Ege Postası
Geri

Kararsız seçmenlere yardımcı olan bilgisayar programı hizmete girdi

Almanya'da 22 Eylül'de yapılcak genel seçimlerde vatandaşlara kimden yana oy kullanabilecekleri konusunda yardımcı olacak Wahl-O-Mat sitesi Federal Basın Evi’nde düzenlenen programla hizmete açıldı.Federal Siyasi Bilinçlendirme Dairesi’nin...
Kararsız seçmenlere yardımcı olan bilgisayar programı hizmete girdi
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da 22 Eylül'de yapılcak genel seçimlerde vatandaşlara kimden yana oy kullanabilecekleri konusunda yardımcı olacak Wahl-O-Mat sitesi Federal Basın Evi’nde düzenlenen programla hizmete açıldı.

Federal Siyasi Bilinçlendirme Dairesi’nin (bpb) sunduğu bu sanal program ile seçmen birtakım soruları cevapladıktan sonra kendisinin hangi partiye daha yakın durduğunu tespit edebilme imkanına sahip.

Vatandaşlar, sitede sunulan 38 tezin değerlendirildiği anketi cevapladıktan sonra, seçimde yarışan 28 partiden hangisiyle fikir ve duruşunun örtüştüğünü görebiliyor. Bu siteden herkesi yararlanmaya davet eden bpb Başkanı Thomas Krüger, Wahl-O-Mat ile oyun oynar gibi siyasi partiler arasındaki farklılıkları tespit etmenin ve seçim öncesi siyasi konuları değerlendirmenin mümkün olduğunu belirtti.

Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Hermann Gröhe, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Andrea Nahles, Hür Demokrat Partili (FDP) Jörg Paschedag, Sol Partili Jan van Aken, Birlik 90/Yeşiller’den Steffi Lemke ve CSU’lu Dorothee Bär, 2013 genel seçimlerine yönelik Wahl-O-Mat sitesinin tanıtımında hazır bulundu.

Düsseldorf Üniversitesi’nden siyaset bilimcisi Profesör Doktor Stefan Marschall’ın bpb ile birlikte geliştirdiği Wahl-O-Mat ilk kez 2002’de hizmete sunuldu. 2009 genel seçimlerinde bu sitedeki anket 6,7 milyon kez cevaplandırılırken, 2002 yılından bu yana federal, eyalet ve Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik hazırlanan anketler 25 milyon kez kullanıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası