Ege Postası
Geri

Menemen’de Ak Parti’den CHP’ye sürpriz transfer

Ak PArti Menemen İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erhan Sarsimen’in istifa edip CHP’ye geçmesi Ak Parti cephesinde şaşkınlık yaratırken İlçe Başkanı Arif Kuran Sarsimen’i suçladı, İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ise öz eleştiri yaptı. Sarsimen’e CHP rozetini ilçe örgütlerini teftiş etmek için İzmir’de bulunan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin taktı.
Menemen’de Ak Parti’den CHP’ye sürpriz transfer
Haberler / Yerel Politika
20 Ekim 2012 Cumartesi 16:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Ak Parti’den CHP’ye sürpriz bir transfer yaşandı. Menemen Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Erhan Sarsimen geçtiğimiz haftaki istifasının ardından CHP’ye geçti. Sarsimen’e parti rozetini ilçe örgütlerini teftiş etmek için İzmir’de bulunan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin taktı.Sarsimen’in geçtiğimiz hafta Ak Parti’deki başkanlık görevinden istifa edip CHP’ye geçmesi Ak Parti cephesinde şaşkınlık yaratırken İlçe Başkanı Arif Kuran Sarsimen’i suçlarken, İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ise öz eleştiri yaptı.

KESKİN: “BU BİR İSYANIN SOMUT SİMGESİDİR”
Erhan Sarsimen’e rozetini takan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin konuşmasında, “Mayalı hamur teknede durmaz, taşar” atasözünü hatırlatarak şöyle dedi; “Nasıl ki mayalı hamur teknede durmuyorsa, siyasette de insanları hangi yönteme başvurursanız başvurun, insanların sağduyusu, adalet anlayışı, hak duygusu bir gün mayalı hamurun teknede durmadığı gibi taşar, yeni arayışlara girer. Bugün aramıza katılan genç arkadaşımın yaklaşımı da mayalı hamurun teknede durmadığı gibi haksızlıklara, hukuksuzluklara bir başkaldırının, bir isyanın somut simgesidir. Kendisine hoş geldiniz diyorum. Böyle bir duyarlılığı, böyle bir özveriyi gösterdiği için kendisini kutluyorum. CHP saflarında çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde CHP’nin bürokratik makamlarında daha üst görevler yapma şansı nasip olur” dedi.



“AKP ÇÖZÜLMEYE BAŞLADI”
CHP İlçe Başkanı İsmail Akıncı, AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı’nın CHP saflarına katılmasının, AKP’nin çözülmeye başladığının bir işareti olduğunu ve bunun arkasının geleceğini söyledi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise konuşmasında; AKP Gençlik Kolları Başkanı ile birlikte 20 gencin geçtiğimiz Cuma günü noter kanalıyla AKP Menemen İlçe Örgütü’nden istifa ettiğini, birkaç gün içerisinde 30 kişinin daha AKP’den istifa ederek CHP saflarına katılacağını açıklayarak; “Bu adım, Menemenli hemşerilerimizin ve özellikle de gençlerimizin CHP’ye duyduğu güvenin göstergesidir. Bunun yaratılmasında emeği geçen tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK PARTİ CEPHESİNDEN ELEŞTİRİ GELDİ

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Erhan Sarsimen’in istifası ve gençlik kollarına bağlı çok sayıda yöneticinin de istifa ederek CHP’ye geçecek olması nedeni ile sıkıntılı bir süreç yaşayan Ak Parti Menemen’de İlçe Başkanı Arif Kuran, “ Geçtiğimiz hafta istifa etti. Belediyenin iş verdiğini duyduk. İstifası ve CHP’ye geçişi bu eksende oldu herhalde. İl başkanlığı ile istişare edip en kısa zamanda sıkıntıyı çözeceğiz” dedi.

KIRKPINAR: OLDU BİTTİYE GETİRMEYECEĞİZ

Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ise İlçe Başkanı Kuran gibi Sarsimen’in belediyede işe başladığı duyumlarını aldıklarını belirtip, “ İstifası ve CHp’ye geçişi benim için sürpriz oldu. Menemen’de geçiş dönemi yaşıyorduk gençlik kollarında…Bir önceki ilçe gençlik kolları başkanımızın ardından bir an önce bir başkan belirleme yoluna gittik. Erhan çalışkan bir isimdi. Bu yüzden kendisini seçtik ancak liderlik yapamadı. Son zamanlarda tempomuza ayak uyduramıyordu. Bundan sonra acele etmeyeceğiz. Oldu bittiye getirmek istemiyorum.Menemen’de daha önce görev almış ve almak isteyen bütün arkadaşlarımız ile yemekli, bir toplantı yapacağım. Bire bir görüşmeler yapacağım. Yerel seçim sürecindeyiz. Doğru bir isimi, başkanlığa getirmek istiyorum” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası