Ege Postası
Geri

Karabağlar'da 'paralel' istifa!

30 Mart yerel seçimleri öncesinde son meclis toplantısını gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi’nde hem duygusal hem de gergin anlar bir arada yaşandı. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm gerçekleştirdiği veda konuşmasında, Karabağlar halkı adına belediye meclis üyeleri ve personelinden helallik isterken, son kez bir araya gelen meclis üyelerine de plaket dağıtıldı. Geçmişte AK Parti’de meclis üyeliği yapan ve CHP’ye katılan Serdar Kuçhan, partisinden istifa ettiğini açıklarken, mevcut Başkan Sıtkı Kürüm’ün aday gösterilmemesinden ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Milletve
Karabağlar'da 'paralel' istifa!
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Mart 2014 Çarşamba 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm yönetiminde son toplantısını gerçekleştirdi. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Kürüm’ün yerine Muhittin Selvitopu’nun aday gösterilmesi ve meclis listesinde de büyük oranda değişikliğe gidilmesi ile birlikte son kez bir araya gelen belediye meclis üyeleri toplantıda duygusal anlar yaşadı. Karabağlar Kent Konseyi üyeleri ve belediyede görevli personelin de katılım gösterdiği toplantıda, Kürüm tarafından belediye meclis üyelerine ve belediyeye bağlı birimlerin müdürlerine 5 senelik hizmetlerinden ötürü birer plaket dağıtıldı.
 
 
KÜRÜM KARABAĞLAR HALKI ADINA HELLALİK İSTEDİ
2009’da kurulan ilçede 5 yıllık görev süreleri boyunca çok önemli hizmetlerin altına imza attıklarını ve büyük projelerin de startını verdiklerinin altını çizerek meclis üyelerine seslenen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm“Artık Karabağlar’ın yeni bir bayrağı var. Yeni kurulan ilçemize hizmet eden hepinize emeklerinizden ötürü teşekkür ediyorum. Karabağlar halkının sizler üzerinde olan emeğini sizlere helal ediyorum. Siyaset bir hizmet işidir. Siyaset bitmez, hizmet bitmez. Bir kulvar biter başka bir kulvar başlar. Karşınıza güzel şeyler gelebileceği gibi haksızlıklar da yaşayabilirsiniz. Düzgün hizmetlerinizden ötürü  mesai arkadaşlarıma ölene kadar kefilim. Karabağlar çalışanları insafsızca bir şekilde ortada bırakıldı. Zaman zaman horlandı, itildi. Ama onları evlat bildik, kardeş bildik. Eğer birazcık hakkım varsa sizlere helal ediyorum. Biz yeni bir kulvarda mücadelemize tekrar devam edeceğiz. Yolunuz açık olsun, başarılar diliyorum. Biz hep beraber olacağız ama bu mecliste son günümüz. Artık Bıraktığımız eserler ve yaptığımız işler ile hatırlanacağız” şeklinde konuşarak gelecek dönemde göreve başlayacak yeni kadroya başarılar diledi.
 
“ŞEVKLE ÇALIŞANI…”
Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm konuşmasının devamında ilginç sözlerin altına imza atarak, “Şevkle çalışanı zevkle öperlermiş. Bizi de öptüler. Önümüzdeki süreçte yeni gelen arkadaşlarımız bize danışırlarsa fikir vereceğiz, danışmazlarsa kendileri bilir. Umarım bu seçimlerde olay yaşanmaz, hizmet yarışını en iyi yapabilecekler göreve gelir. Onlar şevkle çalışır, biz de onları zevkle öperiz” diyerek aday belirleme süreciyle ilgili olarak parti yönetimine göndermede bulundu.
 
KUÇHAN’DAN “PARALEL YAPI” TEPKİSİ
Geçtiğimiz günlerde CHP’ye transfer olan eski AK Parti’li meclis üyesi Serdar Kuçhan, meclis başkanlığına yazılı istifasını sunarken, yaptığı açıklamada “Son günlerde Türkiye gündemini işgal eden bir paralel yapı var. AK Parti bu paralel yapı karşısında dimdik ayakta duruyor. Maalesef, kısa bir süre önce katıldığım bu parti içerisinde bizzat paralel yapının olduğuna kanaat getirdim. Ve hiçbir güç de bunları yenememiştir. Bu yüzden partiden ayrıldım” dedi. 
 

CHP’DEN SERT CEVAP: AĞIR HAKARET
Başkan Sıtkı Kürüm, Kuçhan’ın sözlerine tepki gösterirken, “Bu laflar yakışmadı, sözlerini geri almanızı istiyorum” diyerek kendisine karşılık verdi. CHP’li meclis üyesi Kadir Sinan ise,“Serdar Kuçhan’ın kısa bir süre önce dahil olduğu partimizden istifa etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Saygıyla karşılarız. Ancak CHP’nin tarihi itibarı ile bugün yaşamış olduğumuz paralel yapı ile örtüşmediğini ve sözlerinin hakaret olduğunu ifade etmek isterim. Ben arkadaşımızın sözlerinin tutanaklardan çıkarılmasını istiyorum. Kendisine olan saygımızdan ötürü sözlerinin tutanaklardan çıkartılmasını istiyoruz. Eğer bu konuda ısrarcı ise, sözlerini şiddetle reddediyoruz” dedi.
 
“CHP’Lİ OLMAK BİR ONURDUR”
CHP Grup Sözcüsü Şener Uyma, Kuçhan’ın sözlerine “Bu sözler bir CHP’li olarak benim çok ağırıma gitti. CHP’li olmak onurudur. CHP, Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Bizi de meclis üyesi almadılar ama partiye küsmedik. Bu bir bayrak yarışıdır. Bize bu görev verilmedi. Ama partimiz bizi meclis üyesi olarak zaten onurlandırdı. CHP bir kurumdur. Ben kişilere değil, CHP’ye ve ilkelerine bakarım. Söylenen sözler partimize hakarettir” diye yanıt verirken, konuşmaların kayıtlardan çıkartılmasını talep etti.
 
“ONURUNUZ SİZİN OLSUN!”
Yaşanan tartışmanın ardından son kez söz alan Serdar Kuçhan, Belediye Başkanı Kürüm’e seslenerek “MYK kararlarına uymayacak bir parti, Aziz Kocaoğlu’nun istifa resti çekeceği bir parti, Alaattin Yüksel’in sürece müdahale ettiği bir parti olan CHP’de bugün olağanüstü bir paralel yapı var. Sizin de dışarıda kalmanız bu olağanüstü paralel yapıdan kaynaklanıyor. Ben bunu hazmedemiyorum. Onurunuz sizin olsun” dedi.
 
BAŞKAN’DAN GÖZÜ YAŞLI VEDA
Başkan Kürüm, iki yıl önce hayata gözlerini yuman CHP’li meclis üyesi Şemsettin Demir’in çocuklarına plaket sunduğu sırada salonda duygusal anlar yaşandı. Sıtkı Kürüm, Demir’in ailesine ilçede yapımı devam eden ve isminin verileceği parkın en kısa sürede tamamlanacağı sözünü de verdi. Plaket takdiminin ardından kent konseyi üyesi gençler Kürüm’ün adına yaptırdıkları bir tabloyu kendisine sunarken, yazdıkları veda dizelerini de okudu. Başkan Kürüm kendisine gösterilen sevgi karşısında gözyaşlarına hakim olamazken, meclis üyeleri tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası