Ege Postası
Geri

Karabağlar'da dönüşüm çıkmazı

Geçtiğimiz haftalarda kenti ziyarete gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 2017'de başlayacağını duyurduğu Karabağlar'daki kentsel dönüşüm projesine ilçe halkından bir kez daha veto geldi. Projeye toplu itiraz kararı alan Limontepe sakinleri konuyu üçüncü kez yargıya taşıyacak. Karabağlar'da dönüşüm çıkmazı
Karabağlar'da dönüşüm çıkmazı
Haberler / İzmir
17 Ekim 2016 Pazartesi 09:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar ilçesi Cennetçeşme ve Limontepe semtinde 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesinde 4'üncü yıl da geride kalırken, bakanlığın çalışmasına halktan yine veto geldi.

BAKANLIĞIN YENİ PLAN HAMLESİNE VATANDAŞLARDAN VETO

Karabağlar'da 16 mahalleyi kapsayan ve yüz bine yakın vatandaşı yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesine halktan yeniden itiraz geldi. Bakanlık tarafından hazırlanan son imar planları iptal edilip bölgede yeni planlama çalışması yapıldı. 2012 yılında riskli alan ilan edilen toplam 540 hektarlık alanın 101 hektarlık ilk etabını kapsayan yeni imar planları önceki hafta askıya çıkmıştı. Üçüncü kez hazırlanan planları masaya yatıran vatandaşlar ve dernekler dün gerçekleştirdikleri toplantıda yol haritasını da belirledi.

İMAR PLANLARINA TOPLU İTİRAZ

Toplam iki kez yargıya taşınan ve peşi sıra açılan davalarla gündeme gelen kentsel dönüşümü masaya yatıran semt sakinleri projeye bir kez daha karşı çıktı. Uzundere Rekreasyon Alanı bünyesindeki Türkan Şoray Düğün Salonu'nda Karabağlar Kentsel Dönüşüm Derneği tarafından düzenlenen toplantıda bir araya gelen vatandaşlar hukukçularla süreci inceledi. İmar planlarına topluca itiraz etme kararı alan Cennetçeşme halkı, 27 Ekim tarihinde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde toplanarak bir eylem düzenleyecek ve hazırladıkları dilekçeleri kuruma sunacak.

ÜÇÜNCÜ KEZ İPTAL DAVASI GELİYOR

Geçmişte kentsel dönüşüm derneklerinin yanı sıra, çeşitli sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve belediyelerin de karşı çıktığı kentsel dönüşüm projesine karşı mücadelesini sürdüren halktan yeni dava sinyali de geldi.

PROJE BİR SENE DAHA GECİKEBİLİR

Vatandaşlar sürecin devamında imar planlarına dair sunacakları söz konusu itirazlar dikkate alınmadığı takdirde dernekler vasıtası ile Bölge İdare Mahkemesi'ne iptal davası açacak. Buna göre, yine bakanlıkça hazırlanan ilk iki plana şehircilik esaslarına aykırı olduğu, bütünlük taşımadığı, planlama esaslarına uyulmadığı, kamu yararı taşımadığı, mevzuata aykırı olduğu gibi gerekçelerle iptal davası açan bölgedeki hak sahipleri taleplerini bir kez daha yargıya taşıyacak. Böylece dönüşüm için yargı süreci beklenecek ve bölge halkının yüzde 90 oranında karşı çıktığı ve halen sözleşme imzalamadığı proje de en az bir sene daha gecikecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası