Ege Postası
Geri

Keskin ve Tamaylıgil'den ilçe çıkarması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in İzmir'de ilçe örgütlerini 'teftişi' başladı. Keskin ve Tamaylıgil'in ilk gün mönüsünde Karaburun, Çeşme, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe ve Narlıdere ilçe örgütleri vardı. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ülkenin genel profili çizdikten sonra parti olarak ne yapmaları gerektiğini anlattı. Keskin parti içi kavgalara dikkat çekerken uyarılarda bulundu. Genel Sekreter Tamaylıgil ise muhalefet partisi olarak seslerini çok daha fazla duyurmaları gerektiğini belirtti, partililere 'teknolojiyi kullanın' dedi.
Keskin ve Tamaylıgil'den ilçe çıkarması!
Haberler / Yerel Politika
18 Ekim 2012 Perşembe 20:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in İzmir'de ilçe örgütlerini 'teftişi' başladı. CHP İzmir'de çalışmaları yerinde görmek, bilgi alışverişinde bulunmak ve parti içi sorunları tespit etmek için ilçelere dört gün boyunca ziyaret gerçekleştirecek olan Keskin ve Tamaylıgil'in ilk gün mönüsünde Karaburun, Çeşme, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe ve Narlıdere ilçe örgütleri vardı. Ziyaretlerde CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar da hazır bulundu. İlçe başkanları ilçelerindeki mahalle, köy, seçmen ve sandık sayıları hakkında bilgiler verirken bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları çalışmaları hakkında Keskin ve Tamaylıgil'e detaylı bir şekilde anlattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin ve Genel Sekreter Tamaylıgil de partililere yerel seçim sürecinde izlemeleri gereken yol haritası hakkında bilgi verdi.

KESKİN İKTİDARA GÖNDERME YAPTI

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ülkenin genel profili çizdikten sonra parti olarak ne yapmaları gerektiğini anlattı. Çok partili döneme geçişin yaşandığı yıllardan 2002'ye kadar iktidar ile muhalefet arasında ideolojik olarak çok fazla farklılıkların olmadığını, cumhuriyetin kurum ve kurallarını korumak anlamında partilerin dikkat ettiğini söyleyen Keskin, 2002 yılından sonra Ak Parti iktidarı ile bir çok bakımdan olumsuz tablolar yaşandığını söyledi.



KESKİN: GÜÇLÜ OLMANIN KANTARI ÖRGÜTLÜ OLMADIR
CHP olarak ülkenin geleceği için iktidar olmaları gerektiğini belirten Keskin, iktidar olmanın yolunu anlatırken partililere bu süreçte düşen görevleri de bir bir sıraladı. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Keskin, iktidar olmanın reçetesini yazarak "İktidar olmak güçlü olmaktan geçer. Güçlü olmanın kantarı örgütlü olmaktır. Örgütlü olmanın da okkası partilinin partide alınacak kararlarda söz sahibi olmasıdır" dedi.

"KÜNDEYE GELMEYELİM"
İzmir'e gelmeden önce 'partiye küsenleri ve kenarda duranları da ilçe ziyaretlerinde bekliyorum' diyen Keskin, konuşmasında parti içi kavga ve küslüklere değindi. İktidar yolunda kündeye gelmemek için rakipleri olan Ak Parti'nin oyunlarını eksiklerini iyi tespit etmeleri gerektiğinin altını çizen Keskin, " Senin kaşın eksik, bu belediye başkanı şu ilçe başkanı bana destek olmadı gibi saçma sapan gerekçeler ile birbirimizi yıpratmamalıyız. Bir çok partili iç kavgalar nedeni ile partiye mesafeli duruyor. Bu nitelikli partilileri kaybetmeyelim kazanalım. Başarı yakalamak istiyorsak rakibimizin oyunlarını eksiklerini iyi bilmeliyiz. Yoksa kündeye geliriz" dedi.

"SADECE PANKART VE AFİŞLE OLMAZ"
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Keskin'in partililere dönük verdiği en önemli mesajlardan biride sadece afiş ve pankart asarak propaganda ve siyaset yapmamaları ekseninde oldu. Keskin, " Sadece pankart asarak afiş asarsak bu iş olmaz. Üyelerimizin ideolojilerini temel değerlerimizi topluma birebir sunması gerekir" dedi.

TAMAYLIGİL: SESİMİZİ ÖRGÜTSEL GÜCÜMÜZ İLE DUYURALIM
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de ilçe ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda örgütsel bütünlüğe dikkat çekti. Muhalefet partisi olarak seslerini çok daha fazla duyurmaları gerektiğinin belirten Tamaylıgil, " Sesimizi mürekkepleri kurutulan medya ile duyurmakta zorlanıyoruz. Bu yüzden kendi örgütsel gücümüz ile halka ulaşmalıyız. Bu eksende teknolojiyi kullanmalıyız. Sosyal medyayı kullanmalıyız" dedi. Üye sayısında  artış göstermeleri gerektiğini de belirten Tamaylıgil, seslerinin yüksek çıkması için daha fazla üyeye sahip olmaları gerektiğini söyledi.

SANDIKTA GÖREV ALACAKLARA SESLENDİ
İlçe örgütlerinin sandık çalışmalarına başladığını hatırlatan Tamaylıgil, " Her sandıkta 1 kadın 1 erkek görevlendirilecek. Ancak bu arkadaşlar sadece seçim günü sandığa sahip çıkmamalı. Süreç boyunca çalışmalı mahallelerindeki sıkıntıları tespit etmeli ve ilçe örgütüne ilçe örgütü de il örgütüne aktarmalı" dedi.

GÜN SONU DEĞERLENDİRME YAPTILAR
Gün sonunda ilçe ziyaretlerini değerlendiren Tamaylıgil ve Keskin örgütü diri gördüklerini belirtti. Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, "Malum yerel seçim çalışmalarını başlattığımız bir dönemdeyiz. Bu süreçte de örgütümüzle beraber hem çalışmalarımızın koordinasyonu hem birlikte çıkaracağımız ortak sesin daha da güçlü olması noktasında önerileri dinliyoruz. Paylaşımda bulunuyoruz. Biz de önerilerimizi söylüyoruz ve ortaya koyduğumuz çalışma programımızı paylaşıyoruz. Bir aileyiz ve aile içerisinde aile sevgisinin gerektirdiği dostluğu, kardeşliği paylaşarak yolumuza devam ediyoruz. Sıkıntı olarak bir şey yok. Zaten bizim şu anda sıkıntı değil. Biliyorsunuz yerel seçimlerle ilgili seçim çalışmalarını ve stratejisini açıklayan parti Cumhuriyet Halk Partisi. O yüzden bizde bu program dahilinde çalışmaları paylaşıyoruz " dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise, "Biz çok mutluyuz. Örgütümüzü canlı ve diri gördük. Örgütümüz mücadeleye hazır bir şekilde. Ziyaretlere 2 saat gecikerek gelmemize rağmen arkadaşlarımız bizi umutla beklediler. Bu CHP örgütünün önümüzdeki yerel seçimlerde başarıya odaklandığını gösteriyor. Artık parti içi iktidara değil merkezi iktidara odaklanan bu örgütle yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı oklu bayrağı başarı burçlarını kaleye dikeceğiz. İzmir'deki başarımızı tüm Türkiye'de göreceğiz" dedi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası