Ege Postası
Geri

Kanaat önderleri öğrenci yurtlarına yapılan saldırıları kınadı

Batman'da sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri, Şırnak'ın Cizre ilçesinde okuma salonu, dershane binasına yapılan saldırıyı kınadı. Çözüm sürecinin başarılı şekilde devam ettiğine vurgu yapan kanaat önderleri, bu süreçte...
Kanaat önderleri öğrenci yurtlarına yapılan saldırıları kınadı
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 15:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Batman'da sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri, Şırnak'ın Cizre ilçesinde okuma salonu, dershane binasına yapılan saldırıyı kınadı. Çözüm sürecinin başarılı şekilde devam ettiğine vurgu yapan kanaat önderleri, bu süreçte yapılan saldırıların süreci baltalama amaçlı olduğuna dikkat çekerek toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

    Bir toplumun kaderini eğitim yuvalarının belirlediğini belirten Kanaat Önderi Muhterem Agitoğlu, bu süreçte herkesi akli selim davranmaya davet etti. Resulullah zamanında da, gayri Müslimlerin eğitim yuvalarına dahi o tür hareketlerde bulunulmamasının emredildiğini belirten Agitoğlu,."Müslümanlar hep kardeştir. Müslümanların arasını düzeltiniz, bize düşen bir ıslah emri var. Yüce Allah'ın emirleri doğrultusunda. Biz kardeşliğimizi elhamdülillah elimizden geldiğince ıslah etmeye çalışıyoruz. Bu çözüm sürecinde de büyük bir hoşgörü vardır. Halk arasında çok güzel karşılanan bir hareket. 2 tarafta duyarlı neticeye ulaşmak üzereyiz. Ancak bu süreç içerisinde bu tür hareketler yurtlara eğitim yuvalarına yapılan hareketler uygun değildir. Çünkü Resulullah zamanında da eğitim yuvalarına gayrimüslimlerin eğitim yuvalarına dahi o tür hareketlerde bulunmamak emrediliyor. İnsanlar bu süreçte akliselim hareket etmesi lazım." dedi.

    Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) tarafından düzenlenen 5. Birlikte Yaşama ödülünü alan Batmanlı kanat önderi Hacı Mirza Demir de barışa yönelik atılan adımların çok güzel ve heyecan verici olduğunu ifade etti.

    İnsan duygusunu taşıyan kişilerin bu tür saldırılarda bulunmayacağını belirten Haci Mirze Demir, "Türkiye çok acı günler geçirdi. Şimdi devletin ve Kürt halkının kendi devletiyle barışması huzuru, güveni, kardeşliği beraberinde getirmeyi teşebbüs ettiği ve bunu başarmaya yakın bir zamanda gerçekleştirilen bu saldırılar barışa katkı sağlamaz. İnsanların sevmediği olayları çıkarmak, talebeleri rahatsız etmek, yavruları ilim membaında Allah'ını, Kuran'ını ilim ve tekniğini öğrenmeye çalışan talebeleri rahatsız etmek insan duygusunu taşıyan bir insan buna razı olmaz ve bunu yapmaz. Bunlar yanlıştır birbirimizi incitmek birbirimizi huzursuz yapmak bizi yaratan Allah bunu kabul etmez." diye konuştu.

    İslam dininin Barışa son derece önem veren müstesna bir din olduğuna vurgu yapan kanaat önderi Haci Zeki Bilgin ise sadece Müslümanlar arasında değil, müminle mümin olmayan toplumlar arasında da barışın şart olduğunun ifade edildiğini söyledi.

    "Allah (C.c) 'Mümin olmayanların sebbini bile yapmayın' yani onlar hakkında kötü şey söylemeyin zira söylediğiniz zaman onlar da size söylerler o zaman aranıza ihtilaf düşer ve yer yüzündeki fitne daha da artar." örneğini veren Bilgin şunları dile getirdi: "Sadece Şırnak'ta, Cizre'de değil dünyanın değişik ülkelerinde Müslümanlar arasındaki o gayri meşru hadiseler bizim nazarımızda son derece çirkin hadiselerdir. Bizler Müslüman olarak son derece kardeşliğe birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yeryüzünde yaşayan gayrimüslimlere baktığımız zaman onların hiçbiri diğerinin kılına bile dokunmazken bizler eğer öğrencilerimizin yurtlarına taş atıyor, ateş atıyor, onlara zarar veriyorsak bu bizim için büyük bir eksikliktir ve aynı zamanda İslam nazarında ve milletler arasında ki münasebetlerde bizim şerefimiz değerimiz ayaklar altına alınacaktır. Bu vesileyle bizler sürekli söylüyoruz sadece Müslümanlara değil gayri müminlere bile eziyet vermek caiz değildir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası