şey yokmuş. İlk zararı biz gördük. Bizim dükkanlarımız talan edildi. AVM’nin şehir merkezine yapılmasına karşıyız. Taksim çevresinde 5 bin esnaf var. Sadece o bölgede 40 ile 60 milyon lira arasında zarar var. Terör olaylarından mağdur olanlara devlet yardım ediyor. Ancak zararı tespit edilemeyen, ürünlerini satamayıp dökenler mevcut. Onları fotoğraflarla tespit edemiyoruz. Hiçbir eyleme katılmadık. Katılmayı da tasvip etmiyoruz. Artık ayarı kaçan olayların bitirilmesini ve beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Esnafımıza sakin olmalarını istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası