Ege Postası
Geri

AKP’liler de belediyelerinin kapanmasını istemiyor

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, İzmir’in ilçe belediyeleri tarafından ‘Beldeme dokunma’ referandumunun Ödemiş ayağında beldeleri ziyaret ederek vatandaşı sandığa çağırdı; AKP’lilerin bile belediyelerin kapanmasını istemediğine şahit olduğunu söyledi.
AKP’liler de belediyelerinin kapanmasını istemiyor
Haberler / Yerel Politika
22 Ekim 2012 Pazartesi 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Mecliste görüşmeleri devam eden “Büyükşehir Belediyeleri Kanunu” ile bazı belediyelerin kapatılacak olması nedeniyle,  İzmir’in belediyeleri kapanacak  beldelerinde devam eden referandumları izlemek üzere Ödemiş’teydi. Birgi, Kaymakçı ve Çaylı’da esnaf ve kahveleri ziyaret ederek vatandaşa tek tek ‘belediyenizin kapanmasını istemiyorsanız oy kullanın’ çağrısı yapan Güven, daha sonra Çaylı beldesinde  CHP Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile İzmir il yöneticileri, Ödemiş ilçe yöneticileri ve partililerin katıldığı ziyaretler Birgi’deki sandıkların ziyaret edilmesiyle sona erdi. CHP’nin Bayındırlı  Milletvekili  Aytun Çıray da beldelerde halka çağrı yaptı.

 PARTİ İLE ALAKASI YOK

 Güven, beldelerde konuştuğu vatandaşa belediyelerinin kapanması halinde 5 yıl sonrası bile olsa,  ev, işyeri, kaldırım gibi vergilerinin iki katına çıkacağını, ek vergilerin geleceğini ve  her sıkıntıları için Ödemiş’e gitmek zorunda kalacaklarını anlattı. ‘Belediyenizin kapanmasını istiyor musunuz'’ diye sorduğu herkesin parti gözetmeksizin hayır cevabını aldığını belirten Güven, “Bugün Ödemiş’in beldelerinde onlarca vatandaşın elini sıktım, selam verdim. ‘Belediyemiz kapansın, iyi olur’ diyen çıkmadı. Kaldı ki bugün ziyaret ettiğim Kaymakçı ve Çaylı’nın AKP’li belediyeler olduğunu öğrendim. Demek ki bunun parti ile alakası yok. Orada yaşayan insanlar kendi geleneklerini ve sorunlarını bilen insanlar tarafından yönetilsin istiyor. Referandum ile bu durum net bir şekilde ortaya çıktı. Umarız halkın iradesi olan referandum sonuçlarımız dikkate alınır. Biz CHP olarak bu konuda ‘beldeme dokunma’ diyerek vatandaşlarımızın  dikkatini çekiyoruz”. dedi.  

CHP’li Güven, halka sorulmadan alınan kararların demokratik olmadığını söyleyerek, “Ben ne istersem onu yaparım, ben ne dersem o olur zihniyetiyle bir yere varılmaz. Bu sandık CHP'nin sandığı değil. Bu sandıklar Birgili, Kaymakçılı, Çaylı’lı  olmak üzere belediyeleri kapanacak tüm vatandaşlarımızın  sandığı  Hangi partili olursa olsun burada yaşayan vatandaşlar belediyelerine sahip çıkmalı, görüşlerini sandığa yansıtmalı. Buradan çıkan sonuca da herkes saygılı olmalıdır" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası