Ege Postası
Geri

Kardemir Karabükspor yeni başkanını seçti

Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde yaptığı olağanüstü kongre de yeni başkanını seçti. Tek Liste halinde girilen seçimler de Mustafa Yolbulan kırmızı - mavililerin yeni başkanı oldu.29...
Kardemir Karabükspor yeni başkanını seçti
Haberler / Spor
22 Temmuz 2013 Pazartesi 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde yaptığı olağanüstü kongre de yeni başkanını seçti. Tek Liste halinde girilen seçimler de Mustafa Yolbulan kırmızı - mavililerin yeni başkanı oldu.

29 Haziran'da yapılan seçimde eski başkanlardan Taner Canyurt’un listesi Kardemir Karabükspor’un başkanı olmuştu. Fakat seçimlerden sonra 3 yönetim kurulu üyesinin istifa etmesi sonunda yeni yönetim 48 saat sonra olağanüstü kongre kararı almıştı. Bugün Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde yapılan olağanüstü kongrede iş adamı Mustafa Yolbulan Kardemir Karabükspor’un yeni başkanı oldu.

Eski Başkan Taner Canyurt yaptığı konuşmada, "Türkiye ve Avrupa liglerinde bir kariyere sahip olan bir takımın kayyuma gitmesine gönlüm el vermediği için başkanlık teklifini kabul ettim. Kongrede bir işçi emeklisi olduğumu söylemiştim. Bu bile bazı basın organları tarafından alay konusu oldu ve yönetimim seçildiği saatten itibaren haksız bir şekilde eleştirildi." diyerek şöyle devam etti:

"Bu eleştiriler sonunda aynı gün 3 yönetim kurulu üyesi arkadaşım hemen istifalarını verdiler. Bu takımı bir kaosa sürüklemeye başladı. Bu kentin herşeyi olan ve marka değeri her geçen gün yükselen Kardemir Karabükspor'umuza daha fazla zarar vermemek için olağanüstü kongre kararı aldık."

Konuşmaların ardından yapılan oylamada yönetim kurulu üye sayısı 9'dan 7'ye düşürüldü. Futbol Şube Sorumlusu yerine dışardan bir profesyonel teknik menajer getirilmesi maddesi oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Bu arada kırmızı - mavililerin eski futbolcusu ve teknik direktör Mesut Bakkal'ın istifa etmesinden sonra takımın futbolcu izleme komitesine getirilen Sedat Kalaycı ise yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor'un kendi futbolcularına Karabük gençliğine sahip çıkamadığını yarım saatlik toplantı sonunda hiçbir sebep gösterilmeden kendisinin kapı önüne konulduğunu söyledi. Kalaycı, gelecek vadet eden alt yapıdan Gerede kampına katılan 4-5 futbolcunun da kamptan gönderildiğini iddia etti.

Daha sonra seçimlere geçildi. Olağanüstü Seçimli Genel Kurula, 86 üye katılırken, 72 üye oy kullandı. 3 oy boş çıkarken Mustafa Yolbulan 69 oy ile Kardemir Karabükspor'un yeni başkanı oldu.

Yeni Başkan Mustafa Yolbulan yaptığı teşekkür konuşmasında ise projelerinden bahsederek, "Bu tesisler Karabükspor'a yakışmıyor. İçinde 4-5 tane idman sahası olan her futbolcunun ve teknik heyetin ayrı ayrı odalarının bulunacağı, içinde tüm teknik ve teknolojik donanımların bulunacağı bir tesis kazandıracağız." diyerek, şunları söyledi:

"Belki bu uzun vadede olacak ama en kısa zamanda Metin Türker Tesisleri'ni bir kahvehane görünümünden kurtaracağız. Yönetim binasını bir başka yere taşıyacağız. Dünyanın hiçbir yerinde yönetim, teknik heyet ve futbolcuların kaldığı odalar aynı bina içinde değil. Ayrıca benim getireceğim bir mali müdür ile de gelirlerin daha sağlıklı kullanılmasını sağlayacağız. Mali müdürün imzası olmadan hiçbir yere 1 lira dahi ödeme yapılmayacak."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası