Ege Postası
Geri

İzmir'deki Karayolları Karayolları 2. Bölge taşınıyor

İzmir'de bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, Bornova ile Bayraklı ilçe sınırları arasında kalan, eski adıyla Laka köyü olarak bilinen mahalleye taşınacak.
İzmir'deki Karayolları Karayolları 2. Bölge taşınıyor
Haberler / İzmir
5 Ağustos 2013 Pazartesi 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir'de bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, Bornova ile Bayraklı ilçe sınırları arasında kalan, eski adıyla Laka köyü olarak bilinen mahalleye taşınacak. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan 100 dönümlük alanın taşınacağı arsa ve binalar için uzunca bir zamandır yer aranıyordu. Geçen günlerde ihale ilanı verilerek çalışma başlatılmıştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yeri tespit etti. Bölgenin 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli imar planları hazırlanırken askıya çıkarıldı. Büyük bölümü Hazine'ye ait arazide idari binalar, garajlar, lojmanlar, sosyal tesisler ve bağlantı yolları olacak.

30 hektarlık arazi hakkında bilgi veren Laka Mahallesi Muhtarı İsmail Günay, “Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, yeni yapılacak kampüs hastanenin alt kısmına yapılacak. Kum ocağının orası değil. Millî Emlak’tan arsa alındı ve çalışmalar başlandı. Aynı zamanda çevre yoluyla bağlantılı olacağı için de birçok yere ulaşım imkanı kolaylaşacak.” dedi.(CİHAN)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası