Ege Postası
Geri

CHP İzmir referandumu değerlendirdi

CHP İzmir’in iki haftalık referandum maratonu sonucunda sandıktan ‘ beldem kapatılmasın’ sonucu çıktı. Beldelerde 48 bin seçmeni bulunan İzmir’de 27 bin 726 seçmen sandık başına gitti. 27 bin 197 seçmen seçmen ‘hayır beldem kapatılmasın’ derken, sadece 446 seçmen ‘evet beldem kapatılsın’ dedi.
CHP İzmir referandumu değerlendirdi
Haberler / Yerel Politika
23 Ekim 2012 Salı 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI-BURAK ÖZER --CHP, Belediyeler Yasa Tasarısına tepki olarak Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Adnan Keskin imzasıyla örgütlere gönderilen genelge doğrultusunda kapatılmaları gündemde olan beldelerde referandum yaptı. Bu doğrultuda CHP İzmir İl Başkanlığı da kentin 23 beldesi Alaçatı, Mordoğan, Zeytinova, Gökçen, Belevi, YeniŞakran, Çandarlı, Zeytindağ, Ayazkent, Yenikent, Bölcek, Göçbeyli, Poyracık, Yayakent, Bademli, Birgi, Bozdağ, Çaylı, Gölcük, Kayaköy, Kaymakçı, Konaklı ve Ovakent’te sandık kurdu.  CHP İzmir’in iki haftalık referandum maratonu sonucunda sandıktan ‘ beldem kapatılmasın’ sonucu çıktı. Beldelerde 48 bin seçmeni bulunan İzmir’de 27 bin 726  seçmen sandık başına gitti. 27 bin 197 seçmen ‘hayır beldem kapatılmasın’ derken, sadece 446 seçmen   ‘evet beldem kapatılsın’ dedi. Sonuçlar genel merkeze gönderilecek.

 

Bu yasanın mantıklı olmadığının altını çizen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin Başbakan Erdoğan’ı bir an önce bu yasadan vazgeçmeye davet etti. Engin, “Bu yasadan vazgeçilsin ki belde belediye başkanlarımız heyecanla görevlerine geri dönsünler” diye konuştu. Yasa kapsamında 500 e yakın köyün kapatılıp mahalle olmasına da tepkisini dile getiren Engin, köylerin kendi gelirlerinin olduğunu, kimseye ihtiyacı olmadığını, gezip gördükleri doğrultusunda şu an mutlu olduklarını dile getirdi. Engin, “Köylerimiz bu şekilde mutlu. Mahalle olup 200 km ötedeki büyükşehire mahkum olmak istemiyorlar. İzmir’den sayın Başbakan’a sesleniyorum. Her fırsatta milli irade diyorsunuz. Milli irade %98 kapatılmasın diyor. Milli iradeye uyun” dedi.

 

BÜYÜK GÜÇ SLOGANINA UYGUN

İl Başkanı Engin’in ardından konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da ilgili yasanın “büyüğü küçüğe yem etmek” amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca bu yasanın amacının sadece yetkiyi merkezde toplamak olduğuna da değinen Moroğlu, bu yasa kapsamında yaklaşık 4 milyara yakın kapatma maliyetinin olduğunu iddia etti. Yasanın Hem belediye başkanlarının hem de halkın denetlemesine karşı bir yasa olduğunu da söyleyen Moroğlu, “Bu yasa belediye başkanları ve halkını birbiriyle koparıyor. Beldelerimizde halkımız ve belediye başkanlarımız iç içe. Bütün çalışmaları birlikte yapıyorlar. Ayrıca belediye başkanı halkı, halk da belediye başkanını denetliyor. Bunun önünü kapatmak için belde belediyelerini kapatıyorlar” diye konuştu.

 

UYARIYORUM, BU YASA GELİNCE…

Beldelerde insanların su fiyatlarının arttığından şikayetçi olduğunu da söyleyen Moroğlu, bunun bizimle ilgisi yok, hükümet yapıyor dedi. Ayrıca Moroğlu bu yasanın ardından beldelerde kullanılan su dahil olmak üzere her şeye zam geleceğini de iddia etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası