Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da Balkan Rüzgarı sona erdi

Karşıyaka Balkan Festivali halaylarla başladı, halaylarla sona erdi. Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir’deki Balkan federasyon ve dernekleri işbirliğiyle gerçekleştirdiği festivalin son gününde Bostanlı Demokrasi Meydanı’nı dolduranlar Balkan türküleriyle coşup, halaylarla eğlendiler.
Karşıyaka'da Balkan Rüzgarı sona erdi
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Ağustos 2013 Cuma 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Balkan kültürünün çok yönlü özelliklerini yaşattıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Ülkemizin barışa, huzura ihtiyacı var. El ele vererek bu güzellikleri hep birlikte yaşamak önemli. Bizlere destek olan, sevincimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Karşıyaka Balkan Festivali üç gün önce Karşıyaka Çarşısı’nda gerçekleştirilen Balkan Halayı ile başladı. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’in de katılımları ile de renklenen festival boyunca sergiler, söyleşiler, konserler, tanıtımlar gerçekleştirildi. Festivalin son gününde TRT’de yaptığı “Balkan Havası” programlarıyla adından sıkça söz ettiren Türk Halk Müziği sanatçısı Havva Karakaş ile Kosova Prizren kentinden gelen konuk sanatçı Agim Fişar sahne aldı. Konsere beyaz kıyafetler içinde çıkan Havva Karakaş, “İzmir doğumluyum, 30 yıl önce Karşıyaka’ya gelin geldim. Buradaki konserime de özel olarak hazırlandım. Aranızda olmaktan çok mutluyum. Bizleri böyle güzel organizasyonlarda buluşturan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ediyorum“ dedi. Sahnede kaldığı iki buçuk saat boyunca Balkan türkülerinden en güzel örnekleri sunan sanatçı performansı ile büyük ilgi gördü. Şiirler okuyup, Balkan anıları da anlatan sanatçı geceyi Balkan Halayı ile sonlandırdı. Alanı dolduran binlerce kişi konser boyunca halaylar çekip eğlendi.

Konsere katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kardeş Şehir Makedonya’nın Veles Belediye Başkanı Slavcho Chadiev ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile birlikte Havva Karakaş’a plaket ve çiçek verdi.
Ülkemizde bir dönem en çok dinlenen türküler arasına giren “Bir Evler Yaptırdım Ramizem” türküsünü de derleyen Prizrenli Türk Halk Müziği sanatçısı Agim Fişar’da konserinde kendi derlemeleri olan “Demircioğlu’nun Kızları, Şu Prizren’in Egri Bügri Yollari, Ben Mi Dedim Sana Güzel Olasın, Evlerim Evlerim ile Dağ Başında Değirmen” türkülerini söyledi. Karşıyaka’da gördüğü ilgiden çok mutlu olduğunu belirten sanatçı, “Balkanlarda Türkçenin yaşaması için mücadele ediyoruz. Türkülerimizi geçlerimize öğretiyoruz“ diye konuştu.

Gecede ayrıca Balkan göçmeni olan Mehmet Sönmez kendi sazıyla Balkan Türkülerinden bir demet söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası