Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da 1 meydan 2 tören!

Son zamanlarda açılış ve temel atma törenlerinde Ankara’dan önemli isimleri ağırlamayı adet edinen Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir Meydanı’nın açılışını CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın katıldığı törenle gerçekleştirdi.Törene konuşmalar damga vurdu. Günaydın, vekiller Aytun Çıray, Mehmet Ali Susam ve İl Başkanı Ali Engin’in hedefinde Başbakan Erdoğan ve AK Parti vardı.Konuşmacılar Mavişehir’de deniz kıyısındaki 23 bin metrekarelik rekreasyon alanının TOKİ tarafından satılması, ardından da imar planın ticari alana çevrilmesine kürsüden tepki gösterdi. Çarpık kentleşmeye teslim edilmiş kentte ihmal edilmişliğin izlerini silmeye çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise,“Karşıyaka’nın rantı Karşıyakalılarındır” dedi. Bugüne kadar yaklaşık 30 aracı farklı belediyelere hibe eden Karşıyaka Belediyesi, 8 araç için mini bir devir teslim töreni düzenledi.
Karşıyaka'da 1 meydan 2 tören!
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Haziran 2013 Perşembe 14:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi tarafından Mavişehir sahilinde 13 bin metrekarelik alanın düzenlenmesiyle oluşturulan Mavişehir Meydanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın katıldığı törenle açıldı. Açılış törenin ardından mini bir tören daha düzenlendi. Bugüne kadar yaklaşık 30 aracı farklı belediyelere hibe eden Karşıyaka Belediyesi, 8 araç için devir teslim töreni düzenledi. Araçlar törene katılan belediyelerin başkanlarına teslim edildi. Törene CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray,Mehmet Ali Susam, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege,il yöneticileri, ilçe başkanları, Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanına Günaydın ve Durak manolya ağacı dikti. Törene konuşmalar damga vurdu. Konuşmacılar Mavişehir’de deniz kıyısındaki 23 bin metrekarelik rekreasyon alanının TOKİ tarafından satılması, ardından da imar planın ticari alana çevrilmesine kürsüden tepki gösterdi. Başbakan ve AK Parti’ye de yüklendi. 



500 MİLYONUN ÜZERİNDE YATIRIM
Yerel seçimlere 10 aydan daha kısa bir zaman kalırken Karşıyaka Belediye Başkan Cevat Durak gövde gösterisi yapmaya devam ediyor. 9 yıllık görev süresinde 300’ün üzerinde projeyi hayata geçiren, 250 milyonu kendi kaynaklarıyla olmak üzere 500 milyonun üzerinde yatırım gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi son olarak Mavişehir Meydanı’nın açılışı gerçekleştirdi. Son zamanlarda açılış ve temel atma törenlerinde Ankara’dan önemli isimleri ağırlamayı adet edinen Karşıyaka Belediyesi bu kez CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ı ağırladı.



GÜNAYDIN’IN HEDEFİNDE BAŞBAKAN VE AK PARTİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP’deki ideoloji ve kadro arasındaki uyuma dikkat çekerken AK Parti’yi bu doğrultuda hedef aldı. Kürsüye çıkan belediye başkanı, vekiller ve il başkanının doğaya yeşile ve insana odaklı bir yerel yönetim anlayışının önemine dikkat çektiğini belirten Günaydın, şunları söyledi, “ Aynı uyum Adalet ve Kalkınma Partisi’nde de var. AKP’nin ideolojisiyle kadro arasında uyum var. Başbakan Twitter belası diyor. Neden Türkiye’de yazılı ve görsel medyayı egemenliğe altına aldı. TMSF’ye devrettirip yandaşlarına peşkeş çektiremediklerini vergi baskısıyla kontrol altına alıyor. Twitter da insanlar 140 karakterlik özgürlük türküleri söylüyor. Başbakan’ın ardından Bakan’ı eksik kalır m? Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım... Üstelik İzmir’den seçildi. ‘Twitter’la işbirliği yapamadık’ diyor. O da Başbakan’ı gibi 140 karaktere teslim olmanın itirafında bulunuyor. Diğer bir Bakan Egemen Bağış…’ Camide içki içilen görüntüleri gösterdik’ diyor AB’ye... AB çıkıp ‘biz böyle bir görüntü seyretmedik’ dedi.Memleketin namuslu müezzini çıkıp açıklamalarıyla her şeyi göz önüne serdi. Başbakan tutamadığı faşizmi ortaya koyuyor. ‘Ayaklar baş oldu’ diyor Başbakan…. Baş kendisi. Tek kişi Yani Bay Erdoğan. Diktatör. Ayak takımı dediği alanları dolduran milyonlarca insan. Yemin ediyorum bende ayak takımındanım. Yemin ediyorum o ayak takımı sana gününü gösterecek. AKP’yi tanımlamak için ansiklopediler yazılabilir. Bence iki cümleyle anlatılabilir. Alt taraf din imam üst tarafa han hamam…tarihi sorumluluk içindeyiz. Cumhuriyetin emanetçileri bayrağı ait olduğu yere dikmeliyiz. Neresi orası tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti…”

MESAJI KİME'
Günaydın konuşmasını, “ CHP bu başkan olsun o olmasın kavgasına düşecek parti değil. İçimizde bu kavgaya düşen nefsine yenilen olursa şunu iyi bilsin ki parti bunları takip ediyor” diyerek bitirdi.Günaydın’ın bu sözleri son zamanlarda adaylık konusunda en çok konuşulan, İl Başkanı Ali Engin’in de isminin geçtiği ilçe olan Karşıyaka’da söylemesi manidar karşılandı.



ÇIRAY’DAN ÇAĞRI: İNŞAAT YAPTIRMAYALIM TEPKİ KOYALIM
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Türkiye’de İzmir İzmir’de Karşıyaka demokrasinin sembolü bir kent... Size burada bir açılış teklif ediyorum. Yan tarafa el koyanlara tepki gösterelim ve oraya inşaat yaptırmayalım. Gündoğdu Meydanı’nda 1 milyon kişiyle miting yaptık. Kimsenin burnu kanamadı. Camlar kırılmadı. Sesleniyorum. Biz İzmir’de gezi Parkı’nı desteklerken burada yeşil alan için hak arama mücadelesi yaparken olay çıkıyorsa bunun sebebi provokatör yöneticiler olur. Türkiye’nin en büyük provokatörü Başbakan Erdoğan’dır. Dindar dindar olmayan alevi suni Türk Kürt diye bölersen sonrada benim adamlarım iyiler kavramı getirirsen olmaz. Taksim’de ülkenin gençliği yeni Türkiye idealini aradığını göstermiştir. Bu ideal CHP’nin genlerinde vardır. Bu gençlerle birlikte meydanların ve hırsızlıkların hesabını soracağız”



SUSAM: ÇAKMUR’U KARAYALÇIN’I HATIRLADIM
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, “İzmirli olmaktan Karşıyaka’dan seçilmekten mutluluk onur duyuyorum. Belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. İzmir’de yapılanları gödükten sonra 89 sonrası İzmir’de sahili düzenleyen Çakmur’u hatırladım.Ankara’da metroyu kent yenilemeyi başlatan Karayalçın’ı hatırladım. Sosyal demokrat belediye başkanları önemli hizmetler verdi ülkeye…Gezi Parkı’yla bir gerçek ortaya çıktı. Kent rantını insanın değer yargılarının önüne koyanlara ne kadar çok bina dikip para kazanırız diyenlerin karşısına dimdik çıkan insanlar oldu. Kendi içimizdeki mücadeleyi bırakıp dışa karşı mücadele etmeliyiz.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a sesleniyorum. İzmir’le oynamayın. İzmir’in Çeşmesi’ne Karşıyakası’na müdahale etmeyin. Ettirmeyeceğiz. Bunu böyle bilin. TOKİ’ler bakanlıklar belirli müteaahitlerin çıkarlarını değil halkın çıkarlarını korumalı” ifadelerini kullandı.



ENGİN: EN ÖNEMLİ UĞRAŞLARIMIZDAN BİRİ ÇEVRE OLACAK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “ Yan taraftaki arazi büyük bir yeşil alandı. TOKİ ve bakanlık ihaleyle satışla bir inşaat firmasına sattı. Biz de bunu Şehircilik Müdürlüğüne, Bakanlığa ve TOKİ’ye sorduk. Ses çıkmadı. Aylar sonra bu alan 1.4 ticari imar verildi. 100 milyonluk bir rant yaratıldı. Belediye başkanımız kutluyorum dava açmış. Dilerim yeşil alan Mavişehirlilerin kullanımına açılır. En az Gezi Parkı kadar önemli bir konu. İzmirlileri duyarlılığa çağırıyorum. Son 10 yılda belediyelerimiz İzmir’e önemli rekreasyon alanları ve yeşil alan tesisleri kazandırdı. Hükümet ‘3 milyar ağaç diktik’ dedi. Tabi dikersiniz statları yok edersiniz, Gezi Parkı’nı yok edersiniz sonra gider dağ başlarına palamutları dikersiniz. Sonra övünürsünüz. İyi ki gençlerimiz var. Bundan sonra parti olarak en önemli uğraşlarımızdan biri çevre olacak. Kadına şiddetle mücadele olacak” diye konuştu.



AYDOĞAN’DAN İKİNCİ KÖPEK DOLABI ÇIKIŞI
2011 yılında CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan ve “İzmir son zamanlarda bir köpek dolabına sokuldu” diyerek gündeme oturan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, benzer bir konuşmayla törene damga vurdu. Aydoğan şunları söyledi; “ Belediyecilik belediye başkanlığı güzel bir alan gördükten sonra bunu ranta nasıl çeviririm diyenlerin işi değildir. Böyle güzel bir yeri halkıma nasıl kazandırırım diyenlerin işidir. Onun için belediye başkanlığı CHP’lilerin işidir. Belediye başkanlığı halkı bölmek isteyenlerin işi değildir. Belediye başkanlığı halkı kucaklayıp ayrım yapmamaktır. Belediye başkanlığı halk için ayrılan yeşil alanları satanların işi değil bunları koruyanların işdiri. Onun için CHP’lilerin işidir. 40 yıllık yöneticiyim. Böyle rezillik görmedim. Yeşil alanlar satılıyor. Daha önce ‘İzmirli köpek dolabına sokuluyor’ demiştim. Gerçekler ortada.
 Bir kişiye 40 defa deli dersen deli olur. CHP muhalefet yapamıyor diye yandaş basın bunu işledi. 8-10 sene sonra bazı arkadaşlarımız acaba demeye başladı. Genel Merkez ve il ilçe örgütleri iyi muhalefet yapmaktadır. Bu köpek dolabından çıkmalıyız. Biz iyi kadrolara sahibiz. Yerel seçim döneminde iyi şekilde değerlendirmemiz gerek. CHP tam bağımsız bir Türkiye ve Cumhuriyet için mücadele ediyor. Mustafa Kemal Atatürk ‘ya istiklal ya ölüm’ demiştir. Bugün biz de ya istiklal ya ölüm diyoruz. Belediye başkanlarımızın yaptıklarını  görün. Savunamayacağımız belediye başkanımız yok. Adaylık önemli değil. Kimler geldi kimler geçti ama savunamayacağımız bir isim yok” 


DURAK: ULAŞIM RAHATLAYACAK
Bitişik nizam yapılaşmanın, yüksek blokların arasında, sıkışıp kalmış kente nefes aldıracak bir alan yarattıkları için çok mutlu olduklarını belirten Başkan Durak, “Mavişehir sahilimizde, yapılaşmaya açılmak istenen bu alanı, büyük mücadeleler sonucu, yeşil alan olarak düzenleyerek, Karşıyakalıların hizmetine sunuyoruz. Açılışını yaptığımız Mavişehir Meydanı, 14 bin metrekarelik bir alanın düzenlenmesiyle oluştu. Bu çalışma ile Mavişehir sahilinde sürdürdüğümüz rekreasyon çalışmamız yüzbinlerce metrekareye ulaşmış oldu. Burada, ileride oluşacak iskelemizle ulaşım rahatlayacak. Tramvay hattıyla ise, toplu taşımada da önemli adımlar atılacak. Bu meydanın, hemen ilerisinde yer alacak marinamız da, bölgeyi turizmde öne çıkaracak” dedi.

“İHMAL EDİLMİŞLİĞİN İZLERİNİ SİLDİK”

Kenti yeniden planlarken, özellikle kentin yeniden yeşille buluşmasına dikkat ettiklerini belirten Durak, “ Karşıyaka bir zamanlar bahçeleriyle ünlü bir kent iken, 80’li yılların başından itibaren, çarpık kentleşmeye teslim edilmiştir. Şimdi biz, bu ihmal edilmişliğin izlerini silmeye çalışıyoruz 9 yıl içinde yaptığımız çalışmalarla, yeşil alan miktarını 600 bin metrekareden 1 milyon 200 bin metrekareye çıkardık. Bu iki kat artışla, kişi başına düşen yeşil alan miktarı da, 2.85’den 4.50’ye ulaşmış oldu. Yapmış olduğumuz 156 parkla, kentimizde, park sayısı 300’ü geçerken, insanlarımıza, her sokakta nefes alacak alanlar yarattık.Bütün bunları, adeta yoktan var ettik” ifadelerini kullandı.

MÜCADELE ETTİK YEŞİL ALANI KAZANDIRDIK
Sosyal demokrat bir belediye olarak, sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirten Durak şöyle devam etti; “Bizim temel görevimiz, bu kentte yaşayan insanların, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve mutluluklarını arttırmaktır. Sosyal demokrat belediyeleri, diğerlerinden ayıran temel noktada budur.Karşıyaka’nın rantı Karşıyakalılarındır. Bugün açılışını yaptığımız Mavişehir Meydanı’nı, ya da Atakent’te 50 dönümlük Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nı, Tay Park’ın bulunduğu alanı, rahatlıkla AVM yaptırabilirdik. Buralara da, yüksek konut izni verebilirdik. Kaldı ki, taliplileri de çoktu. Ancak, biz öyle yapmadık. Mücadele ettik ve buraları yeşil alan olarak, halkımızın hizmetine sunduk.92 yılında hazırlanan planla, yüksek katlı yapılaşmanın önü açılmıştır. Hemen, arkanızda da görmekte olduğunuz binalar, bu acı gerçeğin eseridir. Bakanlığın, bölge için hazırladığı yeni planlar da, bölgedeki yoğunluğu iki kat arttırmaya yöneliktir. Mavişehir’in, var olan sorunlarını ikiye katlayacak olan bu planlara karşı açmış olduğumuz davalar sürmektedir.”Durak rant anlayışına dayalı, bölge insanına rağmen, yapılmak istenen plan değişikliğine karşı vermekte oldukları mücadelede Genel Başkan Yardımcısı Günaydın’dan destek istedi.


“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELERİN KARDEŞLİĞİ IŞIK OLACAK”
Bugüne kadar 30’a yakın belediyeye hizmet aracı hibe ettiklerini belirten Durak, “8 belediyemizin daha, sosyal demokrat belediyecilik mücadelesine, destek veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Belediyelerimiz arasındaki, Uşak’ın Ulubeyli İlçesi’ne hibe ettiğimiz aracı geçtiğimiz günlerde, acil ihtiyaçlarından dolayı göndermiştik. Geri kalan, 7 aracın, devir teslimini, burada bulunan belediye başkanlarımıza, bizzat yapacağız. “Birlikten kuvvet doğar” diyerek, Adıyaman’ın Kömür, Tokat’ın Kuyucak, Yazıcık ve Güzelbeyli beldeleri ile Antalya’nın Gazipaşa, Ankara’nın Kalecik ve Kayseri’nin Akkışla ilçelerine Karşıyaka’dan selam yolluyoruz. Ve diyoruz ki, sosyal demokrat belediyelerin kardeşliği, 2014’de Türkiye’ye ışık olacak” dedi.

MEYDANIN ÖZELLİKLERİ
Karşıyaka’nın Mavişehir Deniz Kent Restoran’ın karşısında düzenlenen yeni meydanı, toplam 13 bin 780 metre karelik bir alanı kapsıyor. İçerisinde 58 araçlık otoparkı bulunan meydanda Heykeltraş Ahmet Uzun tarafından yapılan denizkızı, pelikan ve flamingolardan oluşan heykeller bulunuyor. Düzenleme alanında 5 bin 627 metre karelik yeşil alan, 437 metre karelik çocuk oyun alanı, 153 metre karelik spor alanı bulunuyor. Spor ve çocuk oyun alanı kauçuk zeminle kaplandı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası