Ege Postası
Geri

Karamercan İmam Hatip Okulu'ndan 'Kırk Hadis' sergisi

Kayseri Hacı Ali Karamercan İmam Hatip Ortaokulu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kırk Hadis’in yazılı bulunduğu tablolardan oluşan sergi açıldı.     Okul binasında gerçekleştirilen sergiye Kayseri Büyükşehir...
Karamercan İmam Hatip Okulu'ndan 'Kırk Hadis' sergisi
Haberler / Genel
19 Nisan 2013 Cuma 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri Hacı Ali Karamercan İmam Hatip Ortaokulu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kırk Hadis’in yazılı bulunduğu tablolardan oluşan sergi açıldı.

    Okul binasında gerçekleştirilen sergiye Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi, Kilim Mobilya, KİMDER, Safa Eğitim Kurumları ve Hamdi Tilev destek oldu. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Silkin, il ve ilçe şube müdürleri, dernek başkanları, okul müdürleri ve veliler katıldı.

    Okul Müdürü Bekir Yan, sergideki amacın, 'Kutsal Emanetler ve Güller Üzerine Yazılı Kırk Hadis' tablolarını Kutlu Doğum Haftası münasebeti sergilemek ve kırk hadisi halkımızın öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

    Yan, kutsal emanetler ve hadislerle ilgili Kayseri’de ilk defa bu büyüklükte bir sergi açıldığını anlatarak, “Sergi gördüğü ilgi nedeniyle halka açık yerlerde sergilendi ve ziyaretçileri oldukça fazlaydı.” dedi. Osmanlı'nın tarihimizin bir parçasını burada yaşatmak istedik. Güzel bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız memnun. Bizler memnunuz. Bu atıl yeri böylece bir yaşam alanına dönüştürmüş olduk.” diye konuştu.

    Osmanlı sokağını ziyaret eden hastalar ve yakınları ise yapılan çalışmadan oldukça memnun kaldı. Hastanenin içerisinde farklı bir havanın oluştuğunu belirten hastalar emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası