Ege Postası
Geri

Karateke : İktidara muhalif Gazeteciler tehdit altında

Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Av. Gökhan Karateke ve Yönetim Kurulu üyeleri; , İzmir'de yayınını sürdüren Gazetem Ege sahibi, Gazeteci Hilmi Çınar’ın vefatı nedeniyle; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’e başsağlığı ziyaretinde bulundular.
Karateke : İktidara muhalif Gazeteciler tehdit altında
Haberler / Yerel Politika
24 Ekim 2012 Çarşamba 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Av. Gökhan Karateke ve Yönetim Kurulu üyeleri; , İzmir'de yayınını sürdüren Gazetem Ege sahibi, Gazeteci Hilmi Çınar’ın vefatı nedeniyle; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’e başsağlığı ziyaretinde bulundular.

Tutuklu Gazetecilerin durumunun da görüşüldüğü başsağlığı ziyaretinde, Hilmi Çınar’ın korkusuzca içinden geleni yazan bir Gazeteci olduğunu hatırlatan, DP İzmir İl Başkanı Gökhan Karateke:

" Malesef artık günümüzde AKP iktidarı basına karşı çeşitli tehditler ile baskılar uygulamakta.

İktidara karşı görüşte olan muhalif gazetecilerin, işten atılma korkusu ile yaşadıkları bir dönem yaşanmaktadır. Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi iktidarları zamanında, Gazeteciler istediği eleştiriyi yapmakta idiler.

Her görüşten Basın mensubunun olduğu bir dönemden, böyle bir döneme geçiş yapılmasının üzüntüsünü yaşamaktayız.

Demokrat Parti; Basın özgürlüğünden ve Gazetecilerin görüş ve düşüncelerine müdahale etmeyen bir partidir" dedi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’de; Hilmi Çınar’ın ölümünden duydukları üzüntülerini belirterek; Bugünün Türkiye’sin de en büyük sorunlarından birinin tutuklu bulunan Gazeteciler olduğunu , topluma karşı sorumlu oldukları görevlerini yerine getirdikleri için Gazetecilerin siyasi kin ile tutuklanmasına karşı olduklarını, bu hususu cemiyet olarak kamuoyuna ve iktidara aktardıklarında ise dikkate alınmadığını , ancak uluslararası tepkiler üzerine dikkate alındığını söyledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası