Ege Postası
Geri

Karataş'taki Yahudi yaşamı kitaplaştı

Tarihçi Dr. Siren Bora, İzmir'in Karataş semti ve çevresinde 1908-1923 yılları arasındaki Yahudi yaşamını, Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi adına "Karataş Hastanesi ve Çevresinde Yahudi İzleri" adlı kitabında ölümsüzleştirdi.
Karataş'taki Yahudi yaşamı kitaplaştı
Haberler / İzmir
18 Kasım 2015 Çarşamba 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dr. Siren Bora kitabında, Yahudilerin kültürel tarihi, yaşadıkları binaları ele alıp tarihçesini yazdığını belirterek, "Yahudiler kültürleri ve dinleri ile birlikte yaşar. Karataş'taki Yahudi hastanesi tarihi gelenek ve göreneklerinin bir parçası. Kitapta bu hastanenin kuruluş yılı, tarihi, eski mezarlıklar, sinogoglar, Yahudi din adamlarının hayatı, Karataş'ın imara açılması, yerleşimlerin nasıl oluştuği, Yahudiler'in nerede yaşadığı ile ilgili bilgiler var. Ben de Karataş ve çevresindeki Yahudi yaşamının bir tarihi olsun istedim. İkiçeşmelik semtinden başlayarak konuyu Karataş'a kadar getirdim. Karataş Yahudileri ile ilgili yazılmış tek kitap" dedi. 

Karataş Hastanesi ve Çevresinde Yahudi Yaşamı isimli kitap ilgi gördü. Kitabın 500'lük ilk baskısı tükendi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası