Ege Postası
Geri

Konak'ta CHP'li Meclis Üyesi Başkan'a kazan kaldırdı

Konak Belediyesi’nin olaylı biten son encümen toplantısında yaşanan gerginlik belediye meclisine taşındı. CHP’li meclis üyesi Cem Aksan’ın gündeme taşıdığı iddialara “Hodri meydan” diyen Başkan Sema Pekdaş, “Bizim alınımız açık” yanıtını verdi. Konak'ta CHP'li Meclis Üyesi kazan kaldırdı
Konak'ta CHP'li Meclis Üyesi Başkan'a kazan kaldırdı
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Ekim 2016 Salı 22:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşen son meclis toplantısında CHP içinde yaşanan çatlak bir kez daha gün yüzüne çıktı. CHP’li meclis üyelerinin kazan kaldırdığı toplantıda Başkan Sema Pekdaş’ın kendisine ve belediye bürokratlarına yönelik iddialara yanıtı ise sert oldu.

CHP’Lİ AKSAN’DAN ŞOK EDEN ENCÜMEN AÇIKLAMASI

Oturumda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Cem Aksan, önceki Perşembe günü encümen toplantısında yaşanan gerginliği gündeme taşıdı. Yeni Kent Merkezi bölgesinde Florya Gayrimenkul firması tarafından hayata geçirilmesi planlanan gökdelen projesi için istenen imar değişikliğine karşı çıkan ve ek inceleme talep eden Aksan ve iki meclis üyesinin encümen toplantısını terk etmesiyle başlayan gerginlik mecliste de kendisini gösterdi. Üç ismin encümen oturumunu terk etmesinin ardından onaylanan parsel birleştirme işlemiyle yatırımcıya özel imar değişikliği yapıldığını savunan CHP’li Aksan, “Bürokratların nereden cesaret aldığını bilmiyorum. Bize karşı izlenen tutumla hadlerini aştıklarını söyledim. Siz noter değilsiniz, gelen her şeyi onaylamak zorunda değilsiniz. Ertesi gün firmayla ilgili gazetelerde haberler çıktı. 18 Ekim’de bu yerin sahipleri bu AVM projesini halka tanıtacakmış. Ben meclis üyesiyim. Bu kararın encümenden acilen geçmesi istenmiştir” dedi.

BAŞKAN’DAN HODRİ MEYDAN!

Aksan’ın sözlerine sert yanıt gösteren ve iddialarına hodri meydan diyerek yanıt veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, “Encümenin bir çalışma usulü var. Encümen ve idare yürütme organıdır, meclis ise bir karar organıdır. Encümende demokrasinin gereği olarak seçilmişler de görev yapar. Encümenin çalışma esasları yönetmeliklerle belirlenmiştir. Encümende konunun komisyona havalesi söz konusu değildir. Buranın sahibi ben değilim. Encümende görev yapan bürokrat, müdür, memur, çalışan tüm arkadaşlarımızın, Konak Belediyesi’nin sahibi Konak halkının çalışanıdır. Demokrasiye inanan bir kişi olarak benim böyle bir mülkiyet iddiam da olmadı. Onların hepsi Konak halkının memurudur, benim memurum değildir. Hizmetlerini, görevlerini yasaya uygun, hukuka ve ahlaka uygun olarak yerine getiriyorlar. Bir konu gerekirse gündemde bekleyebilir. Ama beklemesi için gerekçe olması lazım. Öncelikle görevli arkadaşların teknik detayı dinlenir, eğer gerekçesi varsa o gündem maddesi konuşulur karara bağlanır. Daha o konu gelmeden, teknik arkadaşların görüşleri bile dinlenmeden, bu konu gündemde kalsın demenizi herkesin takdirine bırakıyorum… Memur arkadaşım konuyu izah etmeye çalışırken, onu bile dinlemeden toplantıyı terk ettiniz. Siz ne derseniz deyin, bizim alnımız açık. Bunun hesabı gerekli mercilerde sorulur” diye konuştu.

SONBAHAR KRİZİ YENİDEN HORTLADI!

Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl gerçekleşen Eylül ve Kasım ayındaki meclis oturumları da benzer krize sahne olmuştu. Eylül 2015’te Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yaz aylarında verdiği iki ayrı röportajda "Konak'ta tekere çomak soktum" ve "At gözlüğü takmaya gerek yok" sözleri meclis üyeleri arasında tepki toplamış, gerginlikler meclise yansımıştı. CHP'li üye Vedat Uğur'un başını çektiği bazı meclis üyeleri, Başkan Pekdaş'ın ifadelerine açıklık getirmesini istemiş, rant ve iş takipçiliği ile suçlandıklarını savunarak kendisinden özür dilemesini istemişti.

İKİ İSİM ARASINDA “FAŞİST” POLEMİĞİ YAŞANMIŞTI

Kasım 2015’te ise mecliste çoğunluğu elinde bulunduran ve Pekdaş’a muhalif tavrı ile bilinen Yalı Grubu belediye şirketi MERBEL A.Ş.’de 7 kişilik görev isteklerine ret yanıtı alınca da benzer şekilde tepki göstermişti. Pekdaş'a tepki gösteren CHP'li meclis üyesi Cem Aksan'ın "Faşist" çıkışıyla gündeme gelen ve partinin disiplin organlarına taşınan süreç meclis toplantısında yine imar kriziyle patlak vermişti. Son meclis toplantısında ve encümen oturumunda imar izinleri için ek süre ve yeni inceleme talep eden CHP’li Cem Aksan, Kasım 2015’teki toplantıda ise yatırımcıların oyalandığını belirterek İnönü Caddesi ve kentin diğer muhtelif noktalarında devam eden inşaatlarla ilgili bürokratik işlemlerinin gecikmesindeki gerekçeleri sormuştu. Başkan Sema Pekdaş’a flaş iddialarda bulunan CHP’li Meclis Üyesi Aksan “Gecikmenin nedeni birilerinin engellemesi mi'” sorusunu yöneltmiş, soruyla ilgili üst üste yazılı önergeler vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası