Ege Postası
Geri

Yeter ki Minik İpek'in yüzü gülsün

Çiğli Nostalji Turnuvası organizasyon sorumlusu Abdurrahman Tekin öncü oldu, tüm Türkiye'ye örnek bir fotoğraf objektiflere yansıdı. Kanser tedavisi gördüğü için saçları kazınan minik İpek'e destek için 23 arkadaş toplu halde saçlarını kazıttı
Yeter ki Minik İpek'in yüzü gülsün
Haberler / İzmir
6 Ağustos 2013 Salı 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MİTHAT UMUTOĞULLARI- BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- Son dönemde moral verecek haber bulmakta zorlanan haberciler için 'ilaç gibi haber' Çiğli'den geldi. Tarafların keskinleştiği, karşılıklı söz düellolalarının şiddetini her geçen gün arttırdığı ülkemizde tam da Ramazan Bayramı öncesi, 'dostluğun, kaynaşmanın ve bir olmanın' ne kadar önemli bir erdem olduğunu gösteren bir örnek çıktı karşımıza. Haberimizin baş rolünde dünyalar güzeli İpek var. İpek amansız hastalık deyip geçiştirdiğimiz bir illetle savaşıyor yıllardır. Bu savaşın şiddeti arttıkça gördüğü tedavi de bir o kadar zorlaşıyor elbette. Saçları kazıtılan minik İpek'e destek vermek için ne yapacağını bilemeyen dedesi harekete geçiyor önce. O da saçlarını kazıtıyor. Dede Halil Küçükçanakçı'nın torunu için attığı bu küçük ama anlamlı adım karşılıksız kalmıyor. İlk destek Çiğli Belediyesi Nostalji Turnuvası Organizasyon Sorumlusu Abdurrahman Tekin'den geliyor. Türkiye'de güzel şeyler de oluyor dedirten, bu kadar kavga gürültü arasında nefes alabileceğimiz vaha gibi imdadımıza yetişen haberin detayları, olayın görünmeyen kahramanlarından Abdurrrahman Tekin'in ağzından... 

BAŞTA BURUN KIVIRDILAR...
Herşey aslında Çiğli kent arşivini oluşturmak için başlamıştı. Biz bu çalışmaya başladığımızda dedik hala bu kentin geçmişinde önemli işler yapmış, derin izler bırakmış büyükler bulalım onları dinliyelim onların tanıklığıyla tavsiyeleriyle yol aldıralım istedik .Bir çoğunu ben tanıyorum gerçi çok uzun yıllardır Çiğli'de yaşadığım için 40 senedir yazdık çizdik herkes baştan bi burun kıvırdı yani aaa işte kim yapıyor o yapıyor bu yapıyor dediler aslında anlamadılar işin ciddiyetini, biz Büyükşehirde yaptıgımız için biliyorduk ne yapacagımızı ama buradakini yapmak zamanımızı aldı. Bu arada çok büyüğümüzle görüştük en az süren söyleşi 1 saat 4 saat, 5 saat süren bile vardı.
Hala devam eden bir çalışma bugun nostalji turnuvasında bizimle birlikte komitede yer alan arkadaşlarımızı oradan bulduk. İsmen biliyorduk ama yaş ve jenerasyon farklı olduğu için bir tanımışlığımız yoktu tanıştık ve onlardan destek aldık zaman içinde daha fazla görüştük nostalji turnuvası gündeme geldi nostalji turnuvası yapabilir miyiz abi dedik yapık . Ondan sonra turnuvada birbirmizi daha iyi tanıma fırsatı buluk ne olucağı belli olmayan bir işe kalkışmıştık ilkinde biz de anlamadık nasıl birşey oldugunu ikincisinde iş şekillendi büyüdü bu arada Kent AŞ ‘de hızla gelişmeye devam etti arkasında 2. 3. turnuvayı yaptık 3. turnuva sırasında Halil ağabeynin torunu İpek gördügü kanser tedavisini yükseltti uzunca bir zaman elimizden bir şey gelmedi düzenli tedaviler başladı sadece kemoterapi zorunluluğu doğdu işin ciddiyeti doktor tarafından iletildi .



BİZİM DE ÇOCUĞUMUZ VAR SONUÇTA
Bize de çok dokundu bizim de çocuğumuz var sonuçta yani biz birbirimizle uzun mesailer yapan insanlarız. İnan bana bir çoğumuzun siyasi görüşleri birbirimizden farklı inançları farklı yaşları farklı geldikleri bölgeler farklı ama bir şey anı duygularımız birbirine çok benziyor hepimiz dokundukca önemli geri dönüşler veriyoruz Halil abiye o günlerde çok destek olamadık bizi hep üzdü Halil abi bi Foça bir hastane derken yapabildiğimiz tek şey onu bir yerlere götürüp onu en azından eve gittiğinde direnci yüksek bir dede olarak torununun yanında dursun istedik.

HALİL ABİYİ ÖYLE GÖRÜNCE
Bir gün geldiğinde kafasını kazıtmıştı söyledi bize çocugun kemoterapi zorunlu oldugunda saçları dökülmeye başladı tabi çocugun psikolijisini desteklemek için Halil abi, eşi, İpek’in annesi babası hepsi kafasını kazıttılar tabi bu çok dokundu bize . Bir şey yapmak gerekiyordu ne yapsak doğru olurdu ama bu sıradan bişi olucaktı hediye almak herkesin yapabilicegi bir şeydi aslında daha ilginç bir şey olsun istedik aslında bunu yaparken toplumsal bir mesajda verelim istedik hepimiz birlikte yaşıyoruz yani bugun Halil ağabeyinin ve torununun yaşadığı sorunu yarın bizimde yaşamayacağımızın garantisi yok öyle bir şey yapmalıyız ki bu sorunun sadece İpek'ten ibaret olmadığını çiğlide bir sürü İpek’in olduğunu herkes bilsin yakın çevresindeki insanlara biz daha ilgili olsunlar duyarlı olsunlar diye ben eşimle konuştum



BENİM KAFAM DA ÇOK ÇİRKİNDİR!..
Cumartesi Pazar günü böyle böyle bir şey oldu beni çok rahatsız ediyor ben bir şey yapmalıyım kafam da çok çirkin bunuda biliyorum askerde görmüştüm ve hiç hoşuma gitmemişti dedim kafamı kazıtıcam meseleyide anlatınca eşim çok duygulandı çok destek verdi o da sağ olsun. Ben bu konuyu arkadaşlarımla paylaştım hiç kimse mecbur değil ben böyle bir şey düşünüyorum tek başıma da olsa ben böyle bir şey yapmak istiyorum dedim Ben bu çalışmayı mutlaka sonuçlandırmak istiyorum dedim. Bazı arkadaşlarımız direk olmalı böyle olmalı dediler ama bazı arkadaşlarımıza işin selameti açısından beni uyardılar bu işi siyasete çekicekler tamda seçim arifesine geldik dediler. Hem hayat risktir ama cesaretle ancak yol alınabilir diye düşünüyorum ayrıca yaptıgımız şeyin bu söylediğim şeylerle de ilgisi yok benim çocuğum Allah göstermesin böyle bir şey yaşasa çevremdeki insanlar duyarlılık gösterdiginde bende çok mutlu olurdum. Kendimize yapıldığı gibi yapmalıyız dedik arkadaşlarımıza. Onların şöyle bir kaygısı vardı şov yapıyorsunuz siyaset yapıyorsunuz işte siyaset yapmaya çalışıyorsunuz ben tek bir cümle söyledim dedim ki bunu söyleyen adama tek bir şey söylememiz lazım dedim ‘’Ben seninle gelirim gerekire o gün yine saçlarımı kazıtırım’’ alkışlarım ayakta .

23'ÜMÜZÜN DE SAÇI KESİKTİ
Eve gittiğimizde hepimizin saçları kesikti. 11 kişiydik diğer arkadaşlarımızda bize destek verdiler sağ olsunlar 23 kişi gittik eve ziyarete. Halil abi de çiğ köfte yapmıştı bize bir insanın yüzüne ya da gözüne bakmak yeterli fotoğraflarda görürsünüz zaten annesinin , dedesinin, arkadaşlarının yüzündeki ifade konuşma gerek bıraktırmıcak kadar net . Buna sebep olmuş olmak izi çok insan yaptı yani ben kendime çok büyük bir saygı duyuyorum tüm bunları yapabildiğimiz için bizim yaptıgımız şey kişisel bir şey değil bence bu kendi teması, imajı aynı Seferihisar gibi yavaş kent diye bir imaj geliştiriyorlarsa bence Çiğli'nin gerçek imajı duyarlı kent Çiğli olmalı ve bu bize çok yakışır biz bu duyarlılığı geliştirdiğimiz gün hepimiz kendimizi ayrı ayrı iyi hissedeceğiz bunun üzerinde çalışıyoruz zaten .



BU İYİ GELİYOR BİZE...

Onun için yapılmış oldugu bizim görüntümüzden çok net olarak anladı . Her birimize ayrı ayrı sarıldı kucakladı bir de daha önceden de merhabamız var çünkü dedesiyle beraber turnuvaya geldigi için hepimiz tek tek tanyoruz hepimizin resmi var geçmişte . Bi kerede evinde onun için yapılmış ziyaretti bu hediyelerimizi aldık gittik Pınar arkadaşımız gönlünden ne koptuysa bişiler hazırlamıştı televizyon proğramından çıkmıştım direk oraya geçtim hani çok güzel bir şey bence yani bu büyütülebilir bir şey çünkü hiç kimsenin sırtında yük değil, hiç kimse için bir kayıp değil hiç bir şey yapmıyoruz aslında sadece nomal bir insanın yapması gereken bir şeyi yapıyoruz ve bu bize iyi geliyor. Bunu işi , gücü , ekonomisi olamayan bir adam da yapabilir bu bir farkındalık meselesi duyarlılık meselesi bunun için hiçbir şeye ihtiyacınız yok sadece farkında olun yeter.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası