Ege Postası
Geri

Karadeniz’de ‘yeşil yolculuk’ yapılacak

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde hazırlanan ‘Yeşil Yol’ projesi ile Samsun’u Artvin’e bağlayacak olan alternatif bir turizm güzergahının oluşturulacağını belirterek “Ege’de nasıl mavi...
Karadeniz’de ‘yeşil yolculuk’ yapılacak
Haberler / Genel
5 Temmuz 2013 Cuma 17:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde hazırlanan ‘Yeşil Yol’ projesi ile Samsun’u Artvin’e bağlayacak olan alternatif bir turizm güzergahının oluşturulacağını belirterek “Ege’de nasıl mavi yolculuk varsa, proje ile Karadeniz’de yeşilin içerisinde doğa ile başbaşa bir şekilde yeşil yolculuk yapılacaktır “dedi.

Vali Hüseyin Aksoy, Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde hazırlanan ‘Yeşil Yol’ projesi hakkında bilgi verdi. ‘Yeşil Yol’ projesinin Samsun’dan girildiğinde Artvin’e kadar uzanacak yeşil doğa ile baş başa bir yol güzergahını ifade ettiğini söyleyen Vali Aksoy, “Samsun Turizm Mastır Planı’nı yaptı ve Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı ile ilgili olarak entegrasyon çalışmalarını devam ettiriyor. Hazırlanan ‘Yeşil Yol’ projesinde Ege bölgemizde nasıl denizde mavi yolculuk varsa, Karadeniz’de doğa ile baş başa ve yeşilin içerisinde sahile inmeden yeşil yolculuk yapma fırsatı olacaktır." dedi.

‘Yeşil Yol’ projesi kapsamında Samsun ile ilgili olarak yapılacak çalışmaların belli bir noktaya getirildiğini açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, “Yeşil yolun Samsun ayağı Bafra Nebiyan’dan başlayarak Kavak, Havza, Ladik, Asarcık, Salıpazarı ve Terme üzerinden Ordu’ya bağlantısı sağlanacak şekilde planlandı. Bununla ilgili yolların standartlarının iyileştirilmesi ve daha iyi bir yere getirilmesiyle ilgili olarak İl Özel İdaresi ekipleri ön çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmalara başlamış olacağız." diye konuştu.

‘Yeşil Yol’ projesinin bölgenin kalkınmasına farklı bir bakış açısı sağlayacağını ifade eden Vali Aksoy, “Proje ile Samsun turizmden pay alma adına daha fazla imkanı olacak. Bu boyutu ile baktığımızda projenin Samsun ekonomisine önemli bir getirisi olacaktır." şeklinde konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası