Ege Postası
Geri

Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nın yaz kurslarına rekor katılım

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nda rekor sayıda katılımla yaz kursları düzenleniyor. Kurumun toplam 3 bin öğrencinden yaklaşık 2 bini bu kurslara katıldı. Eğitim uzmanları, öğrencilerin bir sonraki eğitim dönemine hazır girmesi...
Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nın yaz kurslarına rekor katılım
Haberler / Genel
27 Haziran 2013 Perşembe 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nda rekor sayıda katılımla yaz kursları düzenleniyor. Kurumun toplam 3 bin öğrencinden yaklaşık 2 bini bu kurslara katıldı. Eğitim uzmanları, öğrencilerin bir sonraki eğitim dönemine hazır girmesi için yaz tatilini verimli geçirmesinin önemli olduğunu vurguluyor.

Okulların kapanmasının ve tatil planları yapılmasının ardından bazı okullar yaz kurslarıyla öğrencilerini yetiştirmeye devam ediyor. Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları’na bağlı 7 okulda, başta Summer School adı verilen İngilizce yaz okulları olmak üzere, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları takımı, son sınıfa ve 11’inci sınıfa geçen öğrenciler, uluslararası IB ve Cambridge IGCSE programlarda eğitimini devam ettirenler ve sportif faaliyetlere hazırlık yapan öğrenciler yaklaşık 15 gündür etkinliklere ve çalışmalara devam ediyor.

Uzmanlar, öğrencilerin yeni eğitim öğretim dönemine hazırlıklı girmek için yaz tatilini sadece oyunla geçirmemesi gerektiğini dile getiriyor. Psikoloji Danışmanı Cemalettin Çakırlı, hedeflerini yüksek tutan öğrencilerin zamanı çok verimli kullanması gerektiğini ifade etti. Yaz tatilini kitap okumayarak, ders tekrarı yapmayarak ve öğrendiği yabancı dili pekiştirmeyerek geçiren öğrencilerin bir sonraki eğitim öğretim dönemine sıkıntılı başladığını belirten Çakırlı, “Bu yüzden yaz okulları çok önemli. Programlara katılan öğrencilerimizi ve onları yönlendiren ailelerini kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal da toplam 7 kurumda eğitim gören yaklaşık 3 bin öğrencinin 2 bininin yaz okullarına katıldığını söyledi. İngilizce yaz okulları için yurt dışından anadili İngilizce olan öğretmenler getirdiklerini belirten Köksal, “Eğitim Kurumlarımız bünyesindeki Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri, Akansu, İstikbal ve Yelkenoğlu Kolejleri ile Viladet ve Miraboğlu Çocuk Akademilerinde yaz okulu etkinliklerimiz büyük bir hızla devam ediyor. Ramazan ayına kadar sürecek faaliyetler kapsamında öğrencilerimiz hem nitelikli vakit geçiriyor hem de öğleden sonraları düzenlediğimiz sosyal etkinliklerle dinlenme ve eğlenme fırsatı buluyorlar.” dedi. Genel Müdür Ali Köksal, Türkçe öğrenmek için her yaz yurt dışından öğrenci kabul ettiklerini, bu bağlamda da okullarında yaklaşık 40 Pakistanlı öğrencinin misafir olduğunu ve bu öğrencilerin Türkçeyi Kayseri’de öğrendiklerini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası