Ege Postası
Geri

Karabağ'dan Sertel'e 'dava adamı' göndermesi

Belediyelerin açtığı lise ve üniversiteye hazırlık kurslarını kapsayan dershaneler KHK ile kapatıldı. Yaşanan gelişme üzerinden belediye başkanlarını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şikayet eden İzmir Milletvekili Atilla Sertel'e Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'dan sert gönderme geldi. İzmir milletvekili Sertel'in o çıkışına
Karabağ'dan Sertel'e 'dava adamı' göndermesi
Haberler / Yerel Politika
14 Kasım 2016 Pazartesi 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - İzmir'de dar gelirli öğrenciler için belediyelerin açtığı lise ve üniversiteye hazırlık kurslarını kapsayan dersaneler KHK ile kapatıldı. Yaşanan gelişme üzerine İzmir'de Bornova, Karşıyaka, Bayraklı, Gaziemir, Karabağlar, Çiğli ve Buca'da yüzlerle öğrencinin eğitimsiz onlarca öğretmenin de işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

SERTEL BAŞKANLARI ŞİKAYET ETTİ

Yaşanan gelişme CHP içinde de tartışma konusu oldu..Ege Postası'nın edindiği blgiye göre CHP İzmir Milletvekilİ Atilla Sertel, geçtiğimiz hafta sonu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı Ankara'daki basına kapalı toplantıda İzmir'deki belediye başkanlarını eleştirdi. Sertel'in Bayraklı ve Bornova belediye başkanlarının tavrını eleştirdiği ve " Bayraklı ve Bornova hemen kapattı. Mücadele etmediler. Sayın Genel Başkanım siz dava adamı istiyordunuz. Böyle dava adamlığı olmaz. Belediye başkanları dershaneleri hemen kapattılar" dediği öğrenildi.

KARABAĞ'DAN CANLI YAYINDA GÖNDERME

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sabah saatlerinde katıldığı radyo programında isim vermeden Sertel'e gönderme yaptı.

Karabağ, programda belediye bünyesindeki eğitim merkezlerinin kapatılması ile ilgili şunları söyledi. 

"Niye kapattılar...Gerekçeleri neydi. İşin içinde bölgesellik var m? Sonuç itibariyle üzücü bir olay. Eğitimde fırsat eşitliğini yakalaması gereken farkir aile çocukları var. Sonuç alıcı bir dershaneydi. Benim övündüğüm projelerdendi. Parası olmayan ne yapaca? Yoksul ailelere de devlet desteği gerek. 

Milli Eğitim Müdürü açıklama yapıyor 'halk eğitim merkezleri var, orada devam edecek' diye... Asla devam etmez. Devam etsede başarılı olmaz. Bu iş profesyonelce yapılması gerek. Milli Eğitim Müdürü boş hayal olarak millete söylemesin. Halk eğitimin de var kursu. Görüyoruz. Başarılı olunmaz. Profesyonel öğretmenler gerek.

Hükümetin kararı doğru değil...Desrhaneye gelenler daha çok gecekondu bölgesinden...Aileler AK Parti il binasına ve vekillere yönelmeli. Bir kararname var ortada... Öğrencileri vakıflara yönlendirmek istiyorlar. Çocukların ailelerin siyasi görüşü bizi ilgilendirmiyordu eğitime katkıda bulunmak bizim derdimizdi. Her yıl önemli bir bütçe ayırıyorduk. Helali hoş olsun. Eğitime tabi ki katkımız olacak. Belediye kurulur kurulmaz dershaneyi kurmuştuk. Daha da büyütmek istiyorduk. 

Diyorlar ki, ‘Öğretmenleri başka müdürlüklere alın, bunu gizlice yapın.’ Bunun Bayraklı'da gizli kalması mümkün mü' Neden devleti aldatayım ki be? Velilerin böyle bir durumda tepkisi olmayacak da ne zaman olaca? Telefonla, mektupla, dilekçeyle, maille bakanlıklara, ilgili yerlere, başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına başvurup, bu sıkıntıyı bildirmeleri gerekiyor. Biz dershanemizden memnunuz. ‘Etüt merkezi olarak devam ettirilsin’ deniyor. Kanunda etüt merkezinde de TEOG sınavına hazırlanılması yasaklandı. Sayın Milletvekillerimiz okusun bunları. Ancak bir veya iki derste etüt yapılabiliyor. Bu şekilde tedbir almışlar. Biz gençlik merkezimizi kapatmıyoruz. Değişik kurslarla devam edecek. Ancak TEOG ve üniversiteye hazırlık kursları durdurulmuş durumda. Neye dayandırılarak yapıldı, bilemiyorum. Ama umarım geri adım atılır. Senede ortalama bin kişi düşünülürse, 7 bin öğrenciye fırsat vermişiz. 30 öğretmen istihdam etmişiz. Dershanemiz çok başarılıydı. O bakımdan vatandaş kendi hakkına sahip çıksın. 

Umudum var. Geri adım atabilirler. Durumu düzeltmek için çok uğraştım. En son kapatan Bayraklı...

SERTEL'E GÖNDERME: YÜKSEKTEN ATIYOR

Bazı milletvekilleri "Bayraklı Bornova hemen kapatmış" demiş. Boyu uzun bazı arkadaşlar yüksekten atıyor. Bizi Genel Başkan'a şikayet etmişler. Bu partiye 10 yıl uğramayanlar mı dava adamı oldu. Bir şey olmak için partili olanlar var. Bunların konuşmaya hakkı yok. Bir takım sebeplerle milletvekili olursun belediye başkanı olursun...Kimin dava adamı olup olmadığını kamuoyu görüyor. Bizim partide TV milletvekilleri oldu. Bu dönemin geçmesi gerekiyor. 60 bin partilinin olduğu 2. Bölge'de 30 bin kişinin oy kullandığı bir seçimde TV'ler etkili oldu. Doğru sonuçlar vermedi. Bunu görüyoruz. Halk TV'deki yetkililere söyledim. Parti içi yarışı etkilediniz. Bir çok partili TV'de gördü diye oy verdi.

Bu kurslarda bir kelime bile siyaset yapılmadığını, sadece öğrencilerin başarısı için çalışıldığını BİMER’e, Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığı'na, bakanlıklara bildirsinler. Bu konuda ben de Başbakan'a mektup yazdım. Ak Partili meclis üyesi arkadaşımız verdi. 15 gün içinde sorun çözülecek diye bekliyorduk, kökten çözüldü, kapatıldı. Ne olacak şimd? Müspet ilimden uzaklaştıkça çıkmaza gireriz. Geriye gidişle bu işler olmaz. Çukura düşersin. Daima ileri gitmeliyiz."

RESMİ GAZETE'DE YER ALDI

Resmi Gazete'nin 29 Ekim 2016 tarihli sayısında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'nin altıncı bölümünde, Milli Eğitim ile ilgili düzenlemelere yer verildi. belediyelerin dar gelirli öğrencilere yönelik açtığı ücretsiz hizmet veren dersanelerin kapatılmasını sağlayan düzenlene 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu'na eklenen bir madde ile yapıldı. 

VELİLERE MEKTUP GÖNDERDİ

Öte yandan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYBEM öğrencilerine, KHK kararını mektupla duyurdu. Başkan Karabağ, mektubunda "Üzüntümüz gerçekten çok büyük. Elimizde olmayan şartlar nedeniyle ücretsiz kurslarımızı sonlandırmak içimizi acıtıyor. Buna mecbur bırakıldık. Hükümetin bu karardan dönmesini bekliyor ve umuyoruz. Bunun için hala mücadele verdiğimizi tüm samimiyetimle belirtmek isterim" ifadelerini kullandı. Karabağ, gençlere, Atatürk'ün çizdiği yoldan asla ayrılmamalarını da öğütledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası