Ege Postası
Geri

Karabağ Ege TV'de gündemi değerlendirdi

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ege Tv’de yayınlanan “Siyasetik” isimli programda gündemi değerlendirdi. Karabağ, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türkiye’nin “Deprem Dede” olarak bildiği Ahmet Mete Işıkara’nın adının Bayraklı’da yaşamasını istediklerini ve bu konuda mecliste görüşeceklerini belirtti. Ayrıca Başkan Karabağ, adeta ülke gündemine oturan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in mecliste yaptığı konuşmayı da değerlendirdi. Büyükşehir’e aday olmak isteyenlere de mesaj veren Karabağ, “Büyükşehir kolay bir iş değil” dedi.
Karabağ Ege TV'de gündemi değerlendirdi
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Ocak 2013 Cumartesi 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ-  Ege Tv’de yayınlanan “Siyasetik” adlı programın bu haftaki konuğu Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ idi. Başkan Karabağ gündemdeki konuları değerlendirdi.

 

“IŞIKARA BAYRAKLI’DA YAŞAYACAK”

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türkiye’nin deprem dedesi Ahmet Mete Işıkara’nın ölümü ile ilgili de üzüntüsünü dile getiren Başkan Karabağ, Bayraklı Deprem Etüt Merkezi’ni de birlikte açtıkları Işıkara’nın adının Bayraklı’da bir şekilde yaşatılmasını hedeflediğini vurguladı. Karabağ, “Mecliste meclis üyeleri ile görüşeceğiz. Ahmet Mete Işıkara adını Bayraklı’da yaşatacağız” dedi.

 

“SEN ÖNCE BELEDİYE’Nİ TEMİZLE”

Başkan Karabağ, isim vermeden İlçe Belediye Başkanları arasından Büyükşehir’e aday olmak isteyenlere seslendi ve “Büyükşehir kolay iş değil” dedi. Karabağ konuşmasına şöyle devam etti “Bir ilçe belediye başkanı öncelikle ilçesini temizleyebilmeli. Temel işi o. İlçe belediyelerinin ne yetkisi var. Ellerindeki bütçe belli. Yapacağı iş belli. Devasa bir gücü olan büyükşehir ve devasa bir yetkisi olan büyükşehir meclisi. Biz temizlik işlerini yapıyoruz. Bunu doğru yapamıyorsan sen nasıl Büyükşehir’e aday olacaksı? Çöpünü toplayamayanın bunu deme hakkı yok. Sen önce onu yap. Ondan sonra görelim. Büyükşehir kolay değil. Büyükşehir’in başına gelenler az buz değil”

 

“BÜROKRATLIK ZOR İŞ”

Büyükşehir davası kapsamında ev hapsi cezası alan ve geçtiğimiz gün mahkemenin 4. raundunda beraat eden Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarından Pervin Şener Genç’ hakkında da konuşan Karabağ, “Arkadaşlarımıza geçmiş olsun. Pervin hanımı evinde ziyaret ettim. Çok iyi biri. O kadar doğal bir insan ki insanın onun bir konuda kötülük yapacağını düşünmesi bile mümkün değil. Tertemiz bir insan. Bürokratlık böyle zor iş. Kolay değil” diye konuştu.

 

“KAN TAHLİLİ YAPACAK DEĞİLİZ”

Son günlerde adeta ülke gündemine oturan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in mecliste yaptığı konuşma ile ilgili de görüşlerini belirten Başkan Karabağ, vekil Güler’in kendisini ifade edemediğini düşündüğünü söyledi. Karabağ, “Birgül Hanım’ın kendini ifade edemediğini düşünüyorum. Atatürk zemininin ırkçılığa dayanmayan bir şey olduğunu söylemek istediğini sanıyorum. Türk olmak kürt olmaktan daha üst bir şeydir demek istememiştir. Bu tartışmayı bu noktaya taşıdı ise çok kötü. Öyle bir niyeti olmadığını düşünüyorum. Kürt daha aşağıdadır türk daha yukarıdadır gibi kan tahlili yapacak değiliz” dedi.

 

“NE KARIŞMALI NE UZAK OLMALI”

CHP’nin Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın İzmir ziyareti sırasında Çiğli Anemon Otel’de İlçe Başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıda, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’un dile getirdiği “Belediye Başkanı örgüt işlerine karışıyor” sözüne de değinen Başkan Karabağ, kendisine yöneltilen “Belediye Başkanları örgüt işlerine karışıyor mu'” sorusuna ise şu şekilde cevap verdi “İktidar olunduysa belediye başkanı ve ilçe başkanı uyum içinde olmalı. Belediye başkanı örgüt işlerine karışmamalı ama çok da uzak olmamalı. Düşman olunmamalı”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası