Ege Postası
Geri

Nihat Gültekin’in gizli Ankara ziyareti Çiğli’yi karıştırdı

CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin” Elazığ’a gidiyorum dedi” ama soluğu Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde aldı. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’la arasında soğuk rüzgarlar esen Nihat Gültekin’in bu ziyareti Çiğli’de krize neden oldu
Nihat Gültekin’in gizli Ankara ziyareti Çiğli’yi karıştırdı
Haberler / Yerel Politika
17 Ekim 2012 Çarşamba 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI-HABER SERVİSİ/ CHP Çiğli örgütü CHP Çiğli ilçe Başkanı Nihat Gültekin’in başrolünde olduğu gelişmeyle çalkalanıyor. Krizi yaratan gelişmelerin başında Gültekin’in “Elazığ’a gidiyorum” diyerek soluğu Başkent Ankara’da, CHP Genel Merkezi’nde alması oldu. Eski CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer’i devirmek için ilçe kongresinde birlikte hareket eden Belediye Başkanı Metin Solak ile mevcut İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in arasına yaşanan kriz Nihat Gültekin’in bu Ankara ziyareti ile daha fazla büyüdü. CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in dün CHP Genel Merkezi’ne Ciğli Siyasetinin önde isimlerinde Aziz Buğa ile gittiği ortaya çıktı. Nihat Gültekin’in Çiğli’de yakın arkadaşlarına “ babam hasta ben Elazığ’a gidiyorum” dediği ve dün Ankara’da ortaya çıkması Çiğli’de yeni bir krize neden oldu.

GÜLTEKİN’İN ANKARA’YA GİDİŞİ ÇİĞLİ’DE TEPKİ TOPLADI

Yanına Aziz Buğa’yı alan Nihat Gültekin’in CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i ziyaret ettiği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta Çiğli’ye gelerek İlçe Örgütünün düzenlediği üye katılım törenine katılan Gürsel Tekin’i Aziz Buğa, Tolga Çobanoğlu ve Aslan Çobanoğlu ile birlikte ziyaret etmesi Çiğli’de büyük tepki aldı. Çiğli kulislerinde bu durum “ CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in Aziz Buğa’nın belediye Başkanı adayı olması için çalışıyor” yorumlarına neden oldu.

YALAN SÖYLEMESİ KRİZİ YARATTI
Nihat Gültekin’in Çiğli’de birçok kişiye “ babam hasta ben Elazığ’a gidiyorum” demesine rağmen Ankara’ya giderek siyasi temaslarda bulunması ve ziyaretini saklaması bazı ilçe yöneticileriyle Çiğli Siyasetinin önde gelen isimleri tarafından tepkiyle karşılaştı. Gültekin’in Çiğli’ye dönüşünde yaşanan bu olay yüzünden büyük tartışmaların olması bekleniyor.

BİZİM HABERİMİZ YOK!           

CHP Çiğli İlçe Sekreteri Elif Arslan ve İlçe yöneticisi Yaşar Kavaker, Nihat Gültekin’in Ankara ziyareti’nden haberleri olmadığını dile getirerek “Başkan Gültekin’in kendilerine ‘Elazığa’a hasta olan babamı ziyarete gidiyorum’ şeklinde bilgi verdiğini belirttiler. 


EGEPOSTASI İKİLİ ARASINDA YAŞANAN SORUNU DUYURMUŞTU
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile ilçe kongresinde Ali Rıza Koçer’e karşı desteklediği ve kazanmasında büyük pay sahibi olduğu CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in arasının açık olduğuna dair iddiaları Egepostası daha önce gündeme taşımıştı. Çiğli’de 13 yıl ilçe başkanlığı yapan Ali Rıza Koçer’e karşı ilçe kongresi sürecinde birlikte hareket eden Solak ve Gültekin’in arasında ‘kara kedi’ girdiğine dair gelişmeleri ele alan bu haberlerde Solak ve Gültekin’in son günlerde ilçedeki organizasyonlarda bir araya gelmemeye çalıştığına dikkat çekilmişti. İlçe kongresi öncesi güçbirliği yapan ikilinin arasını açan gelişmenin, geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi şirketi Grand Plaza tarafından İlçe Başkanlığına icra işlemi için haciz memurları gönderilmesi olayında yaşananların neden olduğu öğrenildi.

İCRAYI KİM DURDURDU'
Belediye şirketi Grand Plaza, Koçer döneminde alınan ürünlerin parasının ödenmediğini tespit ederek CHP Çiğli İlçe Başkanlığı hakkında icra takibi başlatmış ardından gelen şirket avukatları ve haciz memurları, 14 bin liralık alacak ve yasal faizleri için ilçe binasına haciz getirerek ilçe başkanlığına ait sandalye ve masaları almak istemişti. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın haciz işlemini engellediği yönünde kamuoyuna yansıyan iddialar İlçe Başkanı Gültekin’i rahatsız etti. 'Belediye Başkanı Solak haciz işlemlerini engelledi’ yönünde basında çıkan haberlere oldukça sinirlenen Gültekin’in yakın çevresine, ‘” Metin Başkan her yerde icrayı ben durdurdum diyor. Böyle bir şey yok. Ama çıkıp bunları söylüyor” sözleriyle kırgınlığını dile getirmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası