Ege Postası
Geri

Karaman'ın Çoğlu köylüleri gurbette hasret giderdi

Karaman'a bağlı Çoğlu köyünden gurbetçiler, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bir araya geldi. ‘Tanışma ve Kaynaşma Buluşması’ adlı etkinliğe, Hollanda’nın yanı sıra Almanya ve Belçika’da ikamet eden vatandaşlar da katıldı.Başkent...
Karaman'ın Çoğlu köylüleri gurbette hasret giderdi
Haberler / Genel
27 Haziran 2013 Perşembe 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karaman'a bağlı Çoğlu köyünden gurbetçiler, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bir araya geldi. ‘Tanışma ve Kaynaşma Buluşması’ adlı etkinliğe, Hollanda’nın yanı sıra Almanya ve Belçika’da ikamet eden vatandaşlar da katıldı.

Başkent Amsterdam’daki Galatasaray Futbol Derneği salonunda bir araya gelen 150 Çoğlulu gurbetçi, hasret giderdi. Hollanda Çoğlular Derneği tarafından düzenlenen buluşma programında kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Erkan Özçelik, “Yaptığımız araştırmalara göre Hollanda genelinde 200’den fazla hemşehrimizin olduğunu tahmin ediyoruz. Bu gibi toplantılarla hem hemşehrilerimize ulaşmak, hem de önemli günlerde bir araya gelmeyi amaçlıyoruz. Siz değerli hemşehrilerimizden isteğimiz, derneğimize sahip çıkıp, üye olmanız ve ulaşamadığımız hemşehrilerimize ulaşmamızı sağlamanızdır. İzin sonrası Avrupa genelinde yaşayan hemşehrilerimiz için geniş çaplı bir organizasyon düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.

Çocuklar için oyun alanları ve gençler için de değişik etkinliklerin düzenlendiği buluşma programı, akşam geç saatlere kadar devam etti.
Bu yıl ilk kez düzenlenen bu etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren Çoğlulular, bu gibi organizelerin her yıl olmasını istediklerini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası