Ege Postası
Geri

Ramazan’a muhteşem veda

Balçova Belediyesi’nin yıllardır düzenlediği Ramazan Etkinlikleri bu yılda nostaljik eğlencelere sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan veda gösterisi ise muhteşem oldu.
Ramazan’a muhteşem veda
Haberler / İzmir
7 Ağustos 2013 Çarşamba 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Balçova Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş Ramazan etkinliklerinin bu yılda düzenlediği etkinlikler ile Balçovalıların sofralarına ve sokaklarına taşıdı. Her akşam bir Sevmtevi’nde yapılan dayanışma iftarlarının yanı sıra ilçenin değişik bölgelerinde Ramazan Eğlenceleri düzenlendi. Her mahallenin merkezi noktalarında kurulan sahnelerde Hacivat ve Karagöz’lü Hayal Perdesi, Orta Oyunu ve Türk Sanat Müziği Korosu ve Semazen gösterileri; eski ramazan eğlencelerini günümüz sosyal yaşantısına uyarlanmış anlatımlarıyla Balçova sokaklarına taşıdı. 7’den 70’e tüm Balçovalıların zevkle izlediği gösterilerde çocuklar için pamuk helva, macun şeker ve şerbet gibi unutulmaya yüz tutmuş tatlar ücretsiz dağıtıldı.

Ramazan Ayı’na veda gösterisinin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Ramazan Ayı’nın manevi değerinin çok yüksek olduğunu ifade ederek “Toplumumuzun genel inancı “Komşun açken, sen tok yatma” der. Biz de hizmet politikamızı olan ile olmayan arasında eşitliği sağlamak üzerine kurduk. Ramazan Ayı’nda da vatandaşlarımız ile birlikte paylaşımı en üst seviyeye çıkardık. Birlikte sevindik birlikte ağladık. Sonuçta Balçova’da huzurlu bir ayı geride bıraktık. Tüm Balçovalılara sağlıklı ve mutlu bir bayram diliyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası