Ege Postası
Geri

Karabağ: Türkiye'ye örnek dönüşüm yapıyoruz

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Bayraklıda yılan hikâyesine dönen kentsel dönüşüm imar planları için önemli açıklamalarda bulundu.  Karabağ'dan kentsel dönüşüm açıklaması
Karabağ: Türkiye'ye örnek dönüşüm yapıyoruz
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Ekim 2016 Çarşamba 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Başkan Hasan Karabağ, kentsel dönüşümle ilgili Bayraklı'da Türkiye’de örnek olacak bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Kamulaştırmasız bir çalışma yapıyoruz. Hiç kimsenin hakkına halel getirmeden, bu işin çözülmesi için çalışmalarımız sürüyor” dedi. 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ idaresinde gerçekleşen son meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Karabağ önemli açıklamalarda bulundu. Bayraklı’da AK Partili meclis üyelerine Bayraklı’da yerelde yapılacak işler için işbirliği çağrısında bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM ile ilgili yaşanan sıkıntılar için mevzuatın aşılması konusunda çaba sarf edilmesi amacıyla AK Partili meclis üyelerinden milletvekilleri görüşmelerini istedi. Başkan Karabağ sözlerine söyle devam etti: 

BAYGEM İÇİN PROTOKOL ŞARTI 

“Sayın Valimiz BAYGEM ile milli eğitim arasında protokol yapılmasını için talimat verdi ancak; buradaki arkadaşlar milli eğitimin genelgesine dayanarak yapamıyorlar. Bu konuda sizlerde yardımcı olursanız partinizin milletvekilleri ile görüşülüp konunun çözülmesi için yardımcı olursanız iyi olur. Zaten mevzuatta milli eğitimin yapmadığı yerlerde belediyeler yapabilir diye bir kanun hükmü var, onu uygularlarsa görevimize devam ederiz. Biz belediye olarak 4 milyon lira bütçe ayırdık. Dolayısıyla çok başarılı işlere imza attık.

BAYRAKLI SAHİLLE BULUŞMALI

Aynı zamanda kaymakamlık binasının yapımı için 2017’ye start verilsin. Kaymakamlığımız bizden gençlik merkezi için bir arsa tahsisi istiyor, ona bakıp el birliği ile yapalım. Orta vadede, uzun vadeye varmadan Metro istasyonunu ve sahil kara yolu trafiğinin aşağıya alınması gerekiyor. Burada sahille buluşmanın en kolay yolu şu; önce kara trafiğini yer altına alınması gerekiyor. Bunun mutlaka planlamaya alınması gerekiyor. Orta vadede ise Metro istasyonun mutlaka yer altına alınması gerekiyor. Günümüz teknolojisinde bunlar halledilebiliyor.  İZBAN Bakanlık ve Büyükşehir Belediyemizin ortak bir şirketi. Siz devlet tarafında, biz de yerel yönetimlerde ortak bir girişimle çözebiliriz.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR İMAR ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

Kentsel dönüşüm ile ilgili Bayraklı'da Türkiye’de örnek olacak bir çalışma yapıyoruz.  Kamulaştırmasız bir çalışma yapıyoruz. Hiç kimsenin hakkına halel getirmeden, bu işin çözülmesi için çalışmalarımız sürüyor.  Bu arada 25 civarında itiraz var. Bu arkadaşlarımızla oturup görüşeceğiz, sonuna kadar dinleyeceğiz. Mağduriyetleri varsa çözmeye çalışacağız ve önümüzdeki Kasım ayına kadar itirazlara cevap vermek zorundayız, bu sorunları çözdükten sonra bu planlamaları hayata geçireceğiz.

BÜYÜKŞEHİRLE ORTAK ÇALIŞIYORUZ

Gümüşpala, Yamanlar, Onur mahallesi askısını zemin etütleri Büyükşehir tarafından yapılıyor, taslak planlarımız hazır, onlar da 5000’likleri hazırlıyorlar. Onu da bu dönem geçirebiliriz. Adalet mahallesi ve birkaç mahalle daha geçirebilir. Osman Gazi’de lokal çözüm yapmak gerekiyor.  Biz Bayraklı'daki imar revizyonları ile imar sorununu çözeriz.  Biz de Aziz Beyle yapacağımız görüşmelerde bununla ilgili bilgi aktararak bu şekilde işi çözmüş oluruz. Zaten Aziz Başkan katıldığı televizyon programında Bayraklı'da imar sorularına “Biz Bayraklı'da başka bir formülle çözüyoruz” demişti. İşte bizim birlikte yaptığımız çalışmaları ifade etmişti."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası