Ege Postası
Geri

Kalkınma Bakanı Doğan İzmir Programını değerlendirdi

HDP İzmir Milletvekili ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, İzmir'de iki gün boyunca yaptığı temasları değerlendirerek önemli mesajlar verdi. Bakan Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Mustafa Toprak'la yaptığı görüşmeleri aktararak, Efemçukuru konusunu hem Başkan Kocaoğlu'na hem de Vali Toprak'a ilettiğini ifade etti. Doğan İzmir'de sanayiciler ve iş adamlarıyla yaptığı görüşmelerde, HDP'nin Türkiye partisi olduğunu gördüklerini belirterek, "Biz Türkiyeleşiyoruz. Bu görüşmelerle önemli bir yol kat ettiğimizi çıkartmış oluyoruz" dedi. Kalkınma Bakanı Doğan İzmir programını değerlendirdi
Kalkınma Bakanı Doğan İzmir Programını değerlendirdi
Haberler / Yerel Politika
16 Eylül 2015 Çarşamba 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - HDP İzmir Milletvekili ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, İzmir programının ikinci gününde İzmir Valisi Mustafa Toprak'a yaptığı ziyaretin ardından, HDP İzmir İl binasında basın toplantısı  gerçekleştirdi. Basın toplantısına HDP İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile partililer eşlik etti. 

RAYLI SİSTEM KONUSUNDA KATKIDA BULUNACAĞIZ 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla yaptıkları görüşmede raylı sistem konusunda katkıda bulunacaklarını söylediklerini ifade eden Doğan, "İki günlük bir ziyaret programımız oldu. İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret ettik. Bakanlığımızdan beklentilerini ele aldık. Önemi görüşmeler yaptık. Raylı sistem konusunda katkıda bulunacağımızı söyledik. Kalkınma ajansları vasıtasıyla hem de belediyenin büyük bütçesi olan raylı sistemi kısa sürede bitirmek istediğimiz hakkında bilgi verdik" dedi. 

BİZ BİR ÇINAR AĞACIYIZ 
İzmir ziyaretlerinin ilk gününde İzmir Ticaret Odası (İTO)'da iş adamlarıyla yaptıklarını görüşmelerde HDP'ye barış misyonunun yüklendiğini söyleyen Doğan, "Ticaret Odası partimize bir misyon yüklenmiş. Bizim beklentimizi karşılaması anlamında son derece önemlidir. Barışın egemen olması son derece önemli. İş adamları tarafından barış misyonunun yüklenmesi çok önemli. İnanç ve etnik yapı olarak biz bir çınar ağacıyız. İnsan yaşamında asker, polis, gerilla olsun bir damla kanın dökülmesini istemiyoruz. Demokratik olarak çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Önemli süreçler bizi bekliyor. Emin olun bu süreçler aşılacak. Bu çıkmaz sokak ve akıl tutulmasıdır" şeklinde konuştu. 

BİZ TÜRKİYELİLEŞİYORUZ
Ayrıca yapılan görüşmelerde kalkınma ajanslarının görevini olumlu sürdüremedikleri konusunda fikir birliğine vardıklarını vurgulayarak şunları söyledi: "İş adamlarıyla yaptığımız görüşmede kalkınma ajanslarının durumu konuşuldu. Bölgeler arasındaki eşitsizlikleri gidereceğimizi söyledik. Katılımcı bir ekonomik bir düzen ön görüldüğü için kalkınma ajanslarının örgütlülüğünü gözden geçireceğiz. Kalkınma ajanslarının görevini olumlu sürdüremediklerini dile getireceğiz. Bu misyon olarak memnunuz partilimizin katılımcı yönü sanayi iş veren ve emekçilere karşı dengeli olduğu bize ifade edildi. Türkiye partisi olduğumuzu da gördük. Biz Türkiyelileşiyoruz. Bu görüşmelerle önemli bir yol kat ettiğimizi çıkartmış oluyoruz. Bir gün bile hükümette olursak, görevde kaldığımız sürece, halkın ürettiği değerlere sahip çıkacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Bir gün bile olsa onurlu görevi yerine getireceğiz." 

IRKÇI SÖYLEMLERLE ORTAYA ÇIKANLAR TESPİT EDİLSİN 
İzmir'de HDP binalarına yönelik saldırılar hakkında Vali Toprak ile görüştüklerini söyleyen Doğan, "Partimize karşı yapılan saldırıları bildirdik. Pir Sultan Apdal Derneği binası da saldırıya uğradı. Özellikle Valiye rica ettik. Kardeşliğin tesisi için güvenli bir ortamda gerçekleşsin. Bu konuyu takip edeceğimizi hassas olduğumuzu söyledik. Valimize İzmir genelinde seçim güvenliği, ırkçı faşizan söylemlerle ortaya çıkanların tespit edilmesi ve gerekli hukuki işlemlerin yapılasını istedik. Seçimin sandığa yansıması için her türlü önemli alması hakkında konuştuk. Bu devletin en önemli görevi" diye konuştu. 



EFEMÇUKURU'NU HEM KOCAOĞLU İLE HEM DE TOPRAK İLE GÖRÜŞTÜK 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Efemçukuru'na karşı olduğunu ifade ettiğini söyleyen Doğan, Vali Toprak'ın ise Efemçukuru konusunda hassas olduğunu ilettiğine  dikkat çekti. Doğan, "Vali ilave alanın genişletilmesi için maden alanın genişletilmesine prosedür olarak başvurulduğunu ve bu konuda hassas oldukları konusunda görüş birliğine vardık. Su yaşam kaynağıdır. Burada bizim STK'ların özellikle bu konuda örgütlerin analiz raporuna ihtiyaç var. Bu konuda duyarlılığımızı arttırmalıyız. Çevreye ve insana zarar veren bu tür yapıların kapatılmasından yanayız. Bizim parti programımızda güvenlikli çalışma ortamı olana kadar tüm maden ocaklarını kapatacağız" dedi.  



BAYRAK YÜRÜYÜŞÜNE FARKLI TEPKİ
Geçici hükümette Kalkınma Bakanlığı'nı üstlenen HDP İzmir milletvekili Müslüm Doğan, kentteki son ziyaretini EBSO'ya yaptı. Burada EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ile EBSO Meclis Başkanı Salih Esen'i, makamında ziyaret eden Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan çıkışta yaptığı açıklamada, “Sanayicinin üreticinin güvenli bir ortam aradığını hepimiz biliyoruz. Ama bize de bir misyon biçtiklerini onur verici şekilde izledim. Gerçekten bizden bekledikleri var. Biz de bize biçtikleri bu misyonu en iyi şekilde yapacağımızdan hiç kuşkuları olmaması gerektiğini dile getirdik. Ülkemiz ortak bir vatanımız söz konusu. Bu ortak vatanımızda 7 Haziran öncesine dönmemiz gerektiği konusunda da hemfikir olduk. Barış içerisinde bir arada yaşama koşullarına herkesin katkı vermesi gerektiğini vurguladık. Çok verimli bir çalışma oldu" dedi.

TOBB öncülüğünde yarın Ankara'da yapılacak bayrak yürüyüşünün hatırlatılması üzerine ise, Müslüm Doğan, “Demokratik bir tepki, öyle değerlendiririz. Demokrasinin içerisinde var olması gereken biri duruştur bu" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası