Ege Postası
Geri

Karabağlar’da kadınlar şiddete karşı birleşti

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırma Merkezi Gönüllü Avukatlarından Rahile Horzum, “Şiddete uğruyorsanız veya yakınınızda böyle bir olaya şahitseniz şikayetçi olmaktan korkmayın, siz haklısınız ve yetkililer sizi koruyucu tedbirler almak zorunda” dedi.
Karabağlar’da kadınlar şiddete karşı birleşti
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Kasım 2012 Salı 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Karabağlar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında “Şiddete Karşı Birleşelim” etkinliği düzenledi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri’nin düzenlediği etkinliğe katılan Avukat Rahile Horzum ve Avukat Seda Ayaz Aksoy, Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırma Merkezi’nin kadınlarla ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili kadınları bilgilendirdi.

Ülkemizde şiddet mağduru kadınların şikayetçi olmaktan korktuklarına dikkati çeken Horzum, “Şiddete uğruyorsanız veya yakınınızda böyle bir olaya şahit olursanız, korkmadan şikayetçi olun. Kolluk kuvvetlerine sığının. Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi konusunda çıkarılan kanunla birlikte artık kolluk kuvvetleri ve mülki amirler sizi koruyucu tedbirler almak zorunda. Yeter ki şiddete uğrayan kadınlar korkmadan şikayetlerini yetkililere bildirsin” diye konuştu.

 Avukat Seda Ayaz Aksoy ise, katılımcıları adli yardımlarla ilgili bilgilendirdi. Aksoy, “Kadınlar görünen ve görünmeyen çeşitli şiddetlerle karşı karşıya geliyor.  Yeni düzenlemelerle şiddet mağduru kadının ispat zorunluluğu ortadan kalktı. Siz şikayetinizi açık bir şekilde yetkililere bildirirseniz derhal işlem yapılmaya başlanacak ve gereği yapılacaktır. Burada önemli olan şiddet mağduru kadının açık bir şekilde şikayetini belirtmesi” dedi.

Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şiddete Karşı Birleşelim etkinliğinde, kadına karşı şiddeti anlatan kısa film gösterimi ile Karabağlar Belediyesi Tiyatro Kursiyerleri’nin “Özne Sizsiniz” adlı oyunu sahnelendi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası