Ege Postası
Geri

Karabağ: 'Benim onlara ihtiyacım yok'

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Can Radyo’da katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Karabağ, CHP İl Başkanı Yüksel neden partili belediye başkanına destek vermiyor sorusuna “Benim onlara ihtiyacım yok. Ayrıca ben onlardan çok eski siyasetçiyim.” diye yanıtladı. Karabağ'dan o isimlere veryansın
Karabağ: 'Benim onlara ihtiyacım yok'
Haberler / Yerel Politika
13 Temmuz 2016 Çarşamba 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Can Radyo’da katıldığı Sesli Gazete programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Çok çalışan bir ülkeyiz tatil müjdesi aldık!”

Hükümet tarafından Kurban Bayramı’nın yine uzun tatil olacağını açıklamasının ardından Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,  “Çok çalışan bir ülke olarak ikinci müjdeyi de aldık. Türkiye’nin büyüme oranlarıyla övünen hükümetimiz uzmanları hiç dinlemiyor… Uzmanlar Türkiye’nin büyüme oranlarının üretime, ihracata dayalı olamadığını vurguluyor.  Uzmanlara göre tüketimde üst sıralardayız. Yakın zamanda Kars ve Erzurum’u gezme fırsatı buldum yaylalar muhteşem… Ama hayvancılık tesisleri kapatılmış. Dolayısıyla hayvancılık bitmiş. Yaylalar olduğu gibi duruyor. Dünyayı inceleyelim bir avuç ülkelerin hayvancılığı nasıl bir geçim kaynağı haline getirdiklerini görüyoruz. Hollanda, Yeni Zelenda vs. Biz neden onlar gibi olamıyoruz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız kendilerine bu soruyu sorsun” diye konuştu.

“AKP’li vatandaşlar da bu duruma şiddetle tepki koymalı”

Başkan Karabağ Suriyelilerin vatandaşlığa alınması konusunda ise önemli mesajlar verdi. Karabağ,  “Bu Suriyeli neden Suudi Arabistan’a, Katar’a vs Arap ülkelerine gitmek yerine Batı dediğimiz çağdaş ülkelere gitmek istiyorlar. Çünkü medeniyet orada insan hakları orada… Burada çok önemli bir durum var Atatürk’ü anmam gerekiyor. Yani Bizim 3 Milyon insanı vatandaşlığa almamız uygun değil. Zaten önce 3 milyon dediler sonra vasıflıları alacağız dediler. Öte yandan kesinlikle halkımız buna direniş göstermeli biz hangi hesapla olursa olsun. İşsizliğin arttığı bir ülkede kent varoşu Bayraklı Belediye Başkanı olarak yakından bilen bir insan olarak Anadolu’yu görmeye gerek yok. Bu kadar işsizin olduğu ülkede ister seçim kaygısı olsun ister başka bir şey ne olursa olsun 3 milyon insana vatandaşlık verilmesi saçmalık… Özellikle AKP’li vatandaşların da buna şiddetle tepki koyması gerekir. Kaymakamlıklardan kaç milyon insanın ne kadar yardım aldığını biz biliyoruz herhalde 3 milyon daha eklenecek. İç borç artmış.  Hükümet İMF’ ye borcu kapatmış ama başka yerlere borçlanmış. Dolayısıyla yatırıma dönük bir borçlanma değil. Böyle büyüme olmaz. Seçimle iktidar değiştirmenin önü kapatılıyor ülke sıkıntılı bir sürece giriyor.” dedi.

“Biz iş-aş konusuna bakıyoruz”

Belediye başkanlarının siyasetten uzak durmaması gerektiğini ifade eden Karabağ, “ CHP’nin 2007-2008 yılında Bayraklı’da % 32 oyu vardı en son 1 Kasım’da % 43.5 oy aldık. 8 bin oy geriden gelip yaklaşık 10 puan öne geçtik. Biz elbette ilçemizde hizmet götürürken vatandaşlarımızın siyasi görüşüne bakmıyoruz. İş-aş konusuna bakıyoruz. Bizim partimiz iktidar olmadıktan sonra ben belediye başkanlığını ne yapayım. Belediye başkanlığını insanlar farklı noktalara gelmek için kullanmamalıdır. Siyasi amaç olarak görülmemelidir. Belediye Başkanlığı araçtır. Vatandaşlara hizmet götürmek için bir araçtır.  Ve böyle görülmelidir” dedi.

“Hedefledikleri belediyeyi aldık”

Başkan Karabağ, Bayraklı Belediyesi üzerindeki baskılar için şunları söyledi; “İlçe kurmak, belediye kurmak çok az insanın başına gelir olağanüstü zor dönemden geçtik üstelik farklı bir iktidar başımızdayken kurduk. Hedefledikleri belediyeyi aldık. Hem içerden hem dışardan baskı yiyince sıkıntılı süreçler yaşadık. Ama biz süreci inandığımız şekilde doğru götürdük.”

“Benim onlara ihtiyacım yok”

Başkan Karabağ; CHP İl Başkanı neden partili belediye başkanına destek vermiyor sorusuna şöyle yanıt verdi;  

 “Benim onlara ihtiyacım yok. Ayrıca ben onlardan çok eski siyasetçiyim. Alaattin Yüksel’den de Aziz Bey’den de eskiyim. Kentte siyasi olarak kendilerini lider görseler de yaşları benden büyük olsa da ben onlardan eski siyasetçiyim.  Benim hayatım siyasi savaştan geliyor. Benim onlara ihtiyacım yok herkesin yolu açık olsun ben onlardan icazet almış değilim kimseye gidipte beni başkan yapın da demedim ben halka gittim onlar istedi. Tekrar söylüyorum bir Allah’ın kuluna beni başkan yapın demedim. Buna Genel Başkan da dahil aklınıza gelen herkeste dahil. Bu bir meslek değil beni takdir ettiler görevi verdiler. Benim için belediye başkanlığı çokta önemli değil gençler var arkamızdan gelen.”

“Espri ortamında söylendi”

Binali Yıldırım’ın insanlar acil servislere kız bakmaya gidiyor sözlerinin espri olduğunu belirten Karabağ, “Espri ortamında söylendi uzatılacak bir konu değil.  Bayraklı’ya kurulması planlanan ve temeli atılan şehir hastanesinin sorulması üzerine Hastaneye yapılacak yolla ile ilgili bir sıkıntı var.  Dolaysıyla plan değişikliği gerekiyor. Biliyorsunuz hastane yeri yap- işlet- devret ile yapılacak. O iş uzayacak gibi duruyor.” dedi.

“Özel sektörün itici gücüyle yapılacak”

Dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulanan Başkan Karabağ, “Kendiliğinden dönüşüm Çay ve Tepekule Mahallelerinde başladı… 10 kata çıktık. Sosyal donatı alanları ve çevre düzenlemesi hazır.  Küçük parselleri birleştirip yapacaklar. Daha hızlı olması için özel sektörün itici gücüyle yapılacak. Pazarlık yapma inisiyatifi vatandaşta Manavkuyu ve Mansuroğlu gibi olacak inşallah. Diğer mahallelerde çalışmalar sürüyor. Nafiz Gürman, Onur ve Gümüşpala Mahallesi’nde gerçekleşecek. Osmangazi’de lokal çalışma olacak.” dedi.

“Tam bir sosyal proje”

Bayraklılı vatandaşlara sağlanan ücretsiz ağız ve diş sağlığı konusunda en güzel hizmetlerden biri olduğunu belirten Karabağ, “7 diş doktorumuz var. Tam bir sosyal proje hayatında hiç diş tedavisine gitmeyen vatandaş gidiyor. 6 ayda 10 bin kişi yararlandı. Vatandaş memnun böyle giderse yılsonuna kadar 20 bin kişi yararlanır”

“2019’a daha vakit var”

İsmi sık sık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Hasan Karabağ, “Hep aynı yerde kalmanın bir anlamı yok işler rutine döner. Ben bakıyorum 4 dönem, 5 dönem yapanlar var. Meslek mi belediye başkanlığı ben o tarzda biri değilim. İki-üç dönem yeter. Büyükşehir adaylığı için süreç henüz erken 2019’a daha vakit var. Bakacağız…

Cemevi projesi

Karabağ, “Bizim cemevlerinin tapularını aldık. İhaleyi hazırlıyorlar arkadaşlar projeler hazır önümüzdeki yıl çalışmalara başlarız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası