Ege Postası
Geri

Kandil mesajına hakaretle karşılık veren avukat için 2 yıl hapis istendi

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk’un attığı Regaip Kandili mesajına, sosyal paylaşım sitesinde yazdığı mesajla hakaret ettiği iddia edilen avukat için 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı. AK Parti Adana Milletvekili Fatoş...
Kandil mesajına hakaretle karşılık veren avukat için 2 yıl hapis istendi
Haberler / Güncel
9 Eylül 2013 Pazartesi 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk’un attığı Regaip Kandili mesajına, sosyal paylaşım sitesinde yazdığı mesajla hakaret ettiği iddia edilen avukat için 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, Regaip Kandili'nde, cep telefonu rehberinde kayıtlı tüm numaralara 'Kandiliniz mübarek olsun' mesajı attı. Milletvekili Zopçuk’un gönderdiği kandil mesajı Adana Barosu Avukatlarından Ferhat Pamuk’a gitti.

İddiaya göre, gelen kandil mesajıyla saat 05.00’te uyanan Av. Pamuk, Milletvekili Zopçuk’un gönderdiği mesaja karşılık sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına, "Bu Adana AKP milletvekili suratsız k... var! Sabahın saat 5'inde kandil mesajı göndermiş. O saatten beri uykum kaçtı, uyuyamıyorum. Uykum sana haram olsun! Kandili senden mi öğreneceğim, geri zekalı saygısız k... ! Sabahın 5'inde mesaj gönderen kadına hiç iyi gözle bakılmaz. Güya milletvekilisin, avukatsın. Bir kere bile ne baroda gördük ne de adliyede. Bir daha bana mesaj gönderme." diye yazdı.

Av. Pamuk’un yazısı üzerine Milletvekili Zopçuk, kendisine hakaret edildiği iddiasıyla avukatı aracılığıyla Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak, savcılık, Milletvekili Zopçuk’un Ankara’da yaşaması nedeniyle yetkisizlik kararıyla suç duyurusunu Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Yapılan soruşturma sonunda Ankara 2’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde Av. Ferhat Pamuk hakkında, Milletvekili Zopçuk’a 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ettiği iddiasıyla dava açtı.

2 yıla kadar hapsi istenen Av. Pamuk, talimatla alanına ifadesinde sosyal paylaşım sitesinde yazdıklarının suç olduğunu düşünmediğini söyledi. Eşi ve çocuğuyla birlikte uyurken gelen mesaj sesi üzerine saat 05.00'de uyanıp tekrar uyuyamadıklarını belirten Pamuk, zamansız atılan mesaja tepkisini göstermek için hesabına bu mesajı yazdığını söyledi. Milletvekili Zopçuk’un kendisinden özür dilemesi halinde şikayetçi olmayacağını söylediğini de ifade eden Av. Pamuk, “Özür dilemediğim için şikayetçi oldu. Milletvekili olması, beni istediği zaman uyandırabileceği anlamına gelmez. Benim arkadaşım da değildir. Suçlamayı kabul etmiyorum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası