Ege Postası
Geri

Talay: Gitmem tabi ki ben saksımıyım!

Karşıyaka Belediyesi'nin 2013 yılının toplam bütçesi 156 milyon 494 bin TL olarak belirlendiği meclis toplantısına katılmayarak CHP gurubunun tepkisini çeken Ak Parti il ve ilçe teşkilatını da şaşırtan Ak Partili meclis üyeleri Bayram Talay, Ekrem Sarıgöl ve Hasan Söyler’in toplantıya neden katılmadıkları ortaya çıktı. Ak Partili üyeler belediye ve CHP grubunu ‘protesto’ etti. Grup Sözcüsü Bayram Talay, “Meclis toplantısına evet katılmadım ama bütçe hazırlanırken oluştururken dikkate alınmadım çünkü... Nasıl gidip ‘evet’ diyeyim. Gitmem tabi ki ben saksımıyım. Önümüze meclis toplantılarında hep parsel satışları geliyor.Bize sadece ‘evet’ ‘hayır’ demek düşüyor. Hiçbir komisyona alınmadık” dedi.
Talay: Gitmem tabi ki ben saksımıyım!
Haberler / Yerel Politika
20 Ekim 2012 Cumartesi 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Karşıyaka belediyesi'nin 2013 yılının toplam bütçesi 156 milyon 494 bin TL olarak belirlendiği meclis toplantısına katılmayarak CHP gurubunun tepkisini çeken Ak Parti il ve ilçe teşkilatını da şaşırtan Ak Partili meclis üyeleri Bayram Talay, Ekrem Sarıgöl ve Hasan Söyler’in toplantıya neden katılmadıkları ortaya çıktı. 37 sandalyenin 3'üne sahip olan AK Parti'li meclis üyeleri CHP’yi ve belediyeyi ‘protesto’ etmiş. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın , "Muhalefet partisinin da burada olmasını beklerdik. Hep birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz demek isterdik" diye sitem ettiği CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz’ında “ "Bütçe görüşmelerine gelmiyorlar. Ondan sonra şu eksik, şu yapılmadı diye konuşuyorlar. Böyle siyaset olmaz” diye eleştirdiği Ak Partili meclis üyeleri kendilerini savundu.

BÜTÇEYE 'MUHALEFETSİZ' ONAY- HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

“GİTMEM TABİKİ BEN SAKSIMIYIM”
AK Parti Grup Sözcüsü Bayram Talay bütçenin oylanacağı meclis toplantısına rahatsızlığının dışında tavır aldığı için katılmadığını belirtti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve CHP grubunu eleştiren Talay, “ Meclis toplantısına evet katılmadım ama bütçe hazırlanırken oluştururken dikkate alınmadım çünkü... Nasıl gidip ‘evet’ diyeyim. Gitmem tabi ki ben saksı mıyı? Önümüze meclis toplantılarında hep parsel satışları geliyor.Bize sadece ‘evet’ ‘hayır’ demek düşüyor. Hiçbir komisyona alınmadık. Başkana 3-4 proje götürdüm. Zar zor değerlendiriliyor. Önümüzü kapatıyorlar. Biz meclis üyeleri olarak Karşıyaka’ya hizmet etmek için işin içine girmeye çalışıyoruz ancak nafile…Karşıyaka’nın önünü açmak için bir çok şeye ‘evet’ diyoruz bu bile yanlış anlaşılıyor. Ben Karşıyaka’ya meclis üyesi olarak bu ilçeye ne verebilirim bunun derdindeyim” dedi.

“KENDİLERİ ÇALIP OYNUYOR”
Kendisini ne CHP’nin ne de Ak Parti’nin bu konuda yargılamasının söz konusu olmayacağını söyleyen Talay, “CHP’li meclis üyeleri bizi eleştirmiş. 34 CHP’li kendi çalıp kendi oynuyor. Onlar siyaset yapıyor. Bizler meclis üyesi olarak proje üretmeye çalışıyoruz. Bazen grup kararına bile karşı durduğumuz oluyor. Nede? Karşıyaka için.Daha önceden ilçe başkanımızı da söyledim. Karşıyaka için iyi olacak bir projeye ‘evet’ derim. Olumsuz bir duruma da ‘hayır’ derim. Sanayi Odası Yönetim Kurulu’ndayım Ben proje adamıyım. Bu ilçeye neyin fayda neyin zarar getireceğini pekala bilebilirim” dedi.

“YANLIŞ ANLAŞILIYORUZ”

Meclis toplantısına giden ancak bütçe oylanacağı sırada salonda çıkan ve  oylamaya katılmayarak adeta Belediye Başkanı Cevat Durak’ı ve CHP grubunu ‘protesto’ eden Ak Partili meclis üyesi Ekrem Sarıgöl ise, “Bizim aldığımız ortak bir karardı bütçe oylamasına katılmamak. Ak Partiyi temsilen meclise katıldım. Ancak bütçe oylamasına katılmadım. Bütçe hazırlanırken bilgilendirilmedik işin içinde olmadık. Bizler meclis üyeliğinin gerektirdiği her şeyi yapıyoruz. Karşıyaka’nın önünü açacak bir çok projeye ‘evet’ dedik. Ancak yinede sesimizi duyuramadık. Çoğu zamanda yanlış anlaşılıyoruz “dedi.

AKAY’DAN DESTEK GELDİ

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan meclis üyelerine destek geldi. İl
 başkanı Akay, geçtiğimiz günlerde Ege Postası’n yaptığı açıklamada metropolde belediyelerde meclis üyelerinin ağırlıklı olarak CHP'li olduğunu ve Ak Parti'nin azınlıkta kaldığının altını çizerek, "ben belediye başkanı olsaydım 'gel kardeşim muhalefetsin nedir tavsiyen' derdim. Kim olursa olsun tavsiyeleri dinlerdim. 'Beraber yapalım karar verelim' derdim” demişti. Ak Partili meclis üyelerinin bir tavır koyduğunu söyleyen Akay, “ Belediye başkanlarının meclis üyelerini çalıştırması gerek. Özellikle de muhalefetteki meclis üyelerini. Ancak Karşıyaka’da bu böyle olmuyor. Bir çok ilçede olduğu gibi. Gidecekler orada konu mankeni gibi duracaklar. Sonra yazılacak Ak Parti’nin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla geçti diye. Önemli olan birlikte bir şeyi yapmak karar vermek. Belediye başkanları bu konuda eksik” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası