Ege Postası
Geri

Kanseri yenip bebek sevinci yaşadı

İzmir’de 26 yaşında rahim kanseri olan Burcu Gök, birçok doktorun rahmini almak istemesine rağmen annelik düşünden vazgeçmedi. 3 yıllık bir tedavi sonrası normal şartlarla hamile kalmayı başaran Burcu Gök, özel bir hastanede Çınar adını verdikleri erkek bebeği dünyaya getirdi.
Kanseri yenip bebek sevinci yaşadı
Haberler / İzmir
7 Ağustos 2013 Çarşamba 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erbil Doğan, uyguladığı ilaç tedavisiyle Burcu Gök’teki kanserli hücreleri yok etmeyi başardı ve rahmi gebeliğe uygun hale getirdi. Ardından tüp bebek tedavisi gören Burcu - Gökhan Gök çifti, bunda başarılı olamayınca eve aldıkları yavru köpeği çocukları gibi sahiplendi. Annelik duygusunun çok ağır bastığını dile getiren Burcu Gök, “Köpeğimizi aldıktan 2 ay sonra hamile kalmayı başardım, hem de normal şartlar altında. Sanırım aldığımız köpek, bana anneliği ne kadar çok istediğimi bir kez daha gösterdi. Doktorumuz Erbil Doğan sayesinde bugün dünyalar tatlısı Çınar bebeğimiz dünyaya geldi. Doktorumuza, anlayışı için eşim Gökhan'a, iş arkadaşlarıma ve de Egepol Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ederim” diyerek duygularını dile getirdi.

Rahim ağzı kanserinin ortalama görülme yaşının 52 olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erbil Doğan da, “Burcu Hanım, çok erken yaşta bu hastalığa yakalandı fakat vücudunun ritmini iyi bildiği için çok da erken teşhis edildi ve tedavisi başladı. Anne olmak istediği için rahmi almak yerine zor bir yolu seçerek ilaç tedavisine başladık. Burada doktor hasta ilişkisi çok önemlidir. Doktorların çizdiği tedaviye harfi harfine uymak gerekir. Kendisi, bu konuda çok başarılı, sözümüzden hiç çıkmadı. Psikolojisini de hiç bozmadı ve bugün gördüğü tedavinin meyvelerini aldı. Çınar bebek 37 hafta 5 günlük olarak dünyaya geldi. Oldukça sağlıklı. Tam 3 kilo 630 gram, boyu da 51 santim” diye konuştu.



Rahim kanseri belirtileri ve evreleri

Düzensiz kanamalar, özellikle menopoz sonrası kanamalar rahim kanserinin en önemli klinik belirtileridir. Bu nedenle kadınlarda kanama bozuklukları ciddiye alınmalı ve tanısal testler yapılmalıdır. Rahim içerisinde cerahat birikmesi ağrıya neden olur ve rahim kanserini kuvvetle düşündürmelidir. Kanserin tanısı jinekolojik muayeneyi takiben rahim içinden alınan parçanın patolojik incelemesi ile yapılır. Tanının desteklenmesinde ultrason gibi diğer görüntüleme metotlarından da faydalanabilir. Rahim kanserinin 4 evresi vardır. Birinci evre kanser sadece rahimdedir, bu evre tedavisi en kolay olan evredir. İkinci evre kanser rahim ve rahim ağzında görülür. Üçüncü evrede kanser yumurtalıklar, rahmin etrafındaki dokular ve lenf nodlarına yayılmaya başlar. Dördüncü evrede ise kanser metastazla, vücudun diğer bölgelerine sıçrar. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası