Ege Postası
Geri

Bornova'da hizmet ekseninde 'bölge' savaşı

Bornova’da Ak Parti ile CHP arasında Ankara Karayolu’nun ayırdığı birinci ve ikinci bölge diye adlandırılan mahallelere belediyenin götürdüğü hizmetler tartışma başlattı. Bornova Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, ikinci bölge diye adlandırılan mahallelerdeki vatandaşların mağdur olduğunu belirtirken, “Bizler ikinci bölgeye hizmet gitmesini istiyoruz. Eleştirilerimizde bu yönde zaten” dedi. CHP İlçe Başkanı Enver Dündar ise, bölgeye ciddi yatırımlar yaparlarken AK Partililerin eleştirilerinin haksız olduğunun altını çizdi ve, “Asıl bize birinci bölgeye hizmet yapmıyorsunuz diye eleştiriler geliyor. İki dönemdir ikinci bölgeye daha fazla yatırım yapıldı. Çünkü buralar uzun yıllar hizmet alamadı” dedi
Bornova'da hizmet ekseninde 'bölge' savaşı
Haberler / Yerel Politika
17 Ekim 2012 Çarşamba 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -2013 yılı Bütçe ve Performans Programının masaya yatırıldığı Bornova Belediyesi Meclis toplantısına ‘ikinci sınıf vatandaş’ tartışması damga vurmuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Salih Bölük ikinci bölge diye adlandırılan Çamdibi, Pınarbaşı ve Altındağ gibi mahallelerin bulunduğu yerlerde yaşayanlara belediye tarafından ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığı söylemiş, Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’da sert tepki göstermişti. Meclis toplantısında yaşananların ardından Bornova’da Ankara Karayolu'nun ayırdığı birinci ve ikinci bölge diye gruplandırılan mahallelere götürülen hizmet konusunda CHP ve Ak Parti tartışması alevlendi.  Bornova Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, ikinci bölge diye adlandırılan mahallelerdeki vatandaşların mağdur olduğunu belirtirken, “Bizler ikinci bölgeye hizmet gitmesini istiyoruz. Eleştirilerimizde bu yönde zaten” dedi. CHP İlçe Başkanı Enver Dündar ise, bölgeye ciddi yatırımlar yaparlarken AK Partililerin eleştirilerinin haksız olduğunun altını çizdi ve, “Asıl bize birinci bölgeye hizmet yapmıyorsunuz diye eleştiriler geliyor. İki dönemdir ikinci bölgeye daha fazla yatırım yapıldı. Çünkü buralar uzun yıllar hizmet alamadı” dedi.

İLÇE BAŞKANLARI KARŞI KARŞIYA

Bornova Belediyesi’nin tarafından yapılan yatırımların birinci bölgeye m? ikinci bölgeye m? daha fazla yapıldığı mecliste tartışma yaratmıştı. Mahallelere giden hizmet konusunda Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özkan ve CHP İlçe Başkanı Enver Dündar da karşı karşıya geldi.

DÜNDAR: YAPILANLAR HİZMET DEĞİL Mİ'
Sosyal demokratlar olarak insanlar arasında hizmet ayrımı yapmalarının mümkün olmadığını ve amaçlarının ülkedeki eşitsizliğe karşı mücadele etmek olduğunu belirten Dündar, “Sosyal demokratlar olarak biz ülkedeki eşitsizliklere karşıyız zaten…Ancak AKP geçmişten beri insanlar arasında ayrım yapıyor. Meclis toplantısında da Altındağ, Pınarbaşı, Çamdibi gibi ikinci bölge olarak lans edilen mahallelerde yaşayanlara ‘ikinci sınıf vatandaş’ muamelesi yapıldığını dile getirdiler. Bizim tek gayemiz hizmet. Hiçbir şey yapılmadı diyorlar. Çamdibi’ne pazaryeri ve kültür merkezi yapıldı. Altındağ’a kültür merkezi yapılıyor. Mevlana mahallesine pazaryeri yapıldı. Işıkkent’e kapalı pazaryeri ve spor kompleksi yapıldı. Doğanlar Mahallesi’ne stadyum yapıyoruz. Ayrıca ikinci bölgedeki tüm mahallelere park ve yeşil alan çalışmaları yaptık. Bunlar hizmet değil mi'” dedi.

“BİZE ASIL BİRİNCİ BÖLGEYE HİZMET YAPMIYORSUNUZ DİYORLAR”
Dündar, bir önceki belediye başkanı Sırrı Aydoğan ve mevcut başkan Kamil Okyay Sındır döneminde yıllarca hizmetten yoksun kalmış ikinci bölgeye önemli hizmetler verdiklerini belirtti ve, “ Asıl bize birinci bölgeye hizmet yapmıyorsunuz diye eleştiriler geliyor. İki dönemdir ikinci bölgeye daha fazla yatırım yapıldı. Çünkü buralar uzun yıllar hizmet alamadı. Çarpık yapılaşmadan kaynaklanıyordu bu durum…Ancak Sırrı Başkan döneminde yollar yapıldı kaliteli hizmet verildi, Kamil Başkan ile de hizmetler devam etti” dedi.

“ELEŞTİRİLER SİYASİ”
Bölgeye ciddi yatırımlar yaparlarken AK Partililerin eleştirilerini haksız bulduğunu söyleyen Dündar, "eleştiriler tamamen siyasi bence. Ak Parti Grup Başkanvekili Çamdibi’nde oturuyor. Yerel seçimlere az kaldığı için kendi içlerindeki adaylık meselesinden kaynaklanan çıkışlar bunlar…” dedi.

ÖZKAN: SÖYLEMEKTEN YORULDUK
Bornova Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özkan ise, Ak Partili meclis üyelerinin tespitlerinin son derece doğru olduğunun altını çizerek, “ bütçe 4 yılda 550 milyon TL’yi aşmış. Ancak yapılanlar ortada. Bizler söylemekten yorulduk. Sadece pazaryeri ve kültür merkezi yapılmış. Bornovalının yaşam kalitesini yükseltecek, insanların hayatlarını kolaylaştıracak yatırımlar yok” dedi.

KARTAL DURAĞI İÇİN 4 YILDIR SESLENİYORUZ
İkinci bölge diye adlandırılan mahallelerdeki vatandaşların mağdur olduğu ifade eden Özkan, “ Bu bölgelere insanların yaşamından tat alacağı yatırımlar götürülmedi. Kartal Durağı var… 1 yaya geçidi için 4 yıldır sesleniyoruz. 1 satır cevap bile yazılmadı. Burada sürekli kazalar oluyor. Ayrıca çıkıp Tuborg Spor Tesisleri yapıldı deniyor. Belediye yapmadı burayı. Zaten vardı. Onardılar. Bizlr ikinci bölgeye hizmet gitmesini istiyoruz. Eleştirilerimizde bu yönde zaten…” dedi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası